Monday, July 30, 2012

Sampul Duit Raya Yang Pertama Untuk Tahun Ini


sekarang waktu tengah rehat...
tadi tetiba teringat sal satu parcel yang belum sampai...
tak teringat time rehat terus naik ke atas (admin) sana semata mau nengok parcel sendiri...
sebab cek dalam sistem patutnya dah ada kan...
aku mencik tul dengan orang yang suka buat pekasam parcel orang lain...
tettt...itu cerita lain...

nengok takde orang terus ke pigeon hal bahagian sendiri, nengok ada banyak surat...
so amik bawa turun tuk opismate rekod surat masuk kan...
sekali nengok ada surat tuk aku...
eh ada ek...ingatkan kad raya tapi rupanya ada SAMPUL DUIT RAYA tuk aku...
wahh...korang jangan ingat sampul berISI tau...hanya sampul kosong...
puas aku dok mikir saperlah yang sudi kasi kat aku ni..
sebab nan ado nama pengirim bagai...
eh, APAKAH???

yang belah kiri sampul yang aku dapat tadi...dari Malaysia Airport...
dok mikir lagi, saper kawan aku yang keje kat sana ni...arghhh...pening plak...
yang belah kanan tu sampul dapat masa membeli di parkson itu hari...
kalu korang perasan kebanyakkann sampul duit raya yang ada di pasaran (ceh pasaran la sangat) berwarna hijau...banyak kompeni, agensi, syarikat yang suka bermain dengan kaler hijau ni kut...
hehehe...
bagi pengumpul TEGAR cam aku ni, surelah perasan kan...

ok, kedua sampul tu dah selamat bersama teman² yang lain...
nilah koleksi terkini SAMPUL DUIT RAYA yang ada dalam simpanan aku...
aku stat kumpul dari tahun 1999 kut...
ni sebahagian yang berada dalam peket...
yang tak cukup korum sepeket, aku ALBUM kan mereka...hehehe... 

dan yang ni bukan bertujuan untuk koleksi...
sebab sampul² ni semenya sudah ada dalam koleksi...
so sesapa yang nak, bitau la...aku kasi secara PERCUMA...
sebab banyak sangat yang sama kan...

ada sesapa yang punya minat yang sama cam aku???
leh ar tukar² sampul kan...isinya takdelah kan...hehehe...

notadijariku: ada orang yang sudi nak kasi sampul or tukar ngan aku lagi dak???

21 comments

Monday, July 30, 2012 2:12:00 PM

wahhh tegar betui ....

dah jumpa ke pemberi nye ....

Monday, July 30, 2012 2:17:00 PM

bnyknya!!! nak voley?? hikhik

Monday, July 30, 2012 2:25:00 PM

wahai kak mot..hehe

malaysia airport tuh hamba la yg bagi....lupa mau letak details kat dalam tuh..

tau2 isi sampul pastuh terus gam.. =)

kak...nak yg banyak stok tuh..bagi la sekeping 2..nak buat koleksi jugak...

Monday, July 30, 2012 2:31:00 PM

mok banyaknyer....adoi lama tu kakak...mmg tegar

Monday, July 30, 2012 2:39:00 PM

apasal tak guna sampul yg banyak-banyak tu?... emmm musykil disitu... klu akak sure dah abis... :(

Monday, July 30, 2012 2:40:00 PM

eza pon ade dari taun lepas..tp xde la byk cam akak...hehehe

Monday, July 30, 2012 2:41:00 PM

Wowwww!!! banyaknya sampul :)

kalau MJ dapat sure tak cukup :)

Monday, July 30, 2012 2:54:00 PM

mak datok banyaknye lahaiii. meh la sepeket dua. hihihi

Monday, July 30, 2012 3:34:00 PM

manyaknye koleksi angpau kakak..hahha..kite nak satu je tp yg ade isi tau..hahaha..

Monday, July 30, 2012 3:42:00 PM

nak sampul..
aku xde dapat sampul la jawabnye
dah keje opis baru
xsama mcm opis lama

Monday, July 30, 2012 3:44:00 PM

wahh..
byknyer sampul wit ry...
jarang ada org wat koleksi cenggini

makneng follow sini
jemput follow makneng..

Monday, July 30, 2012 3:56:00 PM

ha..aku pun nak la 2/3 peket..tak de lg smpul duit ry utk ry ni..hehehehe..

Monday, July 30, 2012 4:00:00 PM

kak,
nak sampul yg lebih2 tu bleh tak?
tak dpt sampul lagi ni..
=p


kebanyakan hijau sbb:
hijau = ketupat, lemang = aidilfitri
merah = raya cina =p

Monday, July 30, 2012 4:04:00 PM

mak aiii, byknya....

utk tahun ni aku ada sampul dari JJ jer...huhu..

Monday, July 30, 2012 8:54:00 PM

Byknya koleksi dia.. Asben ros pun suka simpan angpau jgak :)

Monday, July 30, 2012 10:18:00 PM

tunjuk la yang mana paling sayang dan paling cantik..nak tengok..:p

Tuesday, July 31, 2012 12:00:00 AM

Wah uniknya hobi....first time terjah sini... M follow.....Salam Ramadhan dr M...

Wednesday, August 01, 2012 6:24:00 AM

blh la sedekah kt aku brg sepeket dua hehe..

mcm2 hobi org skrg. smlm aku tgk iklan rancangan apa ntah, hobi dia suka kumpul zip.

Wednesday, August 01, 2012 8:50:00 AM

yg pic akhir tu..yg oren2 kuning tu yg ada 5 peket tu dari mana..pas ke aku skit dlm 2 peket

Monday, August 06, 2012 6:51:00 PM

wow banyaknya...boleh saya nak ? saya bayar pos kat you...

saya ada collection ang pow juga, kalau boleh add facebook as friend...
https://www.facebook.com/wei.nie.372

Thursday, September 06, 2012 10:34:00 PM

hj nasir,

saya nak bertukar-tukar sampul duit raya. sila emel alamat kepada saya
: kelabsampulduitraya@yahoo.com

Post a Comment