Tuesday, May 15, 2012

Dulu...Kini...Bertukar Sudah


sejak umur dah masuk 7 bulan ni...iris dah takmo dok dalam carseat dia lagi...ada pun dia takmo baring² dah...dia mau duduk...sangat mencemaskan dan membahayakan la kan, time aku drive dia sibuk nak duduk segala...tu baru duduk...belum nak berdiri seme...jadinya hari tu masa dok kemas² rumah, terpikir nak tukarkan carseat kuning yang ada sekarang ke carseat hitam yang lain...terus amik carseat hitam yang ada di rumah tu, bersihkan, sembur febreez seme, dan time hubby balik dari keje terus cadang kat dia nak gantikan carseat kuning dengan carseat hitam tu...

ok hubby setuju...demi untuk si anak katanya...

ni carseat kuning yang aku maksudkan..sesuai untuk baby dan yang berumur dalam lingkungan 6 bulan cam gitu...kalu dah mula nak duduk tu cam tak berapa nak sesuai...

dan nilah carseat hitam yang aku maksudkan...lama dah beli ni, time abang irfan dulu...
sib baik masih in good condition...hehehe...

gambar pagi tadi...dok diam jek dia ngan carseat hitam ni...siap kai seat belt lagi...
untuk keselamatan katanya...

ok, saya pasrah...hehehe...walaupun perjalanan dari rumah ke taska tak sampai 10 minit pung...tapi apa pun, keselamatan hendaklah DIUTAMAKAN...

Sekian cerita aku dan sweetcherry...SAFETY FIRST...

16 comments

Tuesday, May 15, 2012 1:13:00 PM

abang kt rumah nun lps ni kena dduk blkg..adik take over seat dpn..dduk blkg sah ler tkmo dduk ats car seat..adehh

Tuesday, May 15, 2012 1:16:00 PM

@MrS. F!zA
samalah...derang rasa dah cukup beso...takmo dah dok lam carseat2 ni...hurmmm

Tuesday, May 15, 2012 1:26:00 PM

ahaks..comel je dak iris..

Tuesday, May 15, 2012 1:49:00 PM

comey sggh iris..pasrah jer muka tu..hihi

Tuesday, May 15, 2012 2:01:00 PM

comel
suke aku kalo mak pak bg anak dok car seat gini
bagus!!

Tuesday, May 15, 2012 2:03:00 PM

makin sihat dan comel iris... lama deno tak dtg sini.. last2 masa iris baru lahir.. comelnyeeeee:)

Tuesday, May 15, 2012 2:10:00 PM

haziq sampoai ke tua ni msh guna car seat. nak2 klu blk kg long journey. maklum le selalu jln ber2 jd kena ikat dia ddk dendiam. sediakan susu, toys, buku mmg senyap le dia.

Tuesday, May 15, 2012 2:32:00 PM

comelnya dia

Tuesday, May 15, 2012 2:34:00 PM

comei nye anak dara ko ni
damia masa kecik kejap je dia nak lekat dok dalam carseat
xlama pon pakai
tp dah tua2 ni dia lak nak pakai haha

Tuesday, May 15, 2012 2:39:00 PM

bagus2..aku setuju..safety perlu diutamakan

masa abang safiiy ammar ritu..dia mau dok takat 7 bulan gitu la..pstu dia wat amukan taknak dok..mjuq kak pia ada tlg pegangkan..
la nih di usia 1 thn setengah dia mmg dok kt carseat pembonceng keta je la..hehehehe..steady ja..

apa2 ja la...yg pasti ..aku simpan utk adik baby dia nnti..

comey adik iris..

Tuesday, May 15, 2012 3:03:00 PM

tiap kali terpandang cik iris ni teringat kat anak saya. dah la muka lebih kurang dgn tombamnye. tp anak saya boy. ehem ehem. =P

Tuesday, May 15, 2012 3:05:00 PM

comel, nampak lebih selamat dlm car seat yg hitam tu

Tuesday, May 15, 2012 3:36:00 PM

betul tu kak safety first..teringat mase org eksiden ngan dhia tahun lepas..luckily mase tu dhia duk dalam carset..kalo tidak tak tau ape jadi..

dhia pakai sampai sekarang tp mesti yg kat bahu tu die jatuhkan..rimas gaknyer..jdnyer belt tu kat pinggang je la..tak pe la, janji mau pakai..sampai sekarang dhia still pakai..comot dah...dengan ice creamnyer, dengan cokelatnyer..huhuhu..

Tuesday, May 15, 2012 6:01:00 PM

comei nye anak dara ni ..


bagus le kalau dia nak dok kt car seat ..
akil masa kecik kalau drive sorg dia nak le duduk, tp selalu nye ado je org tlg pggkan dia...

Wednesday, May 16, 2012 9:46:00 AM

comel2 la kak babyseat2 tu... eqal org letak dalam bakul je.. ate tak sampai 5 minit pun perjalanan, lalu pun ikut celah2 perumahan.. malas nak pakai baby seat bagai ihiihi

Thursday, May 17, 2012 12:20:00 PM

alisha pun suka golek² pastu terbalik car seat baring die tuh ..hahaha
maknanye aku nk kena cari la car seat br utk alisha la ek ... yg abg dah bg org

Post a Comment