Thursday, May 10, 2012

Serba Serbi Mahal Sekarang


hurmm...pagi ni bos ada 2 meeting dia kena chair...satu meeting dengan MAS...satu lagi dengan FIREFLY...dua² syarikat penerbangan kan...
dari malam tadi aku dah tak ketahuan...dok memikir² sendirian...
nak buat air ke tak...nak kena beli kuih muih ke dak...
so pepagi tadi telefon my bos nak tanya...
sebab selalunya visitor or meeting kecilan bos jarang rekues suh sediakan seme tu...
tapi sekali aku lak tertanya...my bos kata boleh jugak...dia kasi duit...
nengok, beli kuih muih ngan duit bos tuu...sib baik duit gaji dia berkepuk...hahaha...

so pepagi p kafe sebelah kat galeria sana...semata nak beli beberapa biji kuih...
tapi cam aku agak terkejut jugaklah...sebab kuih tu harganya RM0.50 sebiji...
humang haih, mahal benar aku rasa...kiranya skang 2 for RM1 la ek...adehh...
kalu saiz kuih tu besar dan kena gaya dengan rege RM0.50 sebijik takdelah aku terkejut besar kut....
ni rasa saiznya lebih kurang rege dalam RM0.30 jek pada masa harga dolu-dolu...

hurmm...bukan nak kata lah kan...skang serba serbi mahal...
RM50 tu dah rasa cam nilai RM5 jek...
kalu p pasar malam bawa RM50 tu kan, baper barang jek dapat dibeli...
alahaii...tapi kalu money dah collapse lagi dahsyat... ringgit pun takde nilai dah time tu...
lepas ni kena beli jongkong emas la plak...sobs...

notadijariku: adakah ini kesan kenaikan gaji 13% itu????

13 comments

Thursday, May 10, 2012 10:03:00 AM

nk naik gaji gomen, tp brg naik semua kena tempiasnya.. huhuhu

Thursday, May 10, 2012 10:04:00 AM

@mizzkechique
TULAH TU...rasa cam tak patut jek kan..hurmm...

Thursday, May 10, 2012 10:07:00 AM

ermmm kt opis aku ni ha kuih seketol 60sen
mcm ko ckp la size biasa2 jek
ade kedai yg hebat sket dlm mall bawah ni seketol 1.20 gile!!

Thursday, May 10, 2012 10:08:00 AM

@syanasaid
erkk, aku pun dah rasa lima puluh sen tu mahal...kalu gitu ko lagi mahal la weii...mencekik sungguh...sangat tak berbaloi ahhh

Thursday, May 10, 2012 10:13:00 AM

Mmg PA yg mantop akak ni... Kak usha2 le tiket flite free ekekeke...

Thursday, May 10, 2012 10:16:00 AM

@lieyalatif
hahaha...banyak la ko punya free dek non...bos pun bayar jugak...separuh regelah tapinya...hahah

Thursday, May 10, 2012 10:28:00 AM

tudia aih..sampai tera tuhsekali noh..mjuq kt kedah nih tak jumpa lagi harga cam tuh..kapak orng sungguh aih..kt belah2 kg aku nih...cucuq sebijik 2 kupang lagi..tp mai belah2 pekan aloq setaq nih..dh seketui 3 kupang la..tuh pun kira mahai..hehe

Thursday, May 10, 2012 10:52:00 AM

sini 40sen, tapi cinonet je..

klu beli karipap kat kiosk lagi la.. RM1.. kat pasar malam, saiz yg sama baru 50sen... beza dia ada telur je suku biji.. adeiii camni naik gji pun cam sama je sbb barang pun naik rege

Thursday, May 10, 2012 10:54:00 AM

hehe...tu la kan..fenin pale pk...adoiii

Thursday, May 10, 2012 11:17:00 AM

tak naik 13% pun mmg market makin mahal.. tatau la kenapa..

Thursday, May 10, 2012 11:37:00 AM

maheinyer kuih..kat cafe sini 5 bijik kuih RM2..jatuh sebijik 40sen..
bak kate abah org, ko gaji 2 ribu pun kalo duk putrajaya memang tak cukup.. betul kate abah saye..
kalo ngan gaji sekarang duk kampung, dah leh beli umah gaknyer..

Thursday, May 10, 2012 1:29:00 PM

serba serbi skrg ni mahai

Thursday, May 10, 2012 2:24:00 PM

cik mot,kat putrajayanie kan bawak rm50 dapat beli ciput jer barang dapur..tuh blum benda siap masak..mmg mahai beb!keruk2 kepala skang nak beli somthing.gaji naikpun tak membawak makne..huhu

Post a Comment