Tuesday, June 5, 2012

Masterchef Selebriti Tak Best??? Super Spontan Terbaik!!!


hurmm...dah berhari rancangan ni ke udara kat astro ria tu kan...hari ahad lepas ada terbaca satu surat pembaca di akhbar kosmo...mengatakan yang Masterchef Selebriti ni membosankan...tak best...sebab ada double AA dan Raja Azmi...hurmm...tah la, aku no komen lagi pasal ni...sebab masa aku baca akhbar tu aku lum ada kesempatan nak menonton rancangan tersebut...aku just sempat nengok promo iklan jek kat tv tu...

tapi malam tadi, camner tah, masa dok rendam kaki dalam air suam sebab lenguh yakmat, berkesempatan la aku nengok rancangan ni...hurm...pe aku nak kata ek...episod malam tadi, masak secara berkumpulan di homestay hj dorani kat sungai besar sana...glamer homestay ni kan...selalu jadi port orang berlakon kut..hehehe...

hurm...menonton episod semalam aku rasa, aku setuju jugaklah dengan surat pembaca tu...nak kata tak best, best jugak...lagi pun baru permulaan kan...even dr. faiz dan salamiah hassan dah pun terkeluar...tapi tulah, oklah kut..cuma keadaan jadi macam kecoh sesangat sebab ada double A tu yang bagi aku kadang² mengada² kut...mulut potpet potpet...apa yang dia masak pun aku tak tau...rebus telur asin je kut malam tadi...haiyaaa....

tentang masakan plak, kali ni bertemakan masakan kampung...kalu hok yang spageti, tortolia ke, dessert ke, aku lum nengok lagi la...ke dah ada...bagi aku, derang bleh jugaklah masak kalu nak dibandingkan ngan aku ni kan...hehehe...tomok tu dah bleh jadi raja sambal dah...asyik dialah yang dapat pujian kut bila buat sambal...macam² sambal kut dia buat...hehehe....

dan tuk episod malam tadi, tak tau lagi keputusannya kumpulan mana yang menang...nengok promo semalam, double A beria berair biji mata...arghh propa lah dia...tertanya gak aku, camner ek pihak astro ni buat pemilihan peserta antara selebriti kat Malaysia ni...bukan mereka jek selebriti...ramai lagi kut di luar sana...hurmm...entahlah...malas nak pening kepala sendiri...hahaha...

ok habis sal masterchef tu...

(^________^)

ha, korang nengok dak final Super Spontan hari jumaat lepas...aku nengok...cam tak percaya jek kan aku sanggup berjaga semata nak nengok final...hehehe...tah, kadang² terhibur jugak dengan lawak spontan diorang ni...nak² ada mereka berdua tu...si JOZAN...tapi hok lain pun ok pa...si rahim, tauke...ropie, suhaimi tu kan...pepun dah macam dah leh agak dah, si zizan leh menang...

dia ramai pengundi kut...tapi undian dia sipi² ngan si johan....tapi sian kat meke² yang dibawah tu...takde langsung orang undi...hurmm...

oklah, aku pun agak kurang sehat...paler berdenyut²...mata dah stat panas...tekak plak perit...erkk...apakah???

8 comments

Tuesday, June 05, 2012 8:45:00 AM

super spontan tgk...napela johan x menang kan...tp ok ape dorg ttp dpt habuan masing2

Tuesday, June 05, 2012 8:48:00 AM

@cik dah faridah
hehehe, tak menang adiah utama pun, dapat tempat kedua pun adiah masih 50ribu kan..saper nak bagi kan...hehehe

Tuesday, June 05, 2012 9:30:00 AM

masterchef selebriti tk kesempatan lg tgk tp dk bc review rmi yg nyampah tgk Azwan Ali...super spontan final aritu pn tk tgk cz tertdo..kena tgk ulangan la jwbnye

Tuesday, June 05, 2012 9:46:00 AM

xtgk sbb ms tu otw blik kg..wuwuwu..

Tuesday, June 05, 2012 9:55:00 AM

sblm ni seimbangla johan n zizan mespontankan diri..mcm gilir2 gitu..mgu ni johan sponta..mgu dpnnye zizan spontan..tp ms final mmg nmpk zizan lg spontan..lg2 ade yg nyanyi2 tu kan..tu mknn zizan tu..mmg nmpk zizan akan mng..eh puji zizan lbh2 ni bkn zizan bg 50-50 pun..hahahaha..

Tuesday, June 05, 2012 10:18:00 AM

apa siaran pun tk pat tgk dh skrng..asyik melepas..tk habis2 melayan kerenah si firas huu...karenah org nk tumbuh gigi..

Tuesday, June 05, 2012 11:23:00 AM

super spontan mmg best, buat kita happy ngan lawak spontan depa

Tuesday, June 05, 2012 5:39:00 PM

sokong2.. masterchef haru biru ado nye AA tu .
tp rs nye dia le pengamat Masterchaf kali ni..

hrp2 leps ni dorg pilih le artis yg ok skit

Post a Comment