Thursday, June 28, 2012

Jualan Dan Red Velvet In Jar


hurmm...hari ni hari khamis kan...dah sinonim kut, tiap khamis ada jualan...dah tu isnin lepas kan gaji...uhukss...so ari ni memandangkan tengahari tadi tak p amik kakak kat tadika, sempat gak lah ke jualan yang ada...minggu ni giliran di nre di seberang pulak...

kali p tiada tujuan...sebab tiada barang yang aku aim nak beli...paling tidak pun just makanan tuk juadah makan tengahari ni...hehehe...bersopan gitu weii...yelah kena jimat cermat sikit...gaji berikutnya 25hb depan...mak aih lambat tu...

masa jejalan tadi ada ternampak bawal sulam atas kepala tu...nengok pakcik tu jual RM35...eh murah jugak kan...tapi hati berbelah bagi lak...hehehe, sib baik bawa duit tak banyak tadi...kalu idak dah rembat selai...sebab memang lama dah cari...takper, kita nengok next khamis ada ke dak kan...kata pakcik tu harga bleh nego lagi...kalu RM10 sehelai dapat dak pakcik??? saya borong 5 helai...hahaha...tepuk kepala pakcik tu...

pastu jejalan lagi, adalah nampak red velvet in da jar ni...selalu nengok kat blog, dan fb jek...ada depan mata belilah satu...RM10 hok ni...tak taulah deme wei, mahal ke murah...aku rasa tester tadi keknya sedap tu yang beli tu...aku suka makan red velvet ni...tetiba rindu nak makan kek ni cam yang bos kasi masa dalam pantang dulu...ni kali pertama rasa...memang sedap la...nak² free kan...mak curi² makan kek tu masa dalam pantang....hahaha...dan lepas naik keje pun mak dapat lagi sebiji...skang pun teringin nak lagi...nak rekues kat bos cam seghan jek...bukan apa, kalu rekues kang, sure dapat free lagi...ihikss....

kat jualan tadi mak teman dak opis membeli ja...ada yang beli kerongsang la...mak nengok ja, sebab aura nak membeli kerongsang tu tak datang lagi..tunggulah nak raya nanti baru merasuk kut...cehh, kemain jauh lagi kan...dan cam biasa, model tetap blog mak haruslah ada kan...eh ada sesiapa yang nak jadi model blog suam² kuku cagu ni dak???

yang pasti kalu tiap kali jualan, tudung la yang paling banyak kelihatan...memang rambang biji mata la...macam² ada...yang takdenya duti ja...
jualan semalam mak dah beli tudung bawal bercorak tu...walaupun kualiti tudung tu tak berapa bagus, sebab mengikut pemerhatian mak, kalu kena pin tudung tu sure koyak, tapi mak beli jugak sehelai...dah tu RM5 jek sehelai kan...jadilah, kang dikata tak ikut perkembangan tudung plak...hehehe...

harga tudung bawal 3 tone...

hehehe, ingat khamis, ingat jualan...ko hado???

9 comments

Thursday, June 28, 2012 2:45:00 PM

mmg rambang mata tu...RV tu mmg sedap...RM10 ok kot...sebab nak buat pon susah N barang nak buat pon mahai...mmm

Thursday, June 28, 2012 2:49:00 PM

bestnye kalau ade mcm nie kat area opis..kopak poket everytime gaji..hahaha..RV dlm jar..lain dr yg lain nieh..

Thursday, June 28, 2012 3:01:00 PM

berkenan gak bawal sulam kt kepala tu..nntlah kalau bajet ada boleh dptkan.

kiut redvelvet dlm jug tu..yg jdkan sedap selalunya ising lemak berkrim dia tu kan ;)

Thursday, June 28, 2012 3:05:00 PM

kami kt sini ada pasa tani jer..dh boring sebab mende sama..muahaha...nampak sedap RV tuh..dlm jar lagi

Thursday, June 28, 2012 4:06:00 PM

jualan kat cni tak besh ..huhu

Thursday, June 28, 2012 4:23:00 PM

wakaka sempat gak snap pic naz ek..kantOi hehe

Thursday, June 28, 2012 4:25:00 PM

skrg tudung bawal makin byk..trend bawal naik semula.hehe~

Thursday, June 28, 2012 7:51:00 PM

memg tak hao... huhuhu

Thursday, June 28, 2012 7:59:00 PM

kat mane yg murah ni?

salam pkenalan

Post a Comment