Monday, June 25, 2012

Barang Murah, Kenalah Kongsikan...


hurmm...tengahari yang agak panas di luar...
lepas jek abis meeting tadi, terus aku keluar sekejap...berlari² ke alamanda semata nak dapatkan susu DUTCH LADY 456 PERISA MADU untuk si kakak yang berharga RM18.95...
eh barang tengah promosi haruslah aku rembat kan...tapi tadi aku beli 3 pek sahaja...sebab kat rumah tu ada lagi belen 2 pek...setiap bulan sorang anak diperuntukkan hanya 5 pek sahaja...keCUALI si iris tu...
takde limit bagi dia...ate susu cap gantung....

pastu dah beli apa yang di aimkan, terus gerak amik kakak kat tadika...anto ke transit terus menyinggah di pasaraya kegemaran...manan lagi kalu bukan PASARAYA DARUSSALAM tu...bleh dikatakan tiap hari kut aku singgah pasaraya ni...dah jadi cam kedai runcit dah...hehehe...ate barang kat pasaraya ni bleh dikategorikan cam kedai harga patut sepanjang tahun kut...hahaha...

ekseli singgah di sini sebab nak beli DD (diposable diapers) untuk abam mok...setiap bulan aku beli satu beg jek DD tuk dia...sebab untuk dipakai pada waktu malam sahaja kan...
biasa aku beli regenya RM29.50 walaupun kat plastik DD tu terlekat pek nilai RM34.90...so jangan tertipu ye sebab regenya tak ikut pun rege kat situ...sebab regenya lagi murah...
tapi nengoklah kat papan tanda yang ada...sekali nengok rege DD cap huggies ni RM28.50...so amiklah satu beg tu abam mok...saiz XXL ok...sekali cashier tu tanya...
tau dak berapa harga DD ni skang...aku pun dengan konfiden jawab la, situ tulis RM28.50...ke harga lagi mahal...eh belum tukar ye, kata cashier tu...harga sekarang RM27.99...alahai, lagi murah la ek...

so kepada pengguna setia HUGGIES DRY, yang tinggal berhampiran...leh la beli huggies DRY ni dengan harga RM27.99 satu pek...sangat jimat disitu...
aler, aku pasti, tiap kali gaji, mak² cam aku ni sure mencari susu dan DD yang paling UTAMA tuk anak² kan...
kan kan...baik ngaku cepat...hehehe...

sian kat abam mok...walaupun pakai DD saiz XXL pun masih tak muat ngan saiz pinggang dia...tapi huggies jek yangn dia masih leh fit...cap lain selamat tinggal...memang tak leh nak melekat...
naperlah ko mok sangat abam weii...ishh...

so setel la bab susu kakak dan DD abam mok...tunggu petang ni ajak hubby ke Tesco Kajang sana...nak beli belah barang dapur...skang 2 bulan sekali dah membeli barang dapur...minyak masak, gula, kunyit, garam dan yang sewaktu dengannya semua dah takde kat rumah tu...
kenalah top up apa yang takde...nak² tak lama lagi nak puasa kan...
alahaii...

notadijariku: 28hb hingga 2hb ni hubby kena outstation di kampung dia sendiri...di penang...alahaii...
nak ikut balik kampung boleh bang???

12 comments

Monday, June 25, 2012 1:57:00 PM

kan best kalau ado anak..leh join cite2 kan..hehe..

Monday, June 25, 2012 2:06:00 PM

@Falsya
insyaAllah lepas ni giliran dik pasya plak...

Monday, June 25, 2012 2:18:00 PM

zaman pampers dah berlalu utk mak harraz..amat lega disitu jd duit pampers boleh beli celak mak harraz ;P

bab susu tu mmg murahhlah kalau 18 lebih sbb hari biasa paling tidak mesti 21+ abam minum susu sama dgn harraz tp bezanya dia mimun yg perisa biasa.

Monday, June 25, 2012 2:22:00 PM

macam mane la kalau anum ada anak sok kan hehe

Monday, June 25, 2012 2:30:00 PM

hohohoho...nak G tesco kajang erk...berjumpe la kiter kat sana yee...sue pon membeli belah habiskan duit kat sana gak...wat guano....DD syawal ada murah kat sana....kikikikiki...

Monday, June 25, 2012 2:36:00 PM

darussalam mmg terbaik la... suka ...
yg tak suka manosia ramai sgt stok pun cepat habis

Monday, June 25, 2012 2:39:00 PM

eh murahnyerrrrrr....susu pong murahnyerrrrrrr...tp jauhla nk g putrajaya dr rawang semata2 nk bli susu ngan pempes kn...uhuhuhuh...kt sini sumeeeeeee mhl...g kdai plg murah pong still x setanding ngan rege awk bg tu...ouhh sedehh...heeeee

Monday, June 25, 2012 2:51:00 PM

murah gak ek kedai tu..
area mana tu..?
heheh
cam nak pegi je kengkunun..
tp ntah bile
dah la jauh =p

Monday, June 25, 2012 3:35:00 PM

Kedai faveret saye juga... huhuhu

Monday, June 25, 2012 8:24:00 PM

Kimi pun pakai saiz l lg kak, share je dgn eqal... Mmg membesar bagai juara abam ni hihi

Tuesday, June 26, 2012 8:20:00 AM

owh boleh la pos kan lepas ni..ehehehee

Tuesday, June 26, 2012 8:44:00 AM

et pon try n error jek kak...sume jenama dh try...termasuk jenama giant n tesco...skang ni ngah try jenama baru apa ntah lupe plak...hehe...rm20.90 jek.. :P

Post a Comment