Wednesday, May 30, 2012

Oh My English!!!


hari sabtu dan ahad adalah hari berehat di rumah...
nak p mana kan, kalu orang tu asik sibuk jek memanjang...
senang cite dok bersantai di rumah...
layan anak² sambil dok melayan depan layan channel 612, 613, 615, 
tu jelah channel peberet...tapi kalu si abang tak perasan, dediam aku tukar gak channel lain...
aku sogok dia suh pasang cd Boboiboy kat tv dalam bilik...hehehe....

tapi ahad itu hari, tah macam mana tah, dok sibuk nengok promo OH MY ENGLISH...
tetiba terlayan aku ngan rancangan ni...
ekseli best jugak rancangan ni...kelakar dan bermanfaat...
terutama untuk kita mempelajari bahasa inggeris...maksud aku untuk improvement la...

rancangan ni ke Udara Setiap Ahad jam 10 pagi

semestinya di Chanel TVIQ saluran 610

ada kak dibah...ada abang harun...

dan yang paling penting...ada cekgu hensem...si ZAIN Saidin ni ha...
kalu aku ada cekgu hensem gini...sure tak pernah ponteng sekolah...
gigih belajar sungguh²...hahaha...

dan murid² boleh tahan gak...macam² fiil...hehehe...tapi memang terhibur la...
sebab tak keterlaluan kalu aku katakan, kadang² bahasa rojak yang budak² ni gunakan, sedikit sebanyak, banyak yang kita gunakan dalam perbualan seharian...
eh Izara Aishah pun ada...

pepun bagus rancangan ni...tak semestinya untuk tontonan budak² sekolah...kita pun boleh tonton...
tuk mempertingkatkan lagi penggunaan bahasa inggeris diri sendiri kan...hehehe....

notadijariku: teringat kat iklan CHOP...tu...sir, can you chop this letter for me??? chop??? you want me to chop??? hehehe...rupanya bukan chop tapi stamp...
erkk, rasanya aku pun selalu kata chop...hehehe...terangan makna chop tu lain kan..
OH MY ENGLISH....hehehe...

12 comments

Wednesday, May 30, 2012 10:28:00 AM

saya tak da astro.. makanya tak berkesempatan menontonya.. =) hehehe

Wednesday, May 30, 2012 10:50:00 AM

sye ske Oh My English, ske sgt2!Lecturer pun suruh tgk....

Wednesday, May 30, 2012 10:53:00 AM

suke layan gak kak...mmg best n byk info.....tapi tu laa selalu telepas gak sebab rajin keluar kalo weekend huhuhu

Wednesday, May 30, 2012 10:55:00 AM

xde astro!!!!

Wednesday, May 30, 2012 10:58:00 AM

Haih...selama nie kite selalu je ckp chop kan? Sbb dlm base melayu, mmg panggil cop pun. Huhuhuhu...

Wednesday, May 30, 2012 10:59:00 AM

hahahaa haah psl chop tu mmg selalu jek guna
lepas kuar iklan tu terus tukar stamp

Wednesday, May 30, 2012 11:04:00 AM

sgt sgt Owh My English..kelakar kan..hehe..

Wednesday, May 30, 2012 11:21:00 AM

suke tgk..sbb leh tau ape yg sll kite wat slh bile bckp..huhuhu..

Wednesday, May 30, 2012 12:21:00 PM

bukan tang chop je kak eh, tang borrow me pun sama aahaahah... nampak sangat keturunan phua chu kang, rojak punye bahasa English

Wednesday, May 30, 2012 1:09:00 PM

nmpak menarikkk gak nie..x pernah buka..:-)

Wednesday, May 30, 2012 1:21:00 PM

sejak ade canel ni anak saya sikit² jer ngajuk.. ohh my english.. hadoilah....

Wednesday, May 30, 2012 4:00:00 PM

betui bunga sama la aku ... hikhik

tak berkesempatan lagi nk tgk...mesti klakar kan...

Post a Comment