Thursday, June 14, 2012

Jangan Lupa Jadi Isteri Setelah Menjadi Ibu


hehehehe...ayat di atas lebih kurang sebagai satu peringatan buat diri sendiri...
mana taknya kebelakangan ni asyik jadi 'ibu' jek aku ni...
sampai kadang terlupa untuk menjadi seorang 'isteri'...hehehe...
teruk tul...eh bukan terlupa tapi lebih kepada tak ingat kut...
eh ingat tapi buat² lupa bleh...

so pagi ni teringat nak jadi isteri...gagah bangun pepagi sebab nak masakkan nasi goreng untuk dibuat bekal...
untuk diri sendiri dan juga encik suami...
terkejar² jugaklah...sib baik ada suami yang sudi membantu mandikan anak²...
kalu idak aku leh handle sorang²...tapi hari ni tah cam terkejar² pun ada...hehehe...
time management tak betul la tu...

ok ini hasilnya...cam tamak pun ada kan...selambak nasi goreng penuh kasih sayang...
dan ayam masak merah di subuh hari...
harap kenyanglah perut di pagi ini...

ni citer malam kelmarin...cam biasa tugas sebagai seorang ibu...
gigih buat puree isi ayam + kentang untuk difrozenkan...
sian kat anak ibu dah berhari makan bubur vegetarian jek...hehehe... 

memang rasa isi ayam semata la...tapi masa rebus isi ayam tu aku buh serbuk ikan bilis sikit...
sebagai perisa... 

pastu terjadilah bubur di bawah... 

skang bubur dak iris aku tak blend sangat dah...
kalu hari minggu memang aku masak kai slow cooker, dari pagi pai ke petang...
senang...tapi weekdays kena kai periuk la...aku masak pai beras tu betul² menjadi bubur...

halus kan testur bubur ni...sejak dia ada gigi, kena ajarlah bubur testur yang kasar sedikit... 

pagi ni plak, buat bubur dicampur dengan 3 puree...
puree brokoli, puree labu dan puree ayam... 
dalam periuk bertemulah mereka...

dan dicampur dengan sekeping cheese...hurmm...nyummy...sedap plak mak rasa tadi... 

ok next resepi plis...

notadijariku: apa aktiviti nak buat weekend ni ek...sabtu hubby keje la plak...

12 comments

Thursday, June 14, 2012 8:41:00 AM

ayam msk merah tu nmpk sgt sedap!!!

Thursday, June 14, 2012 8:43:00 AM

@MizzTina
teknik tangkapan gambar jek tu...hahah

Thursday, June 14, 2012 8:52:00 AM

rajin la cik mot..

Thursday, June 14, 2012 8:53:00 AM

ni boleh kenyang smpai ptg ni..pehh,smpat buat aym msk merah tu..maveless lah akak!kan dah kate sedap kan bubur klu letak cheese lemak manis2 gitu.. ;)

Thursday, June 14, 2012 8:54:00 AM

perghh ayam masak merah disubuh hari..sedapnyaaaaa..

* wah bubur buh cheese..

Thursday, June 14, 2012 9:13:00 AM

nyum nyum, nak jugak nak jugak... yang ada cheese tu

Thursday, June 14, 2012 9:27:00 AM

sedapnya sis
nak nak nak :)

Thursday, June 14, 2012 9:50:00 AM

Rajinnya. Sedap plak nengok bubur anak dara tu ☺☺

Thursday, June 14, 2012 10:40:00 AM

baguih akak sowang ni..nak jadi anak akak boleh tak...leh makan sedap2 gini....ikikiki

Thursday, June 14, 2012 11:39:00 AM

kt ni ikut mood, kalau nak masak pagi... lagi jimat sebenarnya bile bawak bekal.

Thursday, June 14, 2012 1:40:00 PM

sedapnye.. sampai tersedak dibuatnyer..hehe

Monday, June 18, 2012 10:51:00 AM

dah boleh campur cheese ek??? nak buat gak laaaa hahaahah...

takde sape nak makan cheese kat rumah tu haa.. kasik dak eqal makan pun ok ni hihih

Post a Comment