Tuesday, May 29, 2012

GM Klang...Sampai Juga Aku Akhirnya


citer dah lapuk...tah naper tah, rasa takde mood nak citer sal p GM itu hari...
gara² ada satu kejadian tak best yang berlaku pada aku...
sampai skang masih terasa tau....
hurmm...

ari apa tah, aku pun dah lupa, pepagi dah sesiap sebab nak p ke GM...ekseli takde spesifik barang pun yang hendak dibeli...tapi lebih kepada mencemar duli kut...nanti dikata ketinggalan plak...hahaha...

kami ke GM Klang sana...

sampai jek terus park kat Pavilion 5 kut...yang kaler pink ni...sebab ni bahagian barangan kanak²...

dah kata takde barangan khusus yang nak dibeli tu kan...kira nampak yang berkenan, beli jelah...
sampai jek si anak nampak stokin...tanya harga, pilih yang mana berkenan..amik jelah...
sib baik stokin murah jek pung...kira gambar pun hok copy cat sudah...janji ado...
mau yang ori, mak pun tak pernah pakai nak oi...jangan dabel standard ok...hahaha...

dah beli stokin tu, terus pusing² cari apa yang menarik...mulanya nak cari set rompers macam yang pernah aku up dulu...tapi kena beli 6 set baru lah dapat harga RM22 satu set...adehh...hok yang kirim ngan aku adalah 3 orang...mean 3 set jek kan...kalu 3 set rege masih dalam RM35 satu set...mahal gak tu...baik beli online...jimat minyak tol dan kete...pusing punya pusing tak jadi nak beli...aku nak beli tuk diri sendiri pun semata nak dapat rege RM22 satu set tu pun cam tak berbaloi...rasa cam takde kepentingan sangat...lagipun rompers iris yang ada masih ada yang belum terpakai...
senang citer terus tak beli...

so masa terbuang dengan window shopping jelah...
masa jejalan dalam tu kan..irfan cam biasalah, ke hulu ke hilir....laju jek dia ke hadapan...
aku asyik dok ingatkan hubby perhatikan irfan selalu...sebab takmo kejadian lalu berulang kembali kan...
beselah, dah bawa anak ke tempat cam gini, kenalah berhati² kan...nak² anak² yang takmo dok dediam....
aku plak dok dukung  iris masa tu...kakak jalan sebelah aku...

masa lalu kat sebuah kedai ni kan...adalah sepasang suami isteri ni...depa dok tepi la jugak...si isteri sibuk dok suakan susu botol kat anak...somi dia dok pegang stroller...masa irfan lalu tu, irfan kan biasalah bising...mulut dia dok huha huha...aku dok terjerit panggil nama dia...'abang, tunggu...jangan jalan cepat sangat...lebih kurang gitulah....masa irfan lalu tu, aku perasan, si isteri yang SIBUK dok bagi susu ke anak tu, dok membebel...ISHHH... ANAK SIAPALAH NI...dengan nada cam tak puashati sebab irfan bising² gitu... sambil buat muka...aku kan lalu depan dia, so aku nampaklah ekspresi muka dia...maybe dia bajet mak dak irfan ni tak berada berdekatan....silap dialah...

aku terdengarlah kan, sebab masa tu aku baru jek jalan sebelah dia...mendengarkan gitu, tah dari mana kekuatan tu datang, terus aku menjawab... ANAK SAYA...masih menjawab dalam bahasa yang sopan...tanpa memandang wajah si isteri tadi...dalam hati sedikit hangin...tanya anak siapa tu cam orang tak puashati...cam anak aku ni buat onar sangat...halluuu...kalu tak suka bising, tak suka sesak...baik dok umah dediam...bukan anak aku usik anak ko pung....

yelah anak ko masih dok dalam stroller...esok anak ko dapat 'kaki' ko ingat leh ke suh depa dok dediam tanpa bergerak...dapat ke ko ikat kaki depa...budak² surelah nak bebas....
siyes aku berangin giler time tu...tapi takdelah sampai nak p berdepan ngan si isteri tu tadi...
aku paham anak aku lasak...tapi lasak dia pun, takdelah dia usik orang pun...lasak dia pung mulut dia jek bising...
bila terjadi menda gitu,terus jadi spoil mood aku nak window shopping...

pusing dalam 2-3 kedai lagi, terus aku ajak hubby balik...
takdelah rasa ralat sangat pun datang jejauh tapi tak beli apa...sebab memang takde menda nak beli kan...

pepun p GM memang buat kita rambang mata la...
nak² kalu korang memang mencari sesuatu barang...
kena pepandai carilah kedai yang menawarkan harga yang berpatutan...

