Wednesday, June 13, 2012

Jangan Nak Eksyen Sangat Boleh???


petang semalam, rutin harian aku berjalan seperti biasa...
itu nak buat ini nak buat...
tapi sib baik masih dapat berjalan dengan lancar...
dah hampir siap seme kejaan, cam biasa, kena isi perut mek ni dulu...
sebelum mandi seme bagai...
pelik gak kekadang...walhal tiap hari ibu dah bekalkan 3 bekas bubur tuk mek ni...
tapi balik nak makan lagi...
mungkin tak berapa nak kenyang makan kat taska kut...main banyak...
tu yang balik cam anak burung kelaparan tu...nak menetek lagi...nak tido lagi...nak makan lagi...
penampar nak dik??? hahaha...

dah siap makan sementara nak mandikan dia...biarkan dia main² dulu ngan abam mok dan kakak...
tapi time² cam gini abam mok tak layan adiknya...dia more to channel 613 tu lah...tapi jam 6:30 petang mahu atau tidak, ibu konker balik...sibuk nak nengok NADA CINTA...hahaha...giler...

so mek iris main ngan push car jelah...aku sesambil tu dok peratikan dia...

tetiba sangat eksyen ye dia...siap bangun berdiri lagi...
adoi la...bertempik la aku bak halilintar membelah awan...gerun mak...
jatuh terlentang kang...mak jugak yang susah hati...huh... 

dah kena marah tu, terus tinggalkan push car...p bawa diri jauh sikit...
sekali ternampak ada satu kotak... 

main² ngan kotak la plak...
cair hati mak nengok senyuman mek ni...sejuk hati...nak marah pun tak jadi... 

ok jom mandi...

notadijariku: sejak dah pandai duduk sendiri ni...macam² hal dia nak buat...
tu belum buat aksi hentakkan badan ke belakang...bila terhantuk, mulalah melalak...
alahaiii anak...sendiri cari penyakit kan...

10 comments

Wednesday, June 13, 2012 9:06:00 AM

garang sungguh mak die ... siap tanya tu penampar tak ...kikiki

wahhh wahhhh tu aksi berdiri si alisha jugak tu ..... slalu sgt buat ....tp belum terjatuh lagi sbb abah ngan mama ade .... klu die sorg2 ....ngeri ngeri ....

bolat sungguh die kan ... tp ringan bdn ...cepat je aksi br ....

pesal iris pakai diaper ?????

Wednesday, June 13, 2012 9:28:00 AM

fuyoo,gerun dgr bak halilintar membelah awan..yela,kita takut dorang jatuh kan..sexy plak anak dara ni..

Wednesday, June 13, 2012 9:38:00 AM

tu bru pandai duduk sendiri..klu dh pandai jalan msti lagi ligat...



psst kak, akak beli CD byk² tu kat mana ye??

Wednesday, June 13, 2012 9:48:00 AM

@MizzTina
owhh CD tu??? akak join GB kat fb...
naper, nak memborong ek...meh la join...hehehe

Wednesday, June 13, 2012 10:02:00 AM

pandai die tarik perhatian maknye ye, hihi
nk tgk nada cinta pun tak tenang :)

kak, ada gb cd best2 jgn serik seru2 saya ye, hihihi

Wednesday, June 13, 2012 10:07:00 AM

muka baby iris ni cam mix mat salleh lah..uolss ade tak suka kat mana2 mat saleh ke boleh kenan kat iris ni..comel kulit dia cerah rambut pun ade perang2 skit.

Wednesday, June 13, 2012 10:13:00 AM

byk akal dak iris ni...dahle putih melepak.....geram!

Wednesday, June 13, 2012 10:23:00 AM

Iris yg comel. Mcm anak mat saleh lah anak ko ni nok...geram nengok ☺☺

Wednesday, June 13, 2012 10:35:00 AM

putih melepak mek nih geram!
esok2 dah dapat kaki lagi kuatlah dentuman halilintar dari ibu tihehe..

Wednesday, June 13, 2012 11:40:00 AM

dah pandai dok sendri? alaaa... eqal lom pandai.. klu dudukkan dia pun cam senget2 lagi... klu nak duduk sendiri pun kena pegang kaki dia cam nak buat sit up tu, then dia bangun la duduk.. iris ni lagi advance dari eqal ni ihhihi

Post a Comment