Tuesday, June 12, 2012

Sudah Slurp???


yey, SLURPEE...saya sudah...anda bila lagi...
hurmm...dah jadi rutin harian balik...jam 12tengahari cam gitu lebih kurang, keluar p amik anak kat tadika...
pastu anto transit...
pastu kena nengok mood anak...kalu tetiba mood cam ke laut...
adalah sesuatu yang dia nak tu...kenalah fikir gi mana caranya nak kembalikan mood ke darat semula...
selalunya dengan cara di 'pow' jelah...
tak lain tak bukan pujuk bawa g kedai...
tapi kadang nengok hangin aku jugak la...hahaha...kalu tetiba hangin puting beliung aku, jangan haraplah aku nak layan...biarlah mood ke laut afrika selatan sekali pun... :p
eh panjang la mukadimah aku ni...

tengahari tadi, masa nak amik kakak anto ke taska, sempat singgah ke Seven E yang berdekatan...
alasannya nak beli slurpee....sangat 'heaven' bila diminum masa cuaca panas begini...
ingat nak beli satu jek...sekali mek ni pun nak jugak...
ok, layan, ibu tengah angin sepoi² bahasa ni...

selalunya kalu SLURPEE ni kan...aku suka campur adukkan perisa...
kalu kat Seven E tu ada 2-3 perisa...maknanya kesemuanya aku campurkan dalam satu gelas...
cam tadi ada 2 jek perisa...kuning dan hijau...rasa apa jangan ditanya...
bagi aku sama jek...hahaha...cuma rasanya hok kuning tu mountain dew kut...hok ijo tu plak mirinda kaler ijo kut...eh pepandai aku jelah...

ok yang besar untuk ibu....sesuai ngan umur (ada kena mengena ke???)
dan yang kecik tuk mek tu...( budak2 tak leh minum ais banyak sangat...hahaha)

tak sah la kalu takde gambar mek si jantung hati ni...
tersengih jek masa amik tadi...
sebab baru dapat baju uniform baru...dah bulan 6 dah ni cekgu oiit....
tapi takpelah better ada than nothing la kan...hehehe... 

tak cukup ngan slurpee...dia pau biskut gulung plak dah...
ok ok...amik jek seme kak...ibu bawa ratusan ribu ringgit ni...huh... 

tu baru sorang...kalu bawa abam mok sure satu kedai dia borong...eh ye ke...ke dia borong air je kut...
hahaha....rindu plak kat abam mok tuu...alahaiii....

notadijariku: kat taska memang irfan ni cekgu dia panggil mok..
tapi bila aku tanya ni saper...dia jawab mok...eh bukan abam ke...
tersengih² dia...nampak gigi arnab...
kecelaruan minda rupanya abam mok ni...alahaii...

11 comments

Tuesday, June 12, 2012 1:46:00 PM

sedapnye slurpeeeeeee!!..kene plak minum time tgh panas2..mmg best kannnn..hehe..

Tuesday, June 12, 2012 2:08:00 PM

ayat "ibu bawak ratusan ribu ringgit" takleh blah..haha..lucu sungguh..

Tuesday, June 12, 2012 2:22:00 PM

bestnya kakak ibu belanja minum slrupppp :D

mmg syorgaa dpt hirup time panas bedesing nih.

Tuesday, June 12, 2012 2:37:00 PM

air fav fahim tu ....
mmg abah die suka campur ..kaler biru ngan pepel la ...
tp doc dh ckp smlm jrg minum dah ...sbb air ni tajam takut tonsil luka infected then demam lagi ...huhu susu guna botol tak digalakan ..pas minum kena kena minum air suam byk ...ice cream pun sama ....byk nye kena pantang abg ayim tu

Tuesday, June 12, 2012 2:42:00 PM

amboi..sonotnya kakak sedut ye.. sian kakak kuwus dr irfan.. kakak mengalah ye..

Tuesday, June 12, 2012 4:02:00 PM

ni msti sbb like perisa baru td..adehhh tetiba teringin nengok..

Tuesday, June 12, 2012 4:08:00 PM

eh dah minum air batu @ sejuk ker?????

aiyarkkk

Tuesday, June 12, 2012 4:19:00 PM

anak2 suka sgt slurpee ni tapi sy boleh rasa sikit je sbb cepat sakit kepala ,sejuk melampau

Tuesday, June 12, 2012 8:48:00 PM

mot stand letak air tu beli kat maner...??? nak kena beli la..susah klu beli air kan tak tahu nak letak tang mana.. last2 tumpah je dalam keta.... huhuhu

Tuesday, June 12, 2012 9:59:00 PM

saya dah ber slurppee dah, hehe

akak ni ikut rupe sape ye?
tak berisi cam abam ngan iris ek die ni?
tapi, tapi, tapi...
nampak ayu n comey!
tu saya tak die ikut sapa..=p

Wednesday, June 13, 2012 1:37:00 PM

cuaca panas sejak akhir² ni.. kalau dapat minum slupeee ni eloklahhh sgt...

Post a Comment