Thursday, May 10, 2012

Idam Nak Cantik Jadi Gila


Produk disenarai hitam Kementerian Kesihatan

Produk pelangsing badan berdaftar ada sibutramine:
·  Kintop
·  Body Beaus
·  BMI-9 Xylimming Capsule
·  Senna Plus Capsule

Produk tidak berdaftar mengandungi sibutramine:
·  Lami

Produk berasaskan makanan mengandungi sibutramine:
·  Obexlim
·  Slimax Coffee
·  Beaute Fit Body Contour
·  Body Trimz

Produk tradisional berdaftar yang mengandungi steroid:
·  357 Nasal Spray

Produk tradisional tak berdaftar mengandungi steroid:
·  Makjun Taufiq Dua Istimewa
·  Majun Dua Istimewa
·  Ginseng Jin Fui Wan
·  Maajun Tenaga Herba Ubi Jaga
·  Jamu Tradisional Jaya Asli (Anti Asam Urat)
·  Red Brand Ginseng Plus Zheng Fei Capsule
·  Ren Sem Tu Chon Chin Kuo Pill
·  Makjun Syafiq 3 Istimewa
·  Reepo

Produk berasas makanan yang mengandungi steroid:
·  Air Ikan Haruan

Produk kosmetik yang mengandungi hydroquinone dan tretinoin atau salah satu:
·  Eriesya Spa Beauty Cream
·  Atika Beauty Renewal Cream
·  Temulawak Whitening Pearl Cream Papaya
·  Ratna Sari Whitening Night Cream
·  Tia Amelia Krim Jeragat
·  Chantique Whitening Night Cream
·  RZAC White Pearl Cream
·  Nuriz Day and Night Cream
·  Elite Rias Er Cream
·  R&Z Whitening Night Cream
·  Beauty Line Beautitude Multipurpose Cream
·  Pigmentation Recovery Complex
·  Zara Rejuvenation Cream
·  Natasya Krim Herba Gold
·  De Putih Night Cream


Produk tradisional berdaftar ada antihistamine
·  Eng Leong Cordyceps Chuanbei Plus Cough Pill

Produk tidak berdaftar mengandungi antihistamine
·  Pil Zhen Zhu Bai Fong Wan
·  Qian Tong Dan
·  Raja Ubat Resdung
·  Coral Plus UA 350MG

notadijariku: takpelah...tak cantik sangat pun takpe...syukur dengan keindahan ciptaan Allah...

10 comments

Thursday, May 10, 2012 12:06:00 PM

ooo seb bek sy xde amik produk2 tersebut

Thursday, May 10, 2012 12:26:00 PM

sebbaik produk kegunaan harian takde dalam senarai

Thursday, May 10, 2012 12:52:00 PM

bahaya..bahaya..

Thursday, May 10, 2012 1:23:00 PM

SOKONG SOKONG..

Thursday, May 10, 2012 1:28:00 PM

noted

Thursday, May 10, 2012 2:17:00 PM

thanx for sharing, setakat ni x der lagi dlm senarai tu yang digunakan.. moga dijauhkan..

Thursday, May 10, 2012 2:22:00 PM

sib baiklah tak amek..yang Temulawak Whitening Pearl Cream Papaya tuh dr dulu lagi tak elok rasanya...

bahayakan benda2 cenggini.baik mkn yang ori mcm buah n sayur.tapi tupun susah sgt nak carik yang segar

Thursday, May 10, 2012 2:52:00 PM

tudia..byk gak produk2 yg famous kt list nih..ok telah ambil maklum tq izan..

Thursday, May 10, 2012 2:57:00 PM

nampak sangat penguatkuasaan undang-undang kat Malaysia ni lemah... yg berdaftar pun tak tentu selamat digunakan... :(

Friday, May 11, 2012 11:19:00 AM

Rzac tu dulu2 ramai kawan2 sekerja penah pakai..perghh memang dasyat kesannya mula2 muka akan mengelupas..pastu kulit akan merah cam udang bako..pastu tak lama ok.gila tul member2 yg sanggup lalui keadaan tu konon muka licin n bersih memang la nampak licin kesannya dah tua nnt tahulah dia..kulit menipis jeragat pun naik.

Post a Comment