Thursday, June 28, 2012

Jalan-Jalan Cari Makan Dan Jumpa Blogger


petang semalam, sengaja ajak hubby p makan kat RESTORAN CEMPAKA RIMBA  sebab dah agak lama tak makan kat sana..kalau dulu sesekali jugak...skang dah jarang sangat...
pastu hubby kata ok jek..owh dah dapat greenlight...tetiba petang semalam hujan turun dengan lebatnya kan...
so ingat cam malas nak p, perut pun dah kenyang sebab aku balun nasi tengahari tu...tapi kata hubby berialah dia kosongkan perut semata nak makan kat sana...alahai, kesian plak mengenangkan...nak tak nak jomlah p...semalam hubby yang bawa kereta...so dia pick up dari rumah...sebelum amik anak3 tu aku ajak hubby balik ke rumah dulu, sebab nak amik bekal bubur tuk iris...lepas tu baru gerak ke restoran...

gigih ko kan, siap bawa bekal tuk si kecik tu...ate setiap petang aku yang suap dia makan balik dari keje kan...aku tak bleh blah tul kalu mikir hal anak nak makan...tak senang duduk...tu yang gagah balik p amik bekal bubur dia tu....

masa otw p sana tu dah sms seorang blogger...kabo ke dia yang aku nak p sana...mana tau kan, ada hari leh jumpa...sebab dok teringat yang dia selalu pesan, kalu ke billion, jangan lupa hallo hallo dia...rumah dia depan tu jek....hehehe...

sementara menunggu kedatangan si blogger tu, order dibuat mengikut selera memasing....
tapi cam biasalah, sementara menunggu order makanan tiba, air akan sampai dulu...

order 3 gelas air jek dulu, carrot susu, epal dan air apa tah satu lagi tu yang hubby punya...aku tak amik tau plak...sibuk dok menyuap dak iris makan time tu...hehehe...
 

sib baik lah, dia behave jek time makan ni...

hok dua orang lagi ngan apak derang la...tak layan omak ni, sibuk ngan adik kecik...

masa dok menyap iris makan tu, makanan yang diorder pun sampai...
nilah hasilnya...tekak cam biasa nak makan SIAKAP TIGA RASA, KANGKUNG GORENG BELACAN, KERABU MANGGA, TELUR DADAR, SUP CAMPUR ...

dan dan makanan ni sampai, si blogger yang ditunggu pun sampai...sape lagi kalu bukan dak tina kechique tu...kecik comel jek orangnya...aku kenal dia pun dari forum syoknya blogging sana...sejak dari tu dah jadi rapat kat fb, kat blog...ni kira pengomen tegar blog aku kut...hehehe....lagi pulak dia dah lama berhasrat nak jumpa aku ngan anak3 ni ha...dah kebetulan aku ke sana kan...

nengok si kakak ni, agaknya kurang kasih sayang dari abi dan ibu kut...acik tina sampai terus dok atas riba...tak malu tul...huhuhu....maaf ye acik tina ngan anak3 mak ni...

ha, hok ni muka clear sikit...aku cam biasalah, sambil makan sambil dok pangku iris tu ha...memula dia takmo ngan acik tina tu...tah la iris ni fiil dia ni kan, dia tak mesra dengan orang yang pertama kali dia nengok...dah lama sikit barulah leh mesra...kalu idak, cebek2 muka pai merah dan nangis...hurmmm

dah siap makan...nengok si kakak lagi...masih di ribaan acik tina...ishh...
kenyang makan semalam...licin...hehehe...sib baik ada orang yang leh ajak makan sekali...kalu idak, sure tak abis sangat sebab aku dah kenyang kan sebelum tu...hehehe...jangan bitau hubby kang kecik hati dia kang....

tu jelah citer sal semalam...sekejap jek pun jumpa acik tina tu...makan² terus balik sebab aku kan jarang keluar malam...lagi pulak anak3 kan tido awal...malas nak merayap ke lain...hehehe...

buat acik tina, mekasih ye sudi datang semalam...next time kita jumpa lagi...

notadijariku: total makan semalam dalam RM53 dan berapa sen tah...tak ingat plak...sebab hubby yang bayar...mekasih bang..belanja ujung bulan gaji ni...hehehe

17 comments

Thursday, June 28, 2012 10:50:00 AM

Next time ajak mak skali yer noks...hehehehe...

Thursday, June 28, 2012 11:00:00 AM

makan kat luar kalau dapat kedai sedap berbaloi gak tapi kalau tak sedap memang geram...
bert jumpa kawan blogkan... kalau boleh nak jumpa semuanyer sekali..

Thursday, June 28, 2012 11:01:00 AM

wah wah ... mizztina yg jd pok guard pkns smlm...hahahha sian die

Thursday, June 28, 2012 11:05:00 AM

makcik yati pong nak jumpa iris,abam dn kakak ;)

menu tu kan mmg wajib order kalau mkn kt luar.

Thursday, June 28, 2012 11:12:00 AM

dekat jugak ngn umah kty

Thursday, June 28, 2012 11:41:00 AM

kite ni bile pulak nak jumpa kak oi..hehe..kak,nnt bg link org yg jual tablet jonix tu blh x?nak survey2 dulu..terasa nak membeli utk anak bujang sy tu...eh,akak beli x?

Thursday, June 28, 2012 12:14:00 PM

wahh gigih bwk bekalan bubur iris ke restoran...hehee..sama la tk sng duduk lau mikir ank nk mkn.. mlm2 pun sngup membubur kalo ter skip petang nya sesi menyuap..

Thursday, June 28, 2012 12:47:00 PM

leh la nnt ngedate ngan mak jemah pulok..kakkakakaka...alamnda je pon....

Thursday, June 28, 2012 1:06:00 PM

tu diaaa, laju dia up entry.. kak, mekaseh byk ye utk akak sekeluarga sbb lanje sy sekalik wlu xde dlm list.. nt sy lanje akak lak.. hehehe

Thursday, June 28, 2012 1:36:00 PM

ni cempaka rimba kt pkns bangi ke tmpt lain?hehehe..mmg kdg2 kuar,nmpk sorg dua senyum2 kt aku,aku senyum blk..nnt dptlah pm kt fb atau komen nmpk aku ;)..kwn blogger

Thursday, June 28, 2012 1:53:00 PM

nmpak menarik sgt da food..and mata sy tertumpu kat dak Iris yg comey tue...

Owhh jumpa Tina yer...kenal dia kt blog cute dier jer..:-)

Thursday, June 28, 2012 2:10:00 PM

bile kakak nak dating ngan dik pashah..hahaha..

Thursday, June 28, 2012 2:12:00 PM

ow.. kita ni bila pulak ek nak ketemu.. hihi..

Thursday, June 28, 2012 2:22:00 PM

wah, cam meriah jerk makanan atas meja tu... nyum nyum

Thursday, June 28, 2012 4:24:00 PM

bestnya... =)

Thursday, June 28, 2012 6:34:00 PM

assalamualaikum cik mot...suka jumpa ngan si kecik mizz tu yer...:)

Friday, June 29, 2012 11:52:00 PM

restoran tu mmg sedap..harga pun berbaloi....cuma kena beratur aje sebelum masuk..dah lama tak pergi..ntah bile lah nak sampai

Post a Comment