Thursday, May 17, 2012

Dulu Sejuta Dan Kini Jutaan


hurmm...pagi² dah buat aku hangin...mana taknya...jalan yang biasa aku lalui time nak p keje, ada yang dah ditutup...sebab nak bina khemah segala sempena hari belia negara yang bakal berlangsung pada 23-27 Mei depan...tak lama jek lagi kan...


owhh tahun lepas, seingat aku HIMPUNAN SEJUTA BELIA...tapi tahun ni dah jadi HIMPUNAN JUTAAN BELIA...perghh...jutaan tu...sure makin sesak kawasan putrajaya ni...tapi pe de hal kan...aku cam biasalah... 
buatlah acara apa pun...event apa pun di putrajaya ni...kalu tak kena gaya memang takkan aku jejak pung...menjengah pun belum tentu...tapi yang pasti FLORIA jek akan aku jejaki...dua tiga kali pun tak de hal...sebab aku kan minah bunga...hahaha...tapi tu pun p ngan kawan² opis la kan...kalu ngan famili pun p pepagi...sebab faktor cuaca amatlah aku titikberatkan...
tak kuasa nak bawa anak kecik di kala panas merembang...silap hari bulan mood spoil, seme aku tangankan...hahaha...boleh gitu????

tadi pagi masa on da way ke opis...aku nengok tempat bakal berlangsungnya sukan motorcross pun dah di set up...alahaii...macam² acaralah ada...bak kata astro MACAM MACAM ADA...

rasanya dah jadi agenda tetap di bulan Mei tiap tahun kut...adanya hari belia ni...
masaklah kan, dah kalu opis terletak di bawah Kementerian Belia Dan Sukan...sedikit sebanyak merasalah ko tempiasnya...kalu tempias pat jumpa belia² yang popular best la jugak...
tapi kalu tempias merasa jem masa nak balik rumah...nak ke pejabat pun sesak...itu memanglah satu perkara yang boleh mendatangkan perasaan tak best kan...
pe kata kasi cuti bencana ke sempena hari belia negara...so leh ar kami² yang terkena tempiasnya dok melepak kat rumah...tak perlu ke pejabat... :p verangan sudah kan...

tahun lepas kat belakang opis aku ni...siap ada khemah tuk belia² yang datang....seperti yang pernah aku ceritakan di SINI...tapi tahun ni nan ado la kut...
sebabnya dah wujud bangunan yang masih dalam pembinaan...tak taulah mereka semua tu akan berkhemah di mana...hubby aku kata kat presint 20 kan masih luas...giler tul...hehehe...

oklah kalu korang rasa masih muda belia, leh ar datang ke sini...sertai hari belia negara ni...
dan kalu nak tau lebih lanjut sal hari belia negara...silalah layari laman web di bawah ni...
http://www.hbn.gov.my/

hurmm...tak sanggup mak bersesak² cam gini...

ni masa pelancaran hari belia negara itu hari...
eh eh ada mia la...eh mia dah jadi belia ye...hehehe... 

notadijariku: erkk...aku ni kategori mana ek...masih leh dikatakan belia atau...dah semakin veteran???
hehehe...ok berangan itu percuma...

fakta kes: Presint 20 adalah kawasan tanah perkuburan 1 Malaysia...

6 comments

Thursday, May 17, 2012 8:40:00 AM

jutaan pulak...heheh..ramai tul org kan..sy tak ske sgt bersesak...:P

Thursday, May 17, 2012 8:48:00 AM

wow semangat kan

Thursday, May 17, 2012 8:55:00 AM

ingt nk g.. tp msti ramai manusia..

kak, floria thn ni kite g sesama ye..

Thursday, May 17, 2012 9:39:00 AM

same la kak...lagi2 kite ade anak kecik nie...uihhh lecak ketiak nak harung org sesak2 nie....

Thursday, May 17, 2012 9:59:00 AM

ai masih beliawanis negawe kakak haahaha...

gile ramai la orang.. idok le klu nak bawak anak2.. mmg kita yg berangin plak nanti hahaah

Thursday, May 17, 2012 10:54:00 AM

presint 20 non muslim pun ctu gak ke ????

o0o br tau ...

agak² depa guna tandas opis hangpa lg tak ??

Post a Comment