Wednesday, July 18, 2012

Apa Yang Aku Bawa Hari Ini???


selamat pagi semua...
ok hari ni ada majlis potluck kat opis aku ni..sempena menyambut ramadhan...
so memasing adalah membawa apa jua makanan yang difikirkan perlu....
macam² dah ada tadi...tapi majlis bermula lebih kurang jam 11 pagi nanti kut...
makan tengahari kekdahnya...
awal ke??? kena awalkan kut sebab my bos dan ada officer lain rushing la ngan agenda memasing...
so no big deal la kan...
janji semua ada...even ada 2-3 officer yang takde...itu takper, jumaat ni kita makan ayam kepsi plak ek...
tapi aku tak pat join la sebab aku dah pulang ke kampung petang esok...

aku bawak apa korang nak tau...

*



*



*



*



*



*



*
tadaa....ni dia fruit tart yang my bos bawa...
jangan mimpilah aku nak bawa kan...bila masa nak buatnye...
nak uli tepung pun tak dan...
sibuk sangat...hehehe...

so senang citer aku bawa dadih perisa jagung jek...
ni jek bahan yang ada kat rumah...dan sempat untuk mak masak hari ni...
oklah, bleh wat pencuci mulut kan... 

pastu masa datang tadi, nak masukkan dadih ni dalam peti ais...sekali nengok peti...alamakkkk...
dah penuh ngan muatan...sekali ngan aku punya dadih tu...

dalam tu ada kuih tepung pelita, dadih, puding karamel, agar² santan...
semuanya dessert kan...

bistu main costnya apa...
hehehe...jangan risau makanan lain tentulah ada kan...

ianya adalah NASI DAGANG dan LAKSA...kita nengoklah nanti...citer tu aku up lepas berlangsungnya majlis nanti...hehehe...

kenyanglah makan hari ni kan...

notadijariku: tak sabar nak sambut 1 ramadhan...

13 comments

Wednesday, July 18, 2012 9:12:00 AM

mkn freee..best nye..

Wednesday, July 18, 2012 9:12:00 AM

meriahnya .. kt org pun ade makan² kat opis hari ni hihihihihihi.....

Wednesday, July 18, 2012 9:18:00 AM

bestnya ada majlis mcm ni.. kt opis sy ssh la, ramai kapir.. kang sebok nk tompang sekaki..

Wednesday, July 18, 2012 9:22:00 AM

yalo tak sambut 1 ramandhan kan...time tu la sebok dok search tenet mau masak pe untuk menu berbuka...kikiki...mok penuhnyer...

Wednesday, July 18, 2012 9:28:00 AM

kami pun berpotluck masa meeting dept. lepas .. aku order online jer ..x dan nak masak ;-)

Wednesday, July 18, 2012 9:29:00 AM

beshnya buat potluck...tart menarik

Wednesday, July 18, 2012 9:33:00 AM

kak laksa utara kenapantang setahun pas branak ... mu jgtn nk mkn byk2 sgt ....klu tringin try la sikit ek

Wednesday, July 18, 2012 9:34:00 AM

tumpang happy tgk limpahan mknan potluck awk..
opis kita smlm belanja kfc je sobs sobs kita tak nak kfc tp nak laksa,nasik dagang,nasik kerabu,dadih... dan lain-lain

Wednesday, July 18, 2012 9:53:00 AM

sedapnye kakak..nak satu..satu je..promise...;D

Wednesday, July 18, 2012 10:02:00 AM

dapnye fruit tart

Wednesday, July 18, 2012 10:31:00 AM

kitorang.. hari jumaat..pot luck.. :)

Wednesday, July 18, 2012 11:00:00 AM

kami dah selesai makan2....tapi tempah sahaja..takde bawak2

Wednesday, July 18, 2012 11:25:00 AM

tu laa, musykil jugak klau cik mot bole mengulit tart buah tuh, dgn anak keciknye lagik kan..aku jugak yg tak pandai2 lagik buat dadih..adohaii..

Post a Comment