Wednesday, July 11, 2012

The Milk Story-Chocolate Drink


semalam...selepas anto kakak ke transit, maka merayaplah aku ke P15 sana...memula ke Bank Rakyat...sebab nak rolling syiling yang ada kat opis ni...itu nanti kita citer kemudian...pastu dah abis urusan di bank, ke mydin la aku, sebab nak cari pasta tu...tapi sedih, nan ado pasta yang dikehendaki di jual disana...owhh, so upset mak...takpelah, takde jodoh lagi nak ketemu kan...

dah tu terus mak ke kedai Lunatots yang terletak berdekatan...
dengan satu alasan, nak cari THE MILK STORYCHOCOLATE DRINK yang ramai para ibu BF dok warwarkan...
aku tak leh ketinggalan...lagi pun aku memang suka minuman berasaskan chocolate...
dan katanya minuman ni adalah salah satu supplement untuk penambahan susu ibu...
itu yang paling aku suka...yelah, ramadhan kian menjelma, kenalah buat preparation awal kan...
yang penting kita berusaha...segalanya Allah yang tentukan...

sampai kedai tu terus masuk, amik barangan YANG PERLU...bayar dan terus balik ke pangkal jalan...hehehe...

owh ya harganya hanya RM29.90...kalu korang nengok kat SINI...sama jek regenya...aku pun dah riki² kat memana web yang jadi agen barangan dari Lunatots ni...dan masing² didapati menjual dengan harga yang sama...

di dalamnya ada 10 peket minuman chocolate...yang diperkaya denga fenugreek sekali...

dan tadi dah selamat pun aku bancuh sepeket air chocolate...aku suka minuman chocolate panas...
sangat sesuai wat tuk bersahur nanti...

kalu korang tanya bagaiman rasanya...nengok gambar di bawah ni...siap kasi thumbs up lagi....
dah rasa chocolate jek kan...walaupun tertulis 4 in 1...tapi yang lelain tak terasa sangat pung...
memang sedap la...

kalu ada masa, korang terUTAMA mak² yang bf kan anak memasing, leh ar baca kebaikan minuman ni...
tak salah kita mencuba kan...
mana tau hasilnya kelak...hurmm...alhamdulillah....

dah abis nanti, leh ar beli lagi...sebulan satu kotak pun jadi lah kan...
nak beli tiap minggu mahal jugak..tak mampu mak...hehehe....

notadijariku: kali kedua berpuasa sebagai BF mak..moga dipermudahkan segalanya...

11 comments

Wednesday, July 11, 2012 11:47:00 AM

rajin mencuba pasti berjaya

Wednesday, July 11, 2012 11:56:00 AM

elok buat persediaan awal..mana tau pengambilan awal minuman ni berhasil susu yg banyak.amin.moga susu utk iris tak putus.

Wednesday, July 11, 2012 12:27:00 PM

ok ek..lehla cube nnti..aku kat umah da standby horlicks n oat mkn time sahur..aku pun 2x berpuasa sebagai bf mother..huhuhuhu..harap2 mampula betahan..

Wednesday, July 11, 2012 12:36:00 PM

ai nak cuba ESP la kot

Wednesday, July 11, 2012 12:41:00 PM

kak macam menarik.. mana nak dapat kat sh alam??? mau jugekkk hahaaha

Wednesday, July 11, 2012 12:45:00 PM

nampak mcm sedap...

Wednesday, July 11, 2012 1:00:00 PM

haritu aku baca kat mana ek dia minum menda alah ni la sbb dia bf anak dia. pastu ko cari pastakan.. awat tak tanya aku?? beli kat carefour alamanda tu ada. brand heinz.. aku haritu beli untuk Rayyan kat situlah.. ni biskut dia dah habis harus jugak beli. try la, sedap.. ada perisa organic, apple and chocolate..

Wednesday, July 11, 2012 1:07:00 PM

nmpk cam sedap ni..harus cuba gak..maklum la pengaruh rakan bloh..hihi...

Wednesday, July 11, 2012 1:34:00 PM

kak, ccp tak ok ke kak bg akak?
ke sbb die kopi?

Wednesday, July 11, 2012 2:10:00 PM

mudahan rezeki mencurah2 kak .... dak bambam tu lagi bolat pas ni ...

Wednesday, July 11, 2012 2:15:00 PM

kalau yg xde 'susu' pun leh minum jugak?...nmpk sedap jeee!!!...hehe..

Post a Comment