Monday, July 30, 2012

Bila Terpaksa Berbuka Sorang-Sorang


hari sabtu dan ahad yang lepas hubby terpaksa bekerja sampai lewat malam...
jadinya aku terpaksa berbuka puasa sendirian la...ditemani anak² yang tidak berpuasa...
bila memikirkan perut seorang jek yang harus diisi, mulalah perasaan M tu menguasai diri...
malas nak masak beria kan...
just masak ala kadar dan mengenyangkan sudah...
ekseli dah 3 kali kut aku berbuka sorang²..so alah bisa tegal biasa...
takpelah kan, keje lagi penting kut...sobs...

hari jumaat lepas aku ada citer yang sempat aku balik menguih di rumah time rehat yang panjang tu kan...
so menu berbuka jumaat tu jadilah beberapa biji buah melaka...
cam aku ceritakan sebelum, buah melaka aku ni aku buh keledek sekali...
sedap sebab tak rasa sangat kenyal tepung pulut tu kan...

jangan pelik bila nengok buah melaka aku kaler merah...selalu kaler hijau jek kan...
aku memang suka buat buah melaka kaler merah...hehehe...

hari sabtu berbuah melaka lagi... 

dan ditemani bubur pulut hitam...
aku sorang jek makan bubur ni...
ada lagi tu ha dalam peti...hubby tak berapa nak layan bubur ni...
dia layan bubur lambuk jek...tapi aku plak yang tak layan bubur lambuk...
ekekeke...pro dan kontra disitu kan... 

sib baiklah ada si kecik ni yang menemani...
abam mok dan kakak, sibukkkkkkkkkkkkkk sangat layan cd kan...
takpelah...sobs... 

petang ni ingat nak masak murtabak frozen yang ada seorang kapten tu bagi masa kunjungi beliau jumaat lepas...
so tak perlu mikir nak masak apa lagi tuk petang ni kan...hehehe....

notadijariku: tetiba terasa nak minum air tebu...bistu camner???

16 comments

Monday, July 30, 2012 10:27:00 AM

ari tu MIL buat buah melaka keledek aku tak sempat jamah pun ... hmmm sbb perut dah kenyang mkn mende lain ....

kite ni dah leh ke minum air tebu kak ... kate nye air tu tajam ke pantang setahun ...... hmmmm

Monday, July 30, 2012 10:29:00 AM

@eima
Ko yang masih pantang kut...aku pantang nampak dah skang ni...ekekek

Monday, July 30, 2012 10:36:00 AM

post kat gombak skit kakak..suke la onde2 nie..hehehehe..tetibe nak makan kuih sagu..acanner tuh..hehe..

Monday, July 30, 2012 10:39:00 AM

waaaa sedapnyeee...antara kuih feveret ni...rajinlah u dear..

Monday, July 30, 2012 10:43:00 AM

mau air tebu beli kakak..kikikiki....

Monday, July 30, 2012 10:50:00 AM

aku last yr rajin buat buah melaka
tahun ni ntah lupa resepi
hahaha

Monday, July 30, 2012 10:58:00 AM

alamak tak menahan tgk bubur pulut hitam tu.. ni yg rasa nak buat gak ni

Monday, July 30, 2012 11:00:00 AM

hikhik.. pigi laa beli itu tebu punye air.. saya pun pantang sekarang, pantang tengok cam akak gak haahhah..

Monday, July 30, 2012 11:04:00 AM

kalu buka sensorang memang x best kan, 'M' itu lebih menguasai diri kan..

erm, ritu hubby ada beli air tebu, tapi x sedap... nak kena beli lagi kat kedai lain... huhu

Monday, July 30, 2012 11:10:00 AM

tak kisahlah kaler apa pong kuih tu tetap jd kesukaan for ever tau.sedapnya..
lagi2 buat kudap2 lepas berbuka.

Monday, July 30, 2012 11:59:00 AM

sedap bubur pulut hitam tu,sejak arwah mak xde nih,dah lama x makan bubur ni

Monday, July 30, 2012 12:01:00 PM

wah, pestime tgk wane merah!

;)

Monday, July 30, 2012 12:18:00 PM

biasalah tu.. asben ros pun keje jgak.. selalu bbuka sorg :(

Monday, July 30, 2012 12:25:00 PM

ala sedih je tajuk tu...

Monday, July 30, 2012 1:03:00 PM

laa kesian berbuk srg2...hehee..

rajin nya ber buah melaka..rasa nya thn ni kfieza terus cuti bt2 kuih muih utk berbuka...iris tk kacau ke izan..firas jgn..bru nk pegang periuk kuali..dh melalak mntk di dukung abih cmno...? nk tgu tido..5-10 mnt je tido nya uwaaa!

Monday, July 30, 2012 1:36:00 PM

kita dah byk kali buka sesorang kak. 10hari puasa, rasanya baru 4 kali berbuka sama. terharu rasa. hahaa.

nk ke bazar, tak reti paking kreta, karang rambang mata, duit pun takde. gaji pun tak. so apo yg ado yo lah. hahaa, ada tak bedal cococrunch auni. adli tu leh pulak masakkan bubur siap laukkan? hahaa.

Post a Comment