Friday, May 4, 2012

Rindunya Saya


minggu ni memang agak huru hara bagi aku...
mana taknya, dari celik mata sampailah waktu beradu semula semuanya aku kena uruskan secara sendirian...
mana nak uruskan diri sendiri, anak² dan macam² hal lagi...
sebab utamanya teman serumah aku seminggu dah out station dari 28 April yang lepas sampailah 6 Mei yang akan datang...nak buat camner...nama pun tuntutan keje...arahan katanya...
huhuhu....dah tu, aku jelah yang kena uruskan seme...
memula dulu memang kelam kabut jugak lah...
tiap hari aku bangun jam 5:30 pagi...bangun seawal tu pun rasa masa cam tak cukup...
walhal malam sebelum tido separuh kerja aku dah uruskan...
pepagi mana nak masak air, nak masak bubur, cairkan susu, nak mandikan anak² dan macam² hal la...
tapi skang kata orang alah bisa tegal biasa gitu...
nak tak nak mak jugak yang kena uruskan...

tapi satu perkara yang aku pasti...rekod mak p keje minggu ni sangat cemerlang...tiada berlaku kelewatan...hahaha...

ni teman serumah aku ke sini...

sebabnya ada program di bawah ni... 

yang bakal dirasmikan pada hari ini...oleh our PM...
kata orang penerangan...banyak hal lah mereka nak terangkan kan...lalala... 

tu teman serumah mak...sure makin gelap la kulit mu abe weii...
eh tetiba terkecek pulok...hehehe... 

hurmm...lambat haih nak nunggu hari ahad...
hari² anak dok tanya bila abi nak balik...
lepas ni tak tau ke mana pulak teman serumah aku ni kena OS...
tiap bulan wajib la kut seminggu kena keje luar...
cari  rezeki tuk kami sekeluarga kan...aku pasrah kok...

notadijariku: anak ke mak yang tanya ni...hahaha...
SYMP...

7 comments

Friday, May 04, 2012 10:11:00 AM

pasrah ek sis

Friday, May 04, 2012 10:23:00 AM

minggu ni syila pun kena handle semua..lagipun hubby keje shift...sgt terkejar2...

Friday, May 04, 2012 10:26:00 AM

anak mmg rindu..tp mak nye lg la rindu..hehehehe..

Friday, May 04, 2012 10:41:00 AM

:) biasalah tu.....jika sayang tinggal² kan

Friday, May 04, 2012 10:53:00 AM

seb baik la laki ai tu keja swasta klu x mmg os memanjang la.....

Friday, May 04, 2012 1:18:00 PM

Jabatan kitorang pon terlibat ngan Program nie.. kata bwh Kementerian yg sama kan.. hehehe.. tabahlah menjadi isteri Tunnggal yer..

Monday, May 07, 2012 8:33:00 AM

En haris OS...ala besalah kan..tuntutan tugas..mujuq hg gagah perkasa izan dpt uruskan 3 laksamana bentan hg tuh..hehe

Post a Comment