Monday, May 7, 2012

Shaklee Meal Shakes (SMS)


itu hari...kat fb kan, aku ada order SMS ni...kebetulan rege yang ditawarkan murah kut...
sebab regenya RM88 TERMASUK postage dan ada free gift lagi...
laju² aku booking...sebab time tu sesak kan...gaji baru ni barulah aku bayar secara penuh...
hehehe...sib baiklah si peniaga tu ada sikap tolenrasi...boleh terima booking²...
kalu idak sure melepas...hehehe...

taraaa...nilah SMS yang aku beli tu...
sedapppp...perisa vanilla lagi...
selalunya aku minum bersama dengan milo...
best best...

nengok...siap dapat shaker sebagai free gift lagi...

Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian. 
 Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.

Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:

* Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
* Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
* Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
* Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos satu sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent. 

Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Bezanya dengan Cinch, antaranya ialah Cinch mengandungi Leucine untuk menjaga otot semasa program turun berat dijalankan. 

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

* Kanak-kanak
* Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
* Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
* Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
* Warga tua 

Selain itu, Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein.
korang plak camner??? ada minum apa² supplement tak???

8 comments

Monday, May 07, 2012 4:09:00 PM

elok kak eh mende ni? sy x amik apa supplement pun.. sy blh amik x?

Monday, May 07, 2012 4:15:00 PM

a'a.. best kan mealshake nie..

Monday, May 07, 2012 4:16:00 PM

ko nk kuruskan bdn ke ....
cantek dah la ...

aku amik supp weight gain tu ...
rasa bertenaga je ...sbb bantu tambah susu jugak la kak sbb kandung nutrien bagai dlm tu

Monday, May 07, 2012 4:32:00 PM

gila sedap ni.....hehehe

Monday, May 07, 2012 4:34:00 PM

kak yg ni bukan tuk tambah susu kan...yg tambah susu ESP kan

Monday, May 07, 2012 5:20:00 PM

fakta utk ibu menyusu yg nak kuruska badan tu mmg menarik bunyinyer...

Tuesday, May 08, 2012 8:21:00 AM

oo first time aku tau ada minuman brand SMS nih..eh baca info..mmg bagus la...tahan lama dak..sebulan tahan..? sbb harga pun leh tahan..hehe..
pepun ok la leh berdiet cara sihat kan...

Tuesday, May 08, 2012 9:41:00 AM

tengak berjinak2 jugak serve produk sharlee ni..

Post a Comment