Tuesday, June 26, 2012

Senangnya Nak Gembirakan Hati Mu Bang


cerita pasal abam mok...
hari sabtu yang lepas, gigih kami anak beranak semua menaiki bas mengelilingi Presint 9 pergi balik semata nak penuhi keinginan abam mok yang asyiklah dok ajak aku naik bas time amik dia dari taska...

tiap kali amik dia sure kata, bu...bas bu...tu ada lagi...yelah kat putrajaya ni, bersepah bas nadi putra yang boleh kita lihat...tiap masa dan ketika kut ada bas ni...nak² time waktu puncak terutama time penjawat awam pergi dan balik kerja...

so ari tu aku pun nyatakan hasrat si abam ni kat hubby...jomlah bawa anak naik bas...asyik dok nyebut jek nak naik bas...bila tanya kat dia abam nak naik bas??? ha, sambil senyum nampak gigi arnab dia tu...
alahaii anak, senangnya nak gembirakan hati mu...

dah tu, pepagi sabtu yang lepas, menunggulah kami semua bas yang hendak dinaiki...
gigih bersiap pepagi tau...

nak kemana anak dara berdua ni???

ngantuk, sebab time ni dia baru nak lelap...

naik jek bas, kemain happy si abam tu...cam tak percaya jek dia sebab dah berada di dalam perut bas...
tambang bas ritu RM1 jek tuk kami somi isteri...budak² surelah free kan...

aku ngan kakak dok kat depan...

sementara kaum lelaki di belakang...

happy abam mok dapat naik bas...bila mana berselisih ngan bas lain, mulut dia bising jek dok nyebut, bu, tu bas...alahai abam, mu pun dah dalam bas jugak...tak paham lagi kut...

tak p kemana pung...just naik bas, ke Putrajaya Sentral...turun, naik bas semula ke rumah...
nengoklah satu hari nanti, kita naik bas Nombor lain plak bang ye...kita pusing² satu putrajaya...

motip??? aku pun tak tau...

owh ada kempen JOM NAIK BAS rupanya...

sukalah abam dapat naik bas kan...ni pun tak puas sebab kejap sangat...
ni pun kami mengejar masa...sebab time tu hubby kena keje kat Bukit Jalil...
tapi sempat gak dia bawa anak bujang dia naik bas...

adik yang pasrah...

lepas ni nak naik apa pulak bang...
takat ni abam dah merasa naik helikopter, kapal terbang, beca, feri, bas, kereta, teksi, komuter, erl, motorsikal...hurmm...lupa dah...

notadijariku: sib baik ajak naik bas...kalu ajak naik HELIKOPTER lagi...jenuh la mak kena melobi bos sendiri suh pandu itu helikopter...hahaha....kemain lagi kan...

10 comments

Tuesday, June 26, 2012 10:33:00 AM

sukanya dia dh dapat naik bas...^_^

Tuesday, June 26, 2012 10:52:00 AM

kete kebal? kapal selam? jet pejuang? basikal?

okla tu kak nk duk diam..anak buah sy nek komuter kemain dia berlari dri ujung ke ujung coach.. adoiyaii

Tuesday, June 26, 2012 11:02:00 AM

nak naik kete kebal.. meh nek keta acik je abang.. ehehehe

Tuesday, June 26, 2012 11:21:00 AM

mmg senang nak gembirakan hati ank..dpt buat yg simple2 pun dorang kemain suka.

alahai banyaknya dah abam naik rupanya..kot abam tingin naik keta kebal jemput dtg kem baba kakal ;P hehe

Tuesday, June 26, 2012 11:31:00 AM

jom la...ikut aunty soya naik bas..best wooo...syawal pon suke..penah naik waktu umo 9 bulan...pastu tarak..pasni mau ajak naik lagi...si ibu yang ajak...bukan si anak...kakakka

Tuesday, June 26, 2012 11:43:00 AM

suke tgk muke abam hepi
pengalaman baru buat abam ;)
aritu pun kami bawk zakwan yg teringin naik bas
asal gi umah aunty wawa kt presint 14 tu mesti ajak naik bas

ksian nye tgk iris
masih ngantuk lagi die, hehe

bagus la suami akak..
sempat lagi curi2 masa utk anak2 ;)

abam, pasni kite naik bas sesame ek! =p

Tuesday, June 26, 2012 12:26:00 PM

suke dpt naik bas..yg si adik punye gambo comel gile siap ngantuk2..nnt kite dtg putrajaya jgn lupe bwk jln2 naik bas gak tau..wakakakka..

Tuesday, June 26, 2012 12:55:00 PM

so cute abam mok...sama teruja mcm anak ila jugak...asal nampak bas n lori semua dia punyer

Tuesday, June 26, 2012 8:59:00 PM

Haha sweet banget kuarge ni...

Tuesday, June 26, 2012 11:33:00 PM

mia blom naik heli je
Lain seme dah naik
biarpon bpak nye kije ngn heli
tp kami sendiri blom mrsa naik heli
hagaknye klw nak terberanak jalan sesak br mrasa naik heli kot hahah

Post a Comment