Tuesday, May 8, 2012

10 Larangan Pelik Di Dunia


Swiss :
Dilarang berkebun di hari minggu.
Israel :
Dilarang memelihara babi di Israel.Orang yang melakukan akan di tembak mati.
Colorado :
Dilarang berdebat dengan Polis,kecuali kenderaan anda ditahan olehnya.
Florida :
Dilarang menyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.Dilarang kentut di tempat umum selepas pukul 6.
Alaska :
Dilarang mengambil gambar beruang yang sedang tidur.Dilarang memberi minum bir bir pada rusa.Dilarang berjalan-jalan sambil membawa busur dan anak panah.
Singapore :
Dilarang berjalan (bogel).Tidak flush jamban setelah buang air di toilet dikenakan denda.
Korea Selatan :
Polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu yang di tahan.
Sweden :
Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus mengunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.
Thailand :
Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.
Malaysia :
Motosikal wajib memasang lampu pada waktu siang.

notadijariku: haah la, pai skang aku tertanya...naper wajib pasang lampu lak di siang hari???hurmmm...

16 comments

Tuesday, May 08, 2012 10:36:00 AM

pelik2

Tuesday, May 08, 2012 10:39:00 AM

nampak sikit......kadang² tak nampak...sebab terowong laluan motor gelap tak berlampu.....HAHAHA

Tuesday, May 08, 2012 10:47:00 AM

banyak yg pelik.tp mmg terhibur setiap negara ada je undang2 pelik termasuk negara sendiri ;)

Tuesday, May 08, 2012 11:05:00 AM

Tgk tu...Israel pun tak bagi rakyat dia bela babi. Tapi negara Islam mcm kite, boleh aje....Spore pun tak bela babi kat negara die..haih...

Tuesday, May 08, 2012 11:07:00 AM

mmg pelik..

Tuesday, May 08, 2012 11:08:00 AM

lorr..hari minggu jer lah baru boleh berkebun..hahaha..hari lain balik rumah..tido!!!!

jom join Ga..kya dah tag nama awk!!
http://hyazz.blogspot.com/2012/05/exclusive-giveaway-by-cik-bunny.html

Tuesday, May 08, 2012 11:12:00 AM

yahudi laknat tu tak bg bela babai siap hukaman tembak mati tu kite ni negara islam ... huurrmmm


betui wat pe pasang lampu ek .... ideas sape la tu kan

Tuesday, May 08, 2012 11:28:00 AM

kena pasang lampu, takut kadang2 kete tak nampak.. eh ke nampak je? hahhahah...

Tuesday, May 08, 2012 11:39:00 AM

suka idea israel - dilarang bela babi... ini punca penyakit JI...

suka juga idea sweden - hanya cat terpilih boleh guna... ini cara kerajaan dia kawal penggunaan BAHAN KIMIA... cat antara perangsang penyakit asthma...

larangan berdebat dgn polis - pun best jugak... takde la org nak kurang ajar dgn polis... ;p

Tuesday, May 08, 2012 11:42:00 AM

ehehe

kat tailand tu melampau..camner dia tau org tak berseluar dalam ek...ahahaaa

Tuesday, May 08, 2012 11:56:00 AM

Itula kan, maybe ada lampu depan automatik lampu belakang akan menyala-for safety ;)

Tuesday, May 08, 2012 12:04:00 PM

bagus la pasang lampu disiang hari. sbb moto sll mencilok. kalau pemandu kete nampak ada cahaya tu maknanya derang tau la ada moto nk cilok..

ehh ke aku tesilap. maklumla aku jadik mem jek hihi

Tuesday, May 08, 2012 12:50:00 PM

Kat florida tu pasal kentut..bukan org tau pun kalo kita kentut..hahhahhaha..kecuali kuar bau..

Tuesday, May 08, 2012 1:40:00 PM

mmg pelik kak...tapi suke plak aku bace heheeheheh

Tuesday, May 08, 2012 3:43:00 PM

pelik tapi benar..
ala kt israel tuh...tak bela babi pun..dh ramai 'babi' kt sana..

Tuesday, October 09, 2012 11:11:00 AM

Peraturan tu Tun M yg wat..cz anak die tauke besar supply mentol..WA

Post a Comment