Tuesday, July 24, 2012

Pureen Liquid Cleanser Yang Murah Harganya


salam semua, lambat aku bersiaran kan...pepagi mood tak berapa nak ada...
sebuk pun jugak...pastu sebuk dok kat tonton.com.my itu...hehehe...

ok citer minggu yang lepas² ritu...aku ada borong 4 botol pureen liquid cleanser ni...
sejak dari kakak lagi memang aku guna pencuci ni untuk basuh botol anak² semua...
dah tu takkan nak basuh guna pencuci pinggan kut...ke dynamo...erkk...
kadang aku guna gak yang brand anakku...nengok yang mana murah la...
sebab antara dua brand ni jek yang murah...
yang cap Tollyjoy tu mahal benar...tak padan nak bazirkan basuh botol kan...

aku suka pakai pencuci ni sebab kebersihan botol yang dibasuh tu terjamin....
ok berbalik pada tajuk...ritu ada satu fb ni dok promote pencuci kan...harga sebotol dia jual RM14...
erkkk murah la tu...sebab selalunya aku beli sebotol harganya adalah RM19.90 paling kurang pun dalam RM17.90..ok itu kalu nasib baik lah kan....
dah murah tu aku pun boronglah 4...dok tanya kat kawan² yang lain siapa lagi yang nak kan...
sekali ramai lak yang suh orderkan sekali...
so totally aku order dalam 19 botol...
eh lupa, korang leh like page LAMPIN MURAH MURAH ni...fb yang aku order pencuci ni...

eh jangan korang pikir menda ni dia pos ke aku kan...idaklah aku sanggup nak membayar kos penghantaran itu...berat kut...sure caj mahal...kalu dipos baik aku beli kat kedai yang berhampiran....
so tanya punya tanya, tuan kedai punya fb akan hantar terus di sekitar lembah klang/putrajaya...
owhh itu sudah bagus...sebab kedai ni ada kat klang jek pung...
lagi satu, ada opismate yang tinggal berdekatan dengan kedai ni..so leh COD (cash on delivery) jek kan...
alhamdulillah...

esok lusa dapatlah kut barang ni...tiap bulan memang aku peruntukkan pencuci ni dalam senarai barang yang harus dibeli kut...kira termasuk dalam toiletteris jugak...penting ni...
yelah sehari baper kali aku kena basuh botol susu anak² tu kan...
banyak tu...

murah murah...sebotol yang ni harganya RM14 sahaja....

ok, sila nengok, baper banyak botol susu yang harus dibasuh hari² kan...
kakak dan abam mok masing² guna 3 biji botol...
tu belum adiknya lagi botol yang digunakan di taska kan...

kretip tak mak, sejat botol yang dibasuh kat dalam bakul cam gini...
selalunya orang buh bawang or telur dalam ni kan...
ok, mak letak botol anak² semua...hehehe...

ritu ada beli rak botol nak letak botol² ni...tapi tak muat plak...
senang citer guna bakul ni lagi senang kut...sejat pun cepat sikit...kan...
ate lebih kurang kepada bakul serbaguna...

sekian cerita pasal pureen liquid cleanser...barang murah haruslah dikongsi bersama...hehehe...

notadijariku: citer sal menu berbuka??? hurmm nenantilah...biarlah orang lain yang bercerita dulu...

12 comments

Tuesday, July 24, 2012 10:38:00 AM

benda wajib sy jugak.mmg penting..kalau takde mcm tak lengkap..tp sy selalu sebotol ni tahan lama cecah 2 bulan sbb sekali pakai hanya sepicit =P hehe lg pun kakal sorang je guna sb tu lambat habis.

Tuesday, July 24, 2012 10:46:00 AM

wow bagus sis nie
selalu berkongsi

Tuesday, July 24, 2012 10:50:00 AM

Nnt kalau dh ade baby leh bukak balik semua entry2 kakak..sgt kreatif okayh bekas bawang letak botol susu..wkakakakaks

Tuesday, July 24, 2012 11:15:00 AM

rak bawang pun dh bertukar fungsi..hehe

Tuesday, July 24, 2012 11:16:00 AM

TQ for sharing Zan..akk pun pengguna tegar liquid cleanser ni..tp biasa beli pack refil tu je..

Tuesday, July 24, 2012 11:20:00 AM

gilo la kakak..mmg kreatip ni...mak jemah pon tak terPK ni..nak tiru jugak la...kakakkkakak....mmmmm...aritu G pureen punyer sale pon tak murah gitu...mmmm..nnt mau order lagi, kasi tau haa...mmmm..jemah pon guna jugak...siap buat stock lagi....semalam baru bukak 1....

Tuesday, July 24, 2012 11:39:00 AM

Aah murahlah...

Tuesday, July 24, 2012 11:41:00 AM

salam,

irni pun pakai pencuci botol yg sama..
Tq sbb sharekan..

Tuesday, July 24, 2012 1:09:00 PM

suka tgk tempat gantung botol tu kelasssss..

Tuesday, July 24, 2012 1:22:00 PM

kawan sekolah aku tue yg juai ..aku beli pampers dgn dia ;-)

Tuesday, July 24, 2012 3:56:00 PM

Murah benar tu...aku nk jugak 2 votol...leh order lg ke??lusa byr sbb esok den mc lg

Tuesday, July 24, 2012 5:15:00 PM

nampak praktikal sangat bekas tempat letak botol2..nak p cariklah..btul2 benda murah n bagus apa salah kongsi

Post a Comment