Monday, June 4, 2012

My BF Journey-Hampir 8 Bulan Sudah


hurmm...isnin depan, yakni 11 June 2012 genaplah usia iris 8 bulan...alhamdulillah, sedar atau tidak, dah 8 bulan dia ber'breastfeeding'...maknanya lagi 4 bulan nak cukupkan 1 tahun...
tapi aku harapkan impian nak ke angka 2 tahun tu tercapai...
lama lagi tu...moga production susu maintain hingga ke akhirnya...insyaAllah...

menjadi ibu yang bekerjaya dan dalam masa yang sama bf mommy, banyak dugaan dan cabarannya kan...tapi alhamdulillah, berkat sokongan famili dan diri sendiri terUTAMAnya...aku mampu melakukannya walaupun kadang² ada sedikit kegoyahan...kata orang, bersusah² dahulu, bersenang² kemudian kan...

gambar iris terkini...
baru lepas makan...nak mandi...

kemain comot plak dak iris ni... 

buat ibu ibu yang berhasrat nak bf kan si anak....
apa yang paling penting, usaha, dan niat...jangan mudah berputus asa dengan sekeliling kerana ada kekadang tu boleh mematahkan semangat kita untuk bf kan si anak...
so tepuk dada tanya selera....mahu atau tidak...
yang penting, persediaan dari segi mental dan fizikal...
serta pengetahuan asas dalam ilmu breastfeeding ni...orang lain boleh...mengapa tidak kita kan....

HAPPY BREASTFEEDING...

12 comments

Monday, June 04, 2012 11:22:00 AM

bf baby ni bukan semudah yg dilihat kan...kekuatan mental sangat penting....

semoga iris berjaya mendpt susu ibunya sehingga 2 tahun...chaiyok!

Monday, June 04, 2012 12:36:00 PM

comelnya.. geram tgk baby girl macam ni...

Monday, June 04, 2012 1:09:00 PM

betul tu..bf ni ada naik turun dia jugak..sy pun bersyukur sbb dpt bf ziyyad smpai skrg dah 9 bulan..semoga bersama2 kite teruskan perjuangan ke angka 2 tu.. :)

Monday, June 04, 2012 1:29:00 PM

all the best..moga bjaya smpai 2 thn k..:-)

Monday, June 04, 2012 2:00:00 PM

comelnye irisssss....comel pampers..hehee..

Monday, June 04, 2012 2:28:00 PM

comey iris dgn CD nyer!

Monday, June 04, 2012 2:48:00 PM

BAIKLAH

Monday, June 04, 2012 4:06:00 PM

untung Iris ada ibu yg sangat kuat... caiyok2...

owh.. iris sangat comel!..

Monday, June 04, 2012 9:45:00 PM

Yer mmg semangat kn kuat..tambah2 bila digigit sianak hu..hu..tue la fiza rasa skang..bila gg atas bawah menggigt mmg nk nangis je rs

Monday, June 04, 2012 9:45:00 PM

Yer mmg semangat kn kuat..tambah2 bila digigit sianak hu..hu..tue la fiza rasa skang..bila gg atas bawah menggigt mmg nk nangis je rs

Tuesday, June 05, 2012 9:48:00 AM

8bulan dan hasilnya mmg berbaloi.. tgk je la bambamnya dak iris tu..hehehe

Tuesday, June 05, 2012 6:51:00 PM

Ko berjaya pd anak ke3 mungkin jg aku....hehe semangat aku xpenah pudar wlupun xpenah berjaya...

Post a Comment