Tuesday, July 17, 2012

Dua Puluh...Empat Puluh...Enam Puluh...Wow...Ini Sudah Lumayan...


kecoh kan...puasa tak lagi dah kecoh sal duit raya...
walhal petang khamis ni baru nak nengok anak bulan...dan malam tu jugak baru Penyimpan Mohor Besar kuar kat tv nak umumkan tarikh puasa...
tapi pe de hal...puasa tetap dinanti...dan persediaan awal itu juga perlu...hehehe...

so tadi tetiba teringat lak sal nak update borang pertukaran duit raya cam tahun² sudah...
sebabnya tahun² sudah aku yang handle bab² tukar duit ni kan...
sib baik dah deal dengan orang HongLeong Bank...eh dulu bukan nama EonBank ke...
apa² jelah janji bank...
so senang...tak perlu nak beratur bagai nak menukar duit tuk dipakai raya...

tadi terus kol orang kat bank tu...kata nak tukar duit raya cam tahun² sudah kan...
tahun lepas total wang yang ditukar oleh orang² kat opis ni dalam RM11, 200 je...
tahun ni kita nengoklah camner kan...besar ke dak bajet derang...
aku??? cam biasa...tukar dalam RM300 sudah...tak abis kita rolling tuk tahun berikutnya...kan...

masa kol orang kat bank tu, sajelah tanya yang note RM20 ada dak tuk raya ni...
dia kata dia pun tak pasti ada ke tak...nanti dia inform balik...
tapi kata dia kalu nak tukar SEKARANG adalah...
dalam hati dok kata, eh dah kuar ek note RM20 ni...
pikir punya pikir, alih² aku start kete menuju ke bank tersebut...alang² nak kuar amik anak kan...
last² jadi jugak aku tukar note RM20 sebanyak RM120...perghh, banyak duit ko ujung² bulan ni kan...
huhuhu...gitulah kekdahnya...

ok, sebanyak 6 keping note RM20 milik aku...
ceh, duit baru perasaan teruja nak miliki tu menebal kan...
dah lama sok takde dah ujud perasaan gini...
tapi lebih perasaan nak membayar itu ini jek...kan kan...

tetiba dah tinggal 5 keping jek kan...
alkisahnya sekeping lagi tadi, pengurus bankrakyat yang tukar ngan aku...hehehe...
ate note RM20 lum sampai lagi ke bank tu kan...
banyak tul bank aku singgah ini hari ek...
gali lobang tutup lobang ke??? hahaha...tetttt...update buku tabung haji anak²...lama gile tak update kan...sebab aku wat potongan gaji... 

dan alhamdulillah...sekeping note RM20 dah selamat dah berada di dalam album koleksi...
kelass ko zan...duit ko buat koleksi kan...cam bersepah jek duit ko...hahaha....
INI adalah salah satu cabang PENYIMPANAN...

notadijariku: wanginya bau duit BARU kan...hehehe...

19 comments

Tuesday, July 17, 2012 1:55:00 PM

cik dah tukar duit 10 jer td kat bank...kawan2 opis pakat nak tukar...seb baik ada 30 keping..bolehla bg sorang satu...

Tuesday, July 17, 2012 1:59:00 PM

smpai ke sini bau duit br..haha..

Tuesday, July 17, 2012 2:07:00 PM

baguih demo ni kakak...kikikikiki...belom terPK nak kuarkan..dok runsing gaji bulan 7 dekat sangat ngan bulan 8...kena bajet baik2 untuk gaji 7,8 ni...mmmm...sebab bulan 9 punyer gaji..mak aiiii jauh je ujung bulan sana...kakkakakak....saya jarang tukar duit raya..blk KG en asbeen...dier yg tuko...klo blk KG sy..mana ada kg dah..putrajaya ni je la kg ku kakak...

Tuesday, July 17, 2012 2:09:00 PM

nti kalo hang p tuko duit raya..hang tlg la tuk aku sekali..hang kan kenal org dlm..aku kenal org kat luar yg jaga pintu jerk..ehehee

Tuesday, July 17, 2012 2:30:00 PM

belom merasa wit 20 baru hehe

Tuesday, July 17, 2012 2:34:00 PM

bestnya buat kolesi duit.
sy ni yg ada sibuk nak perabihkan tak dan nak menyimpan..sgt tak bagus kan.

Tuesday, July 17, 2012 2:51:00 PM

hamboiiii izan....
kemain siap wat koleksi pitih dia...
mmg pitih dok abih nih... hehehe

Tuesday, July 17, 2012 3:17:00 PM

wah dah start tukar duit ke dik ?? omakkk aihh seyess awal nie ekekek
plan awal2 lah kan
hurmm akk nie entahlahh
kalau bos ada bagi bonus raya , tukar lah koot huhuhuhuh

Tuesday, July 17, 2012 3:35:00 PM

hurmmmmmmmmmmmmmm wanginyerrrrrrrrrrr bau duit tu...
hehe

Tuesday, July 17, 2012 3:35:00 PM

lawa duit rm20 tu
sayang nak guna :)

Tuesday, July 17, 2012 3:43:00 PM

mari kite rompak buku koleksi wit2 izan..muahahahaha..

Tuesday, July 17, 2012 3:53:00 PM

cantek nya duit baru nih...hehe, lu dapat, syg nak guna.. =)

Tuesday, July 17, 2012 4:08:00 PM

Wow...cantiknye duit baru..

Mummy baru tahu ni haa..Bestlah blog awak.. Mummy nak follow lah.. nanti follow blog Mummy balik yer..

By the way salam perkenalan..

Nanti rerajin singgah lah Blog Queen of The Castle untuk design baju raya 2012 yang terkini dan juga tips kehamilan...

Take Care

Tuesday, July 17, 2012 4:28:00 PM

wah jeles2 mau gak mau gak huhu ;)

Tuesday, July 17, 2012 4:51:00 PM

cantik jgk duit rm 20 tue..makin kopak poket ni...hmmm

Tuesday, July 17, 2012 5:46:00 PM

senang nye kalau nk rompak. amik frame je da kaye . hehehe


1st time here. feel free to visit speechless009.blogspot.com

Wednesday, July 18, 2012 12:11:00 AM

dh ade dh duit 20hengget sekeping..kakak, nak duit raya 20hengget..wakakakaka..

Wednesday, July 18, 2012 8:27:00 AM

cantik siot yg kaler oren tuhh..tingat izan suka angpau kn..kt umh ni byk giler angpau tau yg xsempat guna pun terutama eksklusif dr susuibu dan lelain hehe

Wednesday, July 18, 2012 11:59:00 AM

wahh org pertama yg aku kenai ade RM20

Post a Comment