(^_____________^)

bye bye GM...lain kali saya datang lagi...

notadijariku: nanti nak try ke GM Kuala Lumpur ar plak...

13 comments

Tuesday, May 29, 2012 2:19:00 PM

sbr zan. nnti sampai masa dia br dia tau hehe..

aku tingin nk gi gm chow kit. tu yg dkt la kot hehe

Tuesday, May 29, 2012 2:24:00 PM

haahah.. patut la lmbt up citer..

takpe, tgu anak dia dpt kaki sok, tau la dia langit tinggi ke rendah..

Tuesday, May 29, 2012 2:38:00 PM

laser sungguh wanita tersebut kan

kalo gi GM KL takyah la bwk anak weii
lagi anak2 rimas sbb sempit yang amat
dgn panas nye

Tuesday, May 29, 2012 2:45:00 PM

amboi..laser kemain molot dia yer.. haishh.. xkn la xfhm perangai dak² mcm mana.. xyah jd mak la mcm tu..

kak, sy pun teringin nk g sn..wuwuwu

Tuesday, May 29, 2012 2:59:00 PM

ptt la sunyi je ...aku dok tgu jugak beli ke kat aku romper .. hahaha

aku mmg hangin klu org dok kate2 ke anak2 aku ... direct mmg aku sound je ..... emo bebenar kan kan .... hehehe

ingatkan irfan hilang lagi td

Tuesday, May 29, 2012 3:00:00 PM

ooo, ada kes ke..?
patut la lambat up citer
ngengade nye kak...
dah tau sempit2 tu
pi la carik tmpt yg luas sket nak kasik susu kat anak

blum tiba masa dia lagi..tgk la nnt, huhu!
masa akak jawab tu, die pandang akak x?
laki die cemane?
eiii, tak pasal2 saya pun geram ni!

Tuesday, May 29, 2012 3:11:00 PM

amarahnye aku membaca entry ini..
budak biasalah.. haish!!!!

esk anak dia bising dan buas.. dia tambat kat tiang n seletep mulut gamaknyeeeee

Tuesday, May 29, 2012 5:01:00 PM

erm tunggu je la anak dia dapat kaki n mulut nanti baru dia tau kan...

x penah smpai lagik GM Klang ni, tapi GM KL dah sampai beberapa kali, yang kat KL ni pack sikit keadaan dia n bertingkat2..... laluan pon muat2 jerk coz penuh dengan barang jualan, kalau nak datang kena awal2 sikit takut nanti xder parking... hehe

Tuesday, May 29, 2012 10:49:00 PM

xpenah sampai sini lg
kt cokit je pnh g

Wednesday, May 30, 2012 9:30:00 AM

kalau gi GM ni boleh beli satu-satu @ kena beli borong jugak?penah pegi GM yang kat KL tu je..yg klang lom sampai lagi

Wednesday, May 30, 2012 10:29:00 AM

lah kesian.... nape lah org tu cakap macam tu.. x baiknya kan... kalau saya pun saya tersinggung juga...

kalau pg GM memang rambang uwarrr..... sampai terkedu kadang² nak memilih...

Wednesday, May 30, 2012 10:53:00 AM

aku pun vengang gak kalau kemjadian spt itu happend kt aku..lor cam tuh pun nk hingaq noh..awat anak dia leh la dok tertib lam stroller dh.kecik lagi..nnti dh besaq baru dia tau gi mana ada anak yg ligat..
pepun best ar GM nih..rambang mata jdinya..kan..

Wednesday, May 30, 2012 12:54:00 PM

bagi saya GM kl lagi best. sbb saya selalu pergi sana ambil stok utk bissnes.

Post a Comment