Wednesday, May 2, 2012

Tak Perlu Kepit-Kepit Lagi


hari tu aku ada beli menda alah ni...
dok riki² kat fb...sekali ada kakak ni tanya aku nak beli kat dia tak...
dia ada stok lebih...bila tanya rege...dan rege yang dia bagi agak berpatutan..terus lelaju mak angguk tanda setuju nak beli...dan hari tu sebelum balik ke penang...mak dah dapat menda alah yang mak nak tu...
dan ini adalah satu keperluan di rumah...nak² bila masa kecederaan...hehehe...

nilah menda alah yang aku maksudkan...
menda apa ek..

taraaa...apa lagi digital thermometer la...
siap ada dalam beg kecil lagi kan...
mak ni tak ngandung...so tak minum susu Anmum tu...so tak dapatlah nak redeem cam omak tu kan...
takpelah...mak redha...mak beli jelah...
kalu omak tu guna infrared letak atas dahi dah kuar result..
mak plak beli  infrared thermometer yang kena letak dalam telinga tu...

ni rupa dia...

dulu mak guna yang cam gini...kepit celah ketiak...kemain lama nak tunggu...
anak dah resah gelisah tak selesa...tapi result tak keluar²...
anak angin...mak makin berangin...hahaha...
tak efektif sangatlah hok macam ni...sib baik rege murah kan...hehehe...

dah ada hok senang...seme orang dalam rumah tu mak test suhu badan...
ni suhu badan dak iris...
ok...normal...tak demam...

suhu badan mak...owh...normal jugak...tak demam...ekeke...

suhu badan irfan plak...sejuk sikit kut...sebab baru lepas mandi...

eh suhu badan kakak pun ada...seme oranglah aku test..hahaha...
dah ada menda yang senang kan...

bila dah ada thermometer hok gini...hari² mak cek suhu diorang bila rasa badan derang panas sikit...
so takdelah kena kepit² lagi...result 1 saat pun dah keluar...
sangatlah efektif...mak suka mak suka...hehehe...

notadijariku: barang baik saper tak suka...

18 comments

Wednesday, May 02, 2012 9:17:00 AM

kak ko beli brape rega tu ... lama dah nk beli ...nk redeem cam omak tu tak cukup skop tu la duakan anmum lagi ...mencik ....

tgh dok usha kat farmasi ... jenis ko tu rega RM 200++ klu jenis fiza tu 299 ++

Wednesday, May 02, 2012 9:18:00 AM

amboi, semua org dia nk test..

Wednesday, May 02, 2012 9:38:00 AM

:) hehehe...dah maju ye....

masuk telinga je

Wednesday, May 02, 2012 9:48:00 AM

mmg wajib ade bende ni kak kalo kite ade anak kecik....lieya pun kehulur kehilir tetap bawak bende nie....dulu pakai yg cepit2 tu hangin jek bergaduh ngan anak2 hihihi

Wednesday, May 02, 2012 9:57:00 AM

eh aku pn mmg tgh mencari yg murah
brape ko beli ni
meh tag aku ko beli mana

Wednesday, May 02, 2012 10:12:00 AM

mmg berguna termometer nih.

hehe yg kelakar semua kena test suhu badan oleh ibu =P

Wednesday, May 02, 2012 10:12:00 AM

suke2..aku pun mmg tgh cari termometer hak gini..sng skit kan..

Wednesday, May 02, 2012 10:13:00 AM

berapa rm tu mak?

Wednesday, May 02, 2012 10:34:00 AM

konsisten betul la akk ni. hehehe. nanti saya dah ada anak mesti semua bnda sy akan prepare utk kesejateraan anak2 sy nti

Wednesday, May 02, 2012 10:41:00 AM

mmg payah dokkepit mepitnie.tuh blum anak bosan dok tunggu suhu lagi..tapi mahai lah cket kalau nak beli...bgus dapat reedem brg2 nie ek.

Wednesday, May 02, 2012 10:42:00 AM

aku tak de menda alah ni
mmg ingt nk bli 1 tak bli2

Wednesday, May 02, 2012 11:18:00 AM

ha ah berapa regernya omak..? menarik la..leh jadi doktor la gayanya..
eh haris hg tak cek ka..heheh

Wednesday, May 02, 2012 11:22:00 AM

bnda ni wajib ada..tp kami gak yg tkde2...nak gak yg free tu..

Wednesday, May 02, 2012 11:26:00 AM

teringin nak ada benda alah ni..tapi mahaii kan..sob sob sob..klo tang tinge, anak daraku susah juga..ku mau yang tembak dahi tu..huhuhuhu

Wednesday, May 02, 2012 12:19:00 PM

Haah guna yg ni senang..

Wednesday, May 02, 2012 12:24:00 PM

huuu... canggih... tapi ada lagi termometer tu... tembak dari jauh jer... dah dapat result... demam ke dok...

Wednesday, May 02, 2012 12:51:00 PM

hehehe semua isi rumah jd mangsa beliau .. :))

mmg bagus function thermometer ni..result sepantas kilat ;)

Wednesday, May 02, 2012 1:08:00 PM

jom ngandung lagi!! ahhahaha

Post a Comment