Tuesday, June 12, 2012

5S -Sisih


malam tadi tido agak lewat...
puas dok nyusu mek iris tu...tapi takmo gak tido...
ok, taknak tido lagi tak per....sudahnya si ibu bangun sebab ada kejaan yang hendak dilakukan....
manakala si anak dok bergolek² dengan si abang...
mainlah korang...tapi jam 9, ibu kerah wajib tido...
mahu atau tidak...ekekeke....

ekseli mak nak sisihkan shawl² yang melambak kat dalam lemari tu...
semak mata mak ni ha...bukan apa, ada 2-3 shawl tu mak tak pernah pakai pung...
sebab ada yang tak match ngan mana² baju yang mak ada...
tapi beselah, mata mak ni pantang nengok shawl cantik...laju jek tangan ni membeli...
aler apalah sangat kan...shawl skang paling murah RM5 sehelai...leh beli berhelai²...
hahaha...

lambakan shawl yang ada...
mak dah shorted ikut pemakaian...
yang dah tak berapa pakai..yang dah not in good condition...mak dah sisihkan buh dalam paperbag khas...

sib baik ada cek mek molek ni sebagai peneman...
bukan tolong...tapi dok kecah lagi adalah...hehehe...

dah siap, terus paksa anak3 tido...
kijam kan mak ni...
eh disiplin tu penting...kita ni mak, bukan derang yang mak...
so derang kena ikut cakap kita...bukan kita ikut cakap anak...
lalala....

adios...

13 comments

Tuesday, June 12, 2012 8:28:00 AM

akak,camna akak kerah anak utk tido kul 9 tu?guna cara camna?anak2 sy tu susah betul nak tido awal..paling awal dorang tido pukul 11..tu si adik..abang kalau tak kul 12 takmo dia tido,duk tgk tb sorg2 la,main sorang2 la..adoiyai..pening kepala mak ni..

Tuesday, June 12, 2012 8:32:00 AM

@*azni*
hurmm...camner nak cakap ek...
sebab dari kecil lagi derang memang jenis tido awal...lagi akak pun tido awal gak...tapi jam 12 gitu nak bangun siapkan kerja rumah...

tapi kalu sabtu ahad kat rumah...derang memang dah diasuh kul 12tengahari gitu kena tido time siang...mahu atau tidak...

sebab budak2 perlukan tido or rehat yagn cukup...kalu derang tak cukup tido, tak cukup rehat...susah nanti...

so far, jadual tido derang semua memang teratur la...kalu jam 10 tu dah lewat sangat la tu...

tp biasalah, tido awal, bangun pun leh tahan awalnya...huhuhu

Tuesday, June 12, 2012 8:38:00 AM

setia menemani ibu si iris ni..kalo tgk muka comel mcm ni penat pon tk rsa penat..ekekeke

Tuesday, June 12, 2012 8:57:00 AM

shawl² sy semua dh bg adik sy..adala 2 3 helai yg selalu pakai.. skang kerap pakai bawal je..

Tuesday, June 12, 2012 9:02:00 AM

baru nak tanya tips bg ank tido awal,sekali cikmot dah jawab.

suka ayat last awk tu kita yg mak bukan deme yg mak kan?mmg anklah kena dengar ckp kita =P hehe tp yg terbaliknya selalu sy yg kena ikut ckp dia anacer tu T___T hukhuk

Tuesday, June 12, 2012 9:09:00 AM

akak pun camtu, siap bawak rotan, setiap malam, nak paksa bebudak tu tdo awal.

akak aritu pun dah sisih byk tudung yg tak pakai, simpan dan ada setengah tu siratu buat pakai g mengaji

Tuesday, June 12, 2012 10:00:00 AM

aku lama tak buat aktiviti sisih ni
hahaa banyak gile brg2 baju tudung xguna

Tuesday, June 12, 2012 10:19:00 AM

comel... samala macam ranea..
mama kemas, dia sepahkan balik..
:)

Tuesday, June 12, 2012 10:33:00 AM

fahim kecik2 dulu mmg tido awal .. kul 7 dah selamat dah ..paling lambat 9 mlm ...

tp sejak dah besar ni aku dah tak terkawal .... sbb skrg ni aku tido bwh..kaya ngan tv & games ... tu masalahnya... nk kena start tido atas balik la .... zaman pak die tak de minggu lepas kul9.30 dah selamat semua nye sbb tido blik atas ... pak da ade ... kul 11 la balik ...heeeeee

Tuesday, June 12, 2012 11:29:00 AM

kat rumah aku pun byk kena sisih tudung yg lama2..kena sedekah la mana yg masih elok kot..syg tak terpakai dah...pakai yg mudah dipakai jerk

Tuesday, June 12, 2012 12:18:00 PM

bagusnya kol 9 dah tido.. dulu kimi tido awal gak.. kol 9 mmg wajib tido, tapi skrg, bkn si abang je, dgn adik2 pun tido lewat aduiiii

Tuesday, June 12, 2012 12:18:00 PM

bagusnya kol 9 dah tido.. dulu kimi tido awal gak.. kol 9 mmg wajib tido, tapi skrg, bkn si abang je, dgn adik2 pun tido lewat aduiiii

Tuesday, June 12, 2012 4:21:00 PM

pun suka pakai shawl..tapi nak buat ala-ala yuna tu lom lulus lagi

Post a Comment