Friday, June 22, 2012

Dia Dah Mula Dah...


salam semua...selamat pagi jumaat...
bersua kembali...ceh bajet cam berita la plak kan...hehehe...
ari ni aku sampai opis ngam² jam 8...ekseli hari ni aku half day...sebab nak kena jaga iris petang ni...pagi ni ada meeting, ni pun aku curi² update kejap...

pagi ni, masa nak ke kereta, cek dalam peti pos, ternampak ada flyers dari Carrefour...owh aku jarang benar membeli ke C4 tu...boleh dihitung dengan jarilah...kalu ke Alamanda tu pun sama...sebulan sekali pun belum tentu...dulu masa ada geng, selalu jugak menjengah...skang geng dah tak berapa nak aktif kuar sana sini, jaranglah aku ke Alamanda...lagi pun tiada kepentingan mak disana...hehehe...
panjang lak citernya...

dah ada flyers FREE tu, mulalah membelek²...membuat bajeting sendiri...ate gaji hari isnin ni kan...

kat muka depan dah terpampang, dynamo ni...eh murah la jugak...aku kadang membeli dynamo ni tuk membasuh baju kerja...sebab kalu guna sabun sure ada sabun tu 'bertampung' @ melekat² kat seluar dan baju kerja hubby...sangat² tak praktikal...so nak lebih selamat dan malas melakukan dua tiga kerja, baik guna cecair cam gini...kadang aku guna dynamo, kadang tops, kadang trojan...eh pendek kata mana yang murah la...mak takde hal punya...hehehe...
murah la ni, 4.4kg/4.1kg harganya RM19.60 kan... 

pastu belek dan membelek lagi...sekali nampak ada promo susu DL ni...susu si kakak...
leh ar rembat dalam 3-4 pek...top up mana yang ada kan... 
hanya RM19.50..para² ibu yang anaknya pengguna tegar susu DL ni, haruslah ke C4 skang...
promo bermula 22 June hingga 4 Julai ini...

ritu aku pernah citer yang thermo pot kat rumah rosak kan...sekali nengok dalam flyers ni ada promo sal thermo pot cap ELBA berkapasiti 4.2L...eh murah la jugak ni...RM99 jek...kena cecepat pujuk hubby suh beli...tak larat dah mak asyik kena top up air dalam plus jek hari²...sobs... 

pastu belek lagi...sekali ternampak salah satu barangan yang masih berada dalam wishlist aku sejak dahulu...
lama tu, dari tahun 2006 kut...stat kawin, wishlist yang masih belum tertunai...asal nak beli jek ada sahaja masalah yang mendatang...so terpaksa ditunda hingga ke tarikh yang berikutnya...
ni nengok dah murah, kena kira balik bajet yang ada nanti...
leh tak masukkan vakum ni dalam list...
hurm...kita nengoklah nanti...
banyak menda nak masuk list kang, ada yang 'mepeh' or bokpeng tak sampai cukup bulan...owhh tidak... 

hurmm...kena wat bajet bebetul gaji ni...alahaii...bila mau dapat backdated kenaikan gaji ni...
katanya bulan depan kan...tapi bagus gak dapat bulan depan...sebab banyak agenda berlaku di bulan Ogos nanti...roadtax oh roadtax...tak renew ko ogos ni, tak beraya la tuan ko...owhh my english!!! eh tetiba...huhuhu....

fakta kes: mepeh @ bokpeng bermaksud 'sesak' atau pokai...hehehe...

12 comments

Friday, June 22, 2012 9:26:00 AM

dynamo ngan susu tu murah mmg nak kena dptkalah nampak gayanya..sabun pun sy guna jenis cecair sbb tak nak bertampung kt baju bila kering.

sy pun beli sabun bukan ikut jenama tp ikut mana yg murah hehe bulan2 tuka jap top jap attact jap brezee janji yg cecair dan janji murah :D

Friday, June 22, 2012 9:27:00 AM

soping jangan tak soping

Friday, June 22, 2012 9:30:00 AM

wahhh mmg murah tul kan .. cam tau org nk gaji ni .... dynamo mmg murah tu kak

Friday, June 22, 2012 9:33:00 AM

aku da dapat da kenaikan gaji bln lps..hbs da pun..hehehehe..

Friday, June 22, 2012 9:34:00 AM

sy pon smlm br dpt flyers ni..sy aim dynamo tu sbb murah..susu pon murah tp izzul minum susu dugro mcm abam mok akak..hehe..sy nk beli tmpt jemur bj tu rm 50 klu tak silap..yg kt umah tu dah uzur benar..kena wat btul2 bajet ni supaya tak mepeh ujung bln nnt...

Friday, June 22, 2012 9:40:00 AM

okey, susu tu leh bgtau akak sy..

Friday, June 22, 2012 9:51:00 AM

akak mesti TPG januari kan...kikikiki..samo la kito..tempat sy pon naik bulan 7 ni...kikikikik...mmmm banyak tu list...mak jemah umah sekangkang kera ngan alamanda..jalan kaki pon sampai mmg selaloo la ke sana...asal barang kecik2 abis..tak cari kedai bwh umah...terjah ke C4..kikikikiki

Friday, June 22, 2012 9:53:00 AM

aku ni kalo tgk flyers cari diaper ngan susu iman je la
kalo brg lain tu aku ikut dan jek

ni next week gaji kena gi tesco diaper iman murah kt sana

Friday, June 22, 2012 10:26:00 AM

emmm, pampers kak ada yg murah tak?
eh, pampers plak..DD =p

Friday, June 22, 2012 12:02:00 PM

kalau ado umah sendri mmg harus ajak mok mok gie..tp duk ngan MIL kene behave dulu..hehe..

Friday, June 22, 2012 12:55:00 PM

BANYAKNYA OFFER.. SAMPAI 4 JULAI KAN.. OK.. NOTE.. NAK PERGI BELI JUGAK MACAM HARUS MASUK LIST LAGI² SUSU TU...

Saturday, June 23, 2012 3:53:00 PM

bab nk mmbeli mm wajib, bab nak kira bajet tu yg xsyok kan..
myra pun nak beli vacuum gak nanti :)

Post a Comment