Wednesday, June 27, 2012

Tablet Murah VS Budak-Budak Sekarang


budak budak sekarang memang advance kan...aku nengok sana sini budak² dah pandai guna note, guna ipad...tablet...anak² aku jek yang ketinggalan kut...

dalam minggu ni aku ada terlihat sorang kakak ni dapat beli pc tablet ni dengan harga yang murah...eh murahlah kan...tuk anak²...dia nak lenjan pun takper...

dah tu hari ni dah berbelah bagi dah...nak beli ke idak...nak beli ke idak...aku memang FAIL la kan bab² gajet ni...sebab aku bukan giler gajet...ishh...dalam dilema mak..sebab harganya murah sangat...

ni pc tablet yang aku maksudkan...tuk anak2 bolehlah...
takdelah berebut nak main note mak pak kan...note aku bukanlah ...aku tak mampu lagi kai note...lagi pun somi aku bukan giler gajet...alahaii...rugi betul...hehehe....



(Designed in US, Made in Taiwan, Not China Product)

  • Real 2.3 / 4.03 Ice Scream Sandwich (ICS Upgradeable)
  • ARMv6 1.2 GHz(OC, Designed in United State) Processor
  • RAM 256MB + 4GB Memory
  • Sensitive Resistive Touch Screen
  • 1 X  USB PORT Adapter
  • Support RMVB Movie (All type format, Never said this format video cannot play! Yeah!)
  • Support and Play 2D/Mini Games Smoothly
  • Support Multi-touch
  • Super Loud Sound
  • Grade A High Capacity Battery 2200mAh
  • Support Huawei 3G Broadband Modem
  • Support Wifi / Wireless b/g/
  • G-sensor - Gravity 4-Dimensional
  • HD media playing and multi-tasking

Tablet hanya untuk WIFI
x bleh buat call...

hurmm...ok aku belilah...boleh gitu???hehehe...

jom beli weii...selagi stok masih ada...sementara tengah murah ni...

RM250 termasuk cover dan postage...murah ke mahal???

21 comments

Wednesday, June 27, 2012 4:11:00 PM

Kat mana nak beli tu Cik Mot??? Cam best jer..

Wednesday, June 27, 2012 4:26:00 PM

betul tau kakak..anak buah falsya 2thn dh pandai main ipad..die sendri2 je dh boleh main dh..xyah nak tanye2 org..betul celik IT dak2 skang..hahaha..

Wednesday, June 27, 2012 4:33:00 PM

mmg pun.
anak2 skrg lebih advance dr mak ayah
kenapa kena emel?
mmg takleh bagitau reganya ker?

Wednesday, June 27, 2012 4:53:00 PM

ok la tu kot
dr beli ypad, ipad yg utk bebudak tu
terus dorg takmo main
dorg pun dah pandai pilih..
kite beli aritu 299

Wednesday, June 27, 2012 4:54:00 PM

kena tgk gak wei.. kalau kat lowyat memang banyak harga camni.. tapi skejab pakai je dah rosak.. hang manjang... ni bukan aku yang cakap yer.. tapi orang yang beli tablet murah ni yang cakap.. huhuh..

Wednesday, June 27, 2012 4:56:00 PM

anak mak jemah tak pandai pon tab2 ni..walaupun mak pak dier pakai HP canggih manggih..sebab tak di ajor....tp tablet ni mmg murah la...mana mau rembat ni...

Wednesday, June 27, 2012 5:06:00 PM

masz pon x tahu mende2 nieh, harapkan game kat komputer atau HP jerk.. huhu

Wednesday, June 27, 2012 5:40:00 PM

Ok lah tu. Tak dpt ipad, jonix pon jadi lah ☺☺

Wednesday, June 27, 2012 6:12:00 PM

kalau beli utk online, update facebook boleh la kan.. tp klu takde wifi letak modem je la

Wednesday, June 27, 2012 9:12:00 PM

betol! sokong sgt .
anak sedare baru 2years dah pandai belek IT ni , saya pun bute IT lagi . huhu~

Wednesday, June 27, 2012 9:35:00 PM

murah ni
beli je
pejam mata
utk anak2 hehe
mia skang dah terer dah
kadang game aku tak reti main
dia ygajar aku haha
aku bukan kaki game

Wednesday, June 27, 2012 10:11:00 PM

Aku nampak orang jual kat Giant Batu Caves RM299 so harga ni aku rasa okay dah ni. Tapi aku ada tempat yang boleh beli spec yg sebijik dan lagi murah..ekeke..

Thursday, June 28, 2012 8:28:00 AM

kami laki bini pun bkn gila gajet jd izzul pun ikut pesen kami jgk,tak reti apa2..hehe..yg dia tau cd boboiboy,upin ipin..tu jer..kak,klu nak beli ni camna?berkenan pulak la sy..

Thursday, June 28, 2012 8:53:00 AM

tp cam rugi jugak la kak klu beli sbb tak leh nk bubuh simkad BB.... cuma bleh guna bila ade wifi ...tp ikut pd harga mmg dah murah dah ...RAM kecik mmg mudah hang ...paling koman yg ok pun RAM 512...mmg slalu akan restart ... tp klu sekadar nk buat main games yg ringan² tak de hal la .... boleh aje ....

Monday, July 02, 2012 12:56:00 PM

sy beli aipad winner... china mari... so far ok laa.. x de hang.. yg hang tuh ram kecik... kalo yg ram 512 ok laaa jugak...

kalo ade handphone samsung.. bleh jer tethering... sy buh simcard broadband kat handphone samsung.. then, tethering jerr...

Friday, September 14, 2012 3:27:00 PM

cik mot beli kat mne? blh gtau x?
nk beli gak ni..

Monday, November 12, 2012 2:53:00 PM

sy jual tablet lebih kurang sama, jenama allwinner a13, 4gb internal hard disk, 512 mb, leh wireless dan 3g (pakai modem), waranty 6 bulan

harga rm270

berminat bleh hubungi saya, muhaimin (0193727419)

Monday, November 12, 2012 5:53:00 PM

berhati2 dgn org jual tablet cuma 256MB jer RAM dia tp dgn harga RM300.. patutnya tu rege untuk 1 GB RAM..

Saturday, November 17, 2012 8:33:00 PM

cik firus : carik kat tenet blambak...kalu xnk order,blh cod kat skudai,johor @ kl...aq pnah pkai tablet cine tapi rege rm550.komen aq,puah hati la...

Thursday, December 06, 2012 9:25:00 AM

ada orang beli barang dari jonix secara online
bile barang smpai skrin dah retak

seller cakap tiada dalam warranty
then orang tu kena return balik ke jonix dan kena bayar kos repair

Post a Comment