Monday, July 23, 2012

Salam Ramadhan Buat Semua...


salam semua...3 hari cuti sangat lemau rasa diri ini...
tapi rasanya tak terlambat bagi aku nak ucapkan selamat berpuasa buat semua kengkawan blogger, facebookerS dan semua yang mengenali diri ini...

petang khamis yang lepas, kitaorang selamat pulang ke kampung nun di jengka sana...
dengan tujuan nak balik berpuasa dengan mak sekeluarga...
sebab raya tahun ni kan giliran beraya di penang...
so sesekali kenalah pulang ke kampung jengka tu...
dah 7 bulan kut tak balik sana...erkk...busy kekdahnya...
eh bukan aku yang busy...tapi en suami...so mari salahkan dia...ekekeke....

tapi petang khamis tu singgah temerloh jap, bermalam di sana...kat rumah adik...
kebetulan sejak dia kahwin tak pernah lagi jenguk dia...
makin demuks dah adik aku tu, nak² sejak ngandung ni... :P

pagi jumaat tu baru gerak ke rumah...
walaupun penat, tapi seronok dapat bersahur dan berbuka ngan mak...
menu sahur malam tu, mak wat daging goreng kunyit...
nyum nyum..bertuah punya anak kan...mak yang bangun masak...
tapi menu tuk berbuka aku lah yang masak...
fenat mak ni...ngan nak nengok iris yang asyiklah merayap ke sana sini...
(walker takde kat rumah mak)
nak kemas rumah mak yang bersepah cam takde orang tinggal...hehehe...

dan menu berbuka aku just buat telur ikan masak lemak, kacang panjang goreng, ikan goreng, sambal tempoyak...ni paling penting...tu jelah...menu ringkas sudah...
yang penting kenyang sudah...
lepas berbuka terus gerak balik sini...aku tak suka balik lelambat...
sebab banyak nak mengemas kat rumah sendiri pulak...
huhuhu...

petang semalam hubby ajak ke pasar ramadhan...
aneh plak aku rasa, sebab jarang sekali kami ke sana kan...
tapi hubby kata saje nak melawat tapak...ok kata aku...
sampai sana nengok orang..mak aih kemain ramai...aku dah riso ngan irfan tu...
kalu ilang kat situ mana nak cari...berbakul pesanan aku kat hubby, suh pegang irfan tu kemas²...
kalu larat sila dukung kan...
biarlah bersusah sikit, janji keselamatan anak diUTAMAkan..saper suh ajak p situ kan...
bajet nak beli murtabak tuk berbuka, sebab dah cam segan nak makan nasi kan...
tapi sekali pusing, nengok gerai yang jual murtabak seme orang tengah beratur nak membeli...
ok abaikan...tak sanggup aku nak beratur kan...
alih² terus ajak hubby balik masak kat rumah...cehh...
p pasar semata beli air tebu jek...huhuhu...
tulah aku dah kata tak perlu nak bersesak ke PARAM tu...
nengok, last² kena masak jugak kan...
hurmm...ikut nafsu lesu....

so selamat menjalani ibadah puasa semua...

notadijariku: pagi tadi terbeliak mata nengok slip gaji...
tapi tapi tapi...sekali terbuka slip gaji BOS daaaa...
patut lah amaun puluh ribu...erkk...tercekik mak...

9 comments

Monday, July 23, 2012 8:44:00 AM

len kali tengok nama kat atas slip gaji tu...kakkakakaka......semalam pon tgk port jugak ...ramai benor..last2 balik..wat fenat jeee

Monday, July 23, 2012 8:49:00 AM

selamat berpuasa kak!! nt plan buka sama² nk x??

Monday, July 23, 2012 8:53:00 AM

Salam Ramadhan utk cikmot&family.
dapat ziarah mak dan berbuka sama2 mmg perkara best kan..sy walau dekat dgn mak tetap nak buat perkara yg sama..

selamat menjalani ibadah puasa :)

Monday, July 23, 2012 8:58:00 AM

perenggan last paling kelakar..akak ni mmg la suke buat sy senyum sorg2 dpn pc tau..sy pun akan blk klntn gak tp tarikh lum pasti lg sbb hubby busy je..mcm akak jgk la sbb ry di n9 thn ni jd kena la jengah kg sendiri jgk..

Monday, July 23, 2012 9:08:00 AM

hmmm hari ni ai risau nk masak pe la 2 hari dimanjakan oleh MIL ku tersayang tu ....... hmmmmmm

Monday, July 23, 2012 10:11:00 AM

Selamat berpuasa.. Ros pun rimas skit klu g pasar ramadhan ni klu adeanak..huhuhu :(

Monday, July 23, 2012 11:01:00 AM

memang tak suke pg PARAM, tapi tahun ni PARAM betul² bukak dpn pintu masuk taman masuk kerumah hadoilah.... kuatkan imanku... hihihihihi....

gelak sy baca yg last tu.. silap bukak slip gaji bos eh...

Monday, July 23, 2012 12:23:00 PM

salam ramadhan

Monday, July 23, 2012 12:33:00 PM

ada lagi ke slip gaji

Post a Comment