Tuesday, July 3, 2012

Floria 2012- Bunga Kertas Tetap Menawan... Edisi Gambar Disana Sini


salam semua...bersua kembali...kerlass kan...sanggup mak berpanas terik sampai lencun baju segala semata nak nengok bunga...minat mak pada bunga tiada berkesudahan...hahaha....
itu hari mak pernah citer sal Floria ni kan...kat entry INI...

JADINYA...tengahari tadi, bersama 3 opismate, mak amik kesempatan terjah ke FLORIA 2012 yang tahun ni bertemakan BUNGA KERTAS TETAP MENAWAN...hurmm...even mak tak suka sangat pada bunga kertas, lebih kepada bunga ros cam tahun lepas...hehehe...tapi asalkan ada bunga, mak sanggup...ate nak p cameron tak lepas² lagi ni...sobs...sedih...hehehe....

sampai jek kat pintu gerbang seperti di entry sebelum ni, mak tercari²...kata tema bunga kertas kan..eh mana bunganya...

yang mak nampak bunga di bawah ni...bunga kekwa kut...hehehe...

cam biasalah kan...gambar mak ngan sekutu² mak haruslah ada...
yang sorang lagi tukang tangkap gambar...sib baik dia nak ikut...hehehe..dia adalah seorang jejaka...hahaha...

mak dan dua anak² dara...

yang bestnya tahun ni ada replika pepatung kut...diperbuat dari buluh rotan kut...tah, mak lupa kaji semua tu...
tapi very nice la...sangat menarik perhatian...tu yang mak tak nyempat nengok kamera tu...
sebab mak terpersona ngan hasil kretip cam gitu...hehehe...
sib baik masa mak dan sekutu sampai, orang tak berapa ramai...tapi cuaca...hurmm...matahari hampir di atas kepala...panas jugaklah...

haruslah ada gambar dengan mereka kan...kat pintu masuk sebelum masuk bilik berekon...

ni kat luar ni...ada pokok padi...nice jek dia tanam cam gini...padi bukit kut...eh pepandai jek kan...

hehehe, mak dan anak dara ribena...lalala...
kalu korang rasa mak gemuk...abaikan...sobs...bila nak kurus tah...alahaiii....

korang sure akan muntah kut, sebab banyak benar gambar mak ni...adehh, syok sendiri di blog sendiri...
eh ko hado???

dah abis jejalan kat depan, terus ke tempat jualan...kat sini terbahagi kepada dua bahagian...
ada jualan pokok² bunga hidup, dan satu lagi jualan baju bajan, hiasan rumah, tudung, cenderamata, dan macam² lagilah...

mak cam terpikat dengan satu FM gambar putrajaya tu...tapi mahal benar la...RM8.80 satu kut...takpelah len kali jelah p beli lain...bila mak cukup duit...hahaha, boleh gitu kan...

dah puas jejalan kat jualan tu...mak malas ngabiskan duit kut...terus masuk ke bahagian landskap GARDEN COMPETITION...antara sekolah dan universiti...

macam² jenis landskap, design la kita bleh nengok kat sini...kalu ada rumah yang tanahnya luas, memang best buat landskap cam gini depan rumah kan...hehehe...
abaikan gambar mak yang dok nyedut air tu...dahaga kekdahnya...cuaca panas oooiii...



berlakon itu perlu...lalala...




ha, dah nampak anak bulan tu...dah bleh puasa dah 21 haribulan ni...hehehe...


replika buah pala terbesar...ni landskap negeri PULAU PINANG...

aumm...cak...cak...cak...


1 mak dara, dan 2 anak dara, sedang bersanding...sib baik pelamin tu tak roboh...
kalu idak naya...

ni landskap dari kerajaan negeri Terengganu kut...
siap ada replika penyu tu...

ni cam berehat di tepian pantai...cam tahun lepas jugak...cuma landskap yang berbeza...hehehe...

aku suka gambar ni...biarlah ada yang kata aku tak matang..cam kanak² ribena pun...
ada haku kesah...janji aku nampak comel...hahaha...ko hado...???

syok nengok pokok periuk kera tu...


dah penat berjalan, haruslah cari tempat makan...penat kut...dan jugak lapar...
sib baik ada banyak gerai CKT...perkena la satu pinggan...
burpp...alhamdulillah...kenyang...

sekian, sampai jumpa lagi di tahun hadapan... 2013...
kita nengok tahun depan bertemakan bunga apa plak...
bunga taik ayam ...ada beraniii??? hehehe...

pepun enjoy...

notadijariku: korang plak bila lagi nak terjah...ihikss...

15 comments

Tuesday, July 03, 2012 2:57:00 PM

wahh sakan bergambar..mcmnilah baru meriah..puas biji mata tgk pic banyak ;)

dapat tgk floria kt entry ni cukuplah..nak kesitu jauh kemain..

Tuesday, July 03, 2012 3:00:00 PM

kerlas ahkak bergambo..hahaha..colorful sgt3..suke2..hehe..

Tuesday, July 03, 2012 3:02:00 PM

sronok la dkt ngan putrajaya..bole ppesta flora...sakan bergmbr ye

Tuesday, July 03, 2012 3:02:00 PM

hahaha dlm bnyk2 gmbr naz plg suke gmbr yg tke sume kat bunga n rerama tu comel je hehe

Tuesday, July 03, 2012 3:29:00 PM

Cantik2 semuanya..
Teringin nk pegi sejak kat putrajaya anjur festival flora tp tak berkesempatan lagi nak jejak

Tuesday, July 03, 2012 4:14:00 PM

Cantik gambar :) tringin nak pi tp jauh :(

**salam pkenalan.. Bru dtg n follow blog.. Leh terjah lg lpas ni :)

Tuesday, July 03, 2012 4:22:00 PM

wow! sempat lagi tu.. ni lunch time ke, pas keje kowang gi Floria ni...

Ingat bawak famili...

tapi tgk byk tempat menarik..lebih cantik dari tahun lepas...

Tuesday, July 03, 2012 4:48:00 PM

adoyai kakak..mmg muda mudi gitu tau posenyer.....takpe..muda dari usia....

Tuesday, July 03, 2012 4:55:00 PM

betui la kak org pegi mlm ari tu bunga kertas nye sikit je .. buanga yg buat teh bunga tu byk ...hahaha

Tuesday, July 03, 2012 5:19:00 PM

u olz pegi masa bila ek??time rehat kew?nurul tak sempat lagi nak ke sana.nak gak bawak anak2 tapi mesti panas kalau bawak.kesian nnt merah n sofia

Tuesday, July 03, 2012 8:29:00 PM

jelez tau!
hehe~~

Tuesday, July 03, 2012 10:32:00 PM

hamboi kak!
tak menahan!haha!
saya suke gambo akak srot, srot sedut straw lepas penat bergambo
dgn
gambo akak tgk anak bulan, hihhihi

Wednesday, July 04, 2012 9:05:00 AM

ohoiii dlm byk gmbr CKT jgk yg mnggugat iman mak! haihh

Wednesday, July 04, 2012 10:05:00 AM

alahaiii bestnye, akak tak dpt pegi, dpt tgk gambar pun jadiklaaa

Thursday, July 05, 2012 11:26:00 AM

kak, kata nk g dgn saya?? sob..sob

Post a Comment