Friday, May 18, 2012

Pelbagaikan Resepi Solid Food 6-9 Bulan


hurmm...dah jumaat kan...esok cuti dua hari...cuti sabtu ahad ni aku nak manfaatkan masa yang ada untuk menyediakan resepi yang lain untuk cik iris...memandangkan usia cik iris sekarang dah 7 bulan ++ so mak ingat nak try buat pasta plak...nengoklah camner...

tapi ingat nak try jugak buat baby finger tu...tapi tapi tapi, yang ni kena fikir dua tiga kali jugak...even ada yang berkata ianya sesuai untuk bayi yang berumur 8 bulan ke atas walaupun bayi tersebut tidak mempunyai gigi lagi...cam cik iris la...gusi dah keras, tapi gigi masih belum muncul...hehehe...

contoh Baby Finger Food yang boleh diberi kepada bayi sesuai dengan usianya...

tadi aku dok ralit nengok resepi baru kat http://www.annabelkarmel.com
banyak resepi baru yang boleh aku cuba...walaupun terkial² dok translate sendiri ke bahasa ibunda...tapi sekurangnya aku berusaha...hehehe...
suka weii bila kita berjaya pelbagaikan menu untuk si manja ni...rasa puas itu terbit...

so kepada ibu² di luar sana yang ingin mencuba sesuatu yang baru tuk anak² bolehlah jenguk², cedok² resepi kat web di atas tu...

ayuh...selamat mencuba untuk diri sendiri...hehehe...

harap mendapat sambutan yang positif dari dia...

daaa....cam duta solid food plak aku ni...hahaha...

eh tetiba nak cari cinnamon ni ha...rupanya cinnamon tu kayu manis...owhh my english...hehehe

sekian

4 comments

Friday, May 18, 2012 10:37:00 AM

tq kak share link tu
mmg duta pun, hehe
takpe, utk kebaikan bersama tak salah kot ;)

Friday, May 18, 2012 1:33:00 PM

hahaaa comel je, 'oh my english' i pun baru tau kak. eh, akak buatla pasta version melayu. nnt i hendak tiru. jujur btl ni. kekeke. adli kita sudah ada gigi. kena buat gak finger food ni. adeila-adeila.

Tuesday, May 22, 2012 4:43:00 PM

TQ share, memang sangat bermanfaat buat Ibu2.. :)

Wednesday, May 23, 2012 10:35:00 AM

waaaaaa tak sabo nk hasilnye ...
alisha bubur pun tak nk .... letih tau mak ni ... tgh dok bg die mamam biskut ..kot2 die nk

Post a Comment