Monday, July 2, 2012

Jualan Mega Kembali


tadi pagi, masa p kerja, terperasankah ada banyak banner/bunting baru yang tergantung di lampu jalan raya...kebanyakkannya pasa karnival la...ada karnival KERJA KAHWIN...karnival larian apa tah...
tapi mata tertacap pada banner/bunting KARNIVAL JUALAN MEGA tu...owhh, dah pertengahan tahun pun kan...patutlah jualan mega dah stat...sok lusa Y.E.S plak bakal menyusur...hurmm...

ritu adalah seorang member kol, bertanyakan pasal hal ni...siap dok tanya aku kat mana salenya...alahaii...macamlah aku ni kaki suping...pantang dengar, tengok ada sale kan...laju jek nak p terjah...agak² la kak, mak bukan pilot yang gaji berkepuk...mak hanya seorang PA yang asyik SYMP  sahaja...huhuhu...

mulanya aku pun tak paham jualan apa yang dia maksudkan..sebab takde kena mengena kan...nak beli apa pun aku tak tau skang...ate macam takde mood plak...hehehe, boleh gitu...tapi tadi baru perasan jualan apa yang dok sebukkan tu...owhh mega sale tu...biasalah, jualan nak perabihkan duit kita...hehehe...

pastu dok tanya aku kat mana ada jualan mega ni...alahaii, surelah kat mall² yang terpilih kan..tapi kat kedai runcit pun ada pe...terutama pasaraya kesukaan aku tu...Darussalam...hahaha, nak jugak tu...

skang aku nengok kuasa membeli memang di tangan pengguna kan...ate, asal ada sale jek, sibuk nak terjah...cam gitu jugak aku...tapi kadang dok terpikir gak, sebab kalau lah berlakunya 'money collapse' satu hari nanti, ringgit pun dah takde nilai...masa tu kita nak membeli pakai apa ek??? emas??? buat sistem barter??? hurmm...ni rasa nak melabur beli emas ni...hehehe...tapi bukan gold investment cam ramai orang dok buat tu...tu tak nyata...cam tak percaya pun ada...eh sempat lagi...

tapi biasalah, selagi ada jualan kan...ada yang murah bleh lah terjah...kalu nan ado, dok dediam...orang tanya kata jek tak tau...hehehe...takut salah bual... :p

notadijariku: korang dah mula membeli ke pakaian anak² tuk raya ni...eh tuk diri sendiri??? jangan dilupa plak...tahun ni 3 pasang jek baju kurung baru tuk raya...jadilah dari takde...leh pakai melaram p keje lepas abis raya kan...hehehe....

6 comments

Monday, July 02, 2012 9:51:00 AM

akak pun tak membeli lagi utk anak2, ntah bila nak start membeli

Monday, July 02, 2012 9:52:00 AM

@♥MAMASYAZA♥
jom kaksue...kita p membeli belah, berjemaah...huhuhu

Monday, July 02, 2012 10:44:00 AM

ada jualan mcm tu mmg bikin panas je kan =p kalau dpt shopping baru boleh hilang panas hehe

brg utk raya sy tak prepare apapun..entahlah...mood tak mari sbb tak dpt raya dgn mak :( hukhuk

Monday, July 02, 2012 10:54:00 AM

mamy, kita pun raya ni tak beraya ngan mak...takpelah, sik baik ada anak2 semua...takdelah sedih sangat...

Monday, July 02, 2012 11:32:00 AM

ko ni pandai mengarang la ada jerk idea...bm dulu dpt berapa..ehehehe

Monday, July 02, 2012 4:52:00 PM

bj raya spt biasa hanya 1 helai je kak .... tak de nye aku nk buat byk2 ...sbb hari raya pun aku pakai jeans

Post a Comment