Wednesday, May 30, 2012

Cuti Sekolah


hurmm...sekarang kan musim cuti sekolah kan...
yang paling best bila cuti sekolah ni jalan raya lengang...
tak sesak cam biasa...tapi yang paling tak bestnya...satu jek...sekolah cuti, kakak pun kena cuti...
sebab tadika dia beroperasi ikut waktu persekolahan...kalu sekolah cuti, tadika dia pun turut cuti...

so minggu ni aku buat keputusan bawa kakak ke opis pada sebelah pagi...
dan akan anto ke transit pada waktu tengahari seperti biasa...
sib baiklah minggu ni bos cam biskut, kejap ada, kejap takde...
tapi esok lusa memang bos takde sampai minggu depan sebab dia 'on leave'...cuti anak dia nak kawin...
so takde masalah la kan kakak ke opis aku ni....

naper aku tak anto jek terus ke transit...owhh...yuran bulanan untuk transit RM150 sebulan...
tapi untuk cuti sekolah, hantar dari pagi sampai ke petang dicaj RM10 SEHARI...
agagaga....kalu 2 minggu maknanya aku kena pay extra RM100 gitu kan...
hurmm...pikir punya pikir, takpelah aku berkorban jiwa dan raga...
sebab nak savekan RM100 tu...
bulan ni banyak bajet terkeluar...so kenalah ikhtiar cara yang boleh dilakukan...
sebab tulah minggu ni kelibat kakak akan nampak di opis aku pada waktu pagi...

sebagai langkah untuk mengelakkan kebosanan  melanda, aku dah sesiap suh abi depa install game ke apa ke kat dalam laptop...tapi dah nama si anak bukan kaki games...mainnya kejap jek...pastu mula boring...
buat itu buat ini...tulis itu ini...sudahnya dah sampai masa, tidooo...

kata kakak, kat transit kadang dia tak sempat nak tido...sian...kata dia lagi, kalu adik² umur 3 tahun turun ke bawah tuk makan, derang (kawan² transit) tak bolehlah nak tido lagi...
dah tu nak buat camner kan...
anak² aku memang dah terbiasa tido siang lebih kurang dalam 2-3 jam bermula sekitar jam 12-1 tengahari gitu...memang dah diasuh...tido malam pun begitu...jam 9 wajib lena sudah...hehehe....

gambar hari semalam...lena dia tido...
tido kat dalam bilik di hadapan bilik aku ni jugak...
tapi semalam dia kata takmo ke transit...
aku ok jek, tak perlu aku susah payah nak drive p anto...

ni pulak hari ni...sejuk kan, hujan...kemain awal dia terlena... 

sedih ke??? ke kesian nengok gambar di atas tu...
adatlah kan, dah namanya opis, tu pun ok lagi tido beralaskan tikar...
kalu nak selesa ada tilam, toto, seme bagai, baik dok rumah kan...hahaha...

ekseli hari ni kakak enggan ke transit..tapi terpaksa jugak anto, memandangkan cuaca kat dalam opis aku ni bawah tahap beku dah...sejukk...sian pulak kat dia nanti...hurmm...

tapi tadi pun dia buat muka...tanda protes...hahaha...protes la nak oii...ada ibu kesah... :p

ishh cepatlah abis cuti sekolah ni...huhuhu...
tapi abis cuti sekolah jalan kembali sesak plak...
arghhh dalam dilema mak ni... :p

nak tau saper menang FM tadi...sila klik SINI...

4 comments

Wednesday, May 30, 2012 3:26:00 PM

smlm akak buh gambo atas tu dlm fb kan. kimi tgk pastu dia cakap.. "eh mama, baby tido kan.." haahahahahah

Wednesday, May 30, 2012 3:29:00 PM

@bunga_rose
tu bukan baby tu qimie oiii..kakak baby dah tu...hahaha

Wednesday, May 30, 2012 4:34:00 PM

zan, klu aku suka cuti sekolah sbb hana blh ddk kl temankan aku. buat masa ni aku letak kt taska haziq. dia sbk nk ikut ke office tp aku plak tkt ada yg tak senang. maklum le office aku ni ramai.

seronok je tgk dia tido kan lena sungguh.

Wednesday, May 30, 2012 4:34:00 PM

sian kakak ... betui jugak la camne diorg nk mkn ... kadang2 tu abg2 kakak2 transit tolong jg adek2 3 tahun comey betui la....

Post a Comment