Tuesday, April 24, 2012

Zon Bandar Tun Razak


salam semua...
nak citer sal hari sukan tadika kakak pada sabtu yang lepas...
berlangsungnya sukan tahunan zon bandar tun razak di padang Institut perguruan Ilmu Khas, Cheras sana...
pepagi lebih kurang jam 6:45 pagi, kakak dah kena berkumpul di tadika dia...
jangan tak tau, buat pertama kalinya aku benarkan kakak naik bas tanpa pengawasan dari kami...
dia naik bas dari tadika ke padang bersama kawan² dan guru kelasnya...
lebih kurang jam 8 pagi baru kami sekeluarga bergerak dari rumah ke cheras untuk sama² memeriahkan sukan tahunan tadika kakak itu...

sampai jek ke lokasi kejadian, mak aih, punyalah banyak kereta yang ada...
dan agak jauh jugak nak menapak sebab no more car park time tu...
adeh...anak punya pasal, terpaksalah menapak jugak...
penat mak...

ok layan jelah gambar yang ada...
banner kat pintu masuk...

sampai jek nengok kakak sedang beratur ngan kengkawan...sebab dia ada acara pertama yang dia masuk...
kalu tak silap aku acaranya adalah bawa bola dengan gelung...
dan tahniah tadika kakak dapat nombor satu...

aku ingatkan kakak paling kecik kat tadika dia...
rupanya...depan dia tu kawan sekelas dia...NURIN nama dia rasanya...

dah besar anak dara aku ni...sobs...

nama pun tadika islam...so mau atau tidak, kenalah bertudung...
alahaii...melentur buluh biarlah dari rebungnya...

keadaan pada hari tu...
punyalah sesak...
irfan kena kawal selalu...kalu ilang dalam orang ramai cam gini...
sah, aku akan meroyan...

owhh, temasya sukan kali ni...tadika kakak rumah hijau...ada lebih kurang 4-5 buah tadika islam di putrajaya yang mewakili rumah hijau...

kakak dan teman²...sib baik mood dia agak ok pada hari itu...

dan tiba acara yang sedang berlangsung...
masa ni hubby ngan irfan jek yang nengok...




cam besar plak tudung yang kakak pakai ni...
takpe...nanti mak ejas lain...

abi dan abang sibuk di tengah padang nengok kakak...
manakala aku dan iris santai ditepi padang...
sib baik cuaca masa tu redup redup jek...

cik iris yang  buat muka...
dia mengantuk sebenarnya...


lebih kurang jam 1 petang jugaklah baru kesemua acara yang disertai oleh kakak berakhir...
pastu dapat nasi, epal semua, terus pulang ke rumah...masing-masing dah kepenatan...

sekian, cerita pasal sukan..

notadijariku: seronok bila nengok anak² happy...walaupun penat...huhuhu...

7 comments

Tuesday, April 24, 2012 8:43:00 AM

amboi, kemain berpegangan tgn si kakak tu.. bff gitu.. hehehe.. gmbr irfan mn?

Tuesday, April 24, 2012 8:54:00 AM

SYOKNYA
XTVT YANG SEHAT

Tuesday, April 24, 2012 9:11:00 AM

izan..mana irfan...?tgk kakak hanan nih saling tak tumpah cam hang izan

sob2 aku pun sedih gak..anak2 dh makin membesar kan...
pepun thniah kat kakak dpt no 1..acara per ..? lari bwk bola yer?

Tuesday, April 24, 2012 9:13:00 AM

demi anak sanggop berpanas gitu kan

Tuesday, April 24, 2012 9:19:00 AM

:) bagus......selamat berjaya

Tuesday, April 24, 2012 9:34:00 AM

comel la kakak bertudung..melentur buluh biar dari rebung nya ye hehee...

Tuesday, April 24, 2012 12:05:00 PM

kak dah dpt result taska irfan ke kak ?? fahim nye ...huhuhu bleh la tahn ....exam ok la tp bab penilaian tu yg agak kurang ...

Post a Comment