Wednesday, July 18, 2012

Sangat Tak Best Nak Menyoping Di Saat Poket Tengah Meruncing...Di Kala Sale Di Sana Sini Kan


ok tinggalkan pasal makan² tu dulu...
mari kita citer sal sale di sana sini...
hurmm...memang tak best...sakit mata memandang...sakit lagi hati ini...
sebab dapat nengok jelah baju bajan anak...
nak membeli takdelah kan...poket pun makin menipis ni...
alahai, lambatnya 25hb ni...hari gaji kan... :P

tapi petang senin yang lalu, on da way nak amik kakak kat tadika...sempatlah aku singgah ke parkson di Alamanda sana...skang aku memang selalu kuar dah...terpaksa kan...kalu tak kuar, saper pulak nak pikap kakak kat tadika tu...hehehe...
aku p sana sebab nak cari kasut/sandal tuk iris...
bukan nak pakai time raya pun...(melampau kan, tak nyempat kalu nak pakai raya cari skang)...
tapi nak dipakai hari² time pergi dan balik dari taska...

sejak dia tak berstokin lagi, aku rasa cam tak comel jek berkaki ayam ke taska...(bajet cam anak ko dah berjalan kan)
sebab tu nak carikan kasut wat basahan...
lama gak aku membelek satu persatu jenama kasut bayi yang ada...dari cap pigeon, babykiko, poney, anakku...lama tu barulah berkenan yang cap disnep baby...
harga pun berpatutan ngan duit poket yang mak bawa...kalu tak mampu mak pandang jelah...
kira cam aim awal²...sib baik ada tag kaler oren...dapatlah diskaun 10%...jadilah...sikit pun duit jugak kan...

aku ada berkenan kat 2 pasang kasut ni...
alih² aku amik yang ni...tapi ati dok teringat² ngan kasut satu lagi...ni rasa esok lusa nak kena ulang p semula ke parkson tu...arghh...kalu ada anak dara kecik memang selalulah RAMBANG MATA...huh...

aku suka design DISNEP BABY ni...simple dan menarik...dan harganya takdelah mencekik sangat cam babykiko tu...opss...maaf salah bual...kira mampu milik sudah...

pagi tadi dah selamat dah dipakai di kaki comel dik iris tu...
barulah nampak kemas sikit berkasut gini...ni idak, togel jek...ibu plak rasa cam....kesian...

ok, dah get readi ke taska...
let's go...

sana sini dah sale kan...sale ramadhan, sale aidilfitri...tapi yang tak salenya DUIT DUIT DUIT...
alahaii...sib baik napsu nak membeli tu boleh kawal...sebab kena sentiasa beringat...
kalu idak, makan pasir la jawabnya...
eh sib baik minggu depan dah stat puasa...leh ar menabung semula kan...
hehehe...

notadijariku: abam...bawaku ke SOGO plissss...huhuhu....

12 comments

Wednesday, July 18, 2012 10:29:00 AM

ala tomey2...

Wednesday, July 18, 2012 10:35:00 AM

tggu bonus la kot aku ni kalo nk soping raya pun
:(
gaji pn x cukup kalo nk beli brg raya
gaji ciput kak

Wednesday, July 18, 2012 10:40:00 AM

SOGO dah abis sale. hari ahad yg aku gi tu last day.. kih kih kih. eh, best rupanya shopping kat SOGO.. apesallah baru sekarang aku tau.. haish!!!

sok2 if SOGO buat sale lagi, harus aku amik cuti rehat.. :)

Wednesday, July 18, 2012 10:43:00 AM

dah lama benor jemah tak singgah sogo kakak...mmm...mmg kena kawal kan duit ni...mmmmm

Wednesday, July 18, 2012 10:47:00 AM

olorr..comelnya..

Wednesday, July 18, 2012 10:59:00 AM

aku tak soping2 lagi..online jerk...sedih...eheheh

cantik kasut tu tuk anak dara menantu ni...


abg wish wish dah berjalan 5 langkah dan jatuh..ehehehee

Wednesday, July 18, 2012 11:05:00 AM

betoi tuh zan...
biler dah ader anak dara kecik nih, asyik rambang bijik mata jer nak soping....
sib baik tak juling jerk...
hahahaha

Wednesday, July 18, 2012 11:15:00 AM

aku plak tak suka kaki alisha berkasut sbb byk kasut yg tak muat ...hahaha kaki sungguh comey ... so berstoking tak pun kaki ayam je senang die nk memanjat sana sini

Wednesday, July 18, 2012 11:32:00 AM

kan...kan..kan..

ngaper la dak iris nih comel sgt?hehe~~tembam pulak tuh

Wednesday, July 18, 2012 12:14:00 PM

sama la kite..tension kan kakak kalau sale time xde duit..sob3..

Wednesday, July 18, 2012 1:50:00 PM

setuju dikk
kalau tgh x der duit toksah lah nak sopink2 mata huhuh .. buat sakit ati .. baik duk diam umah huhuh

alor2 comel aje iris .. aah beli mana yg mampu , akk always letak dlm diri macam tuu .. kalau ada lebih , selalu akk simpan .. x nak ajar diri beli mahal2 walau mampu .. sbb anak2 belum tentu akan dtg mampu macam kita @ tidak huhuh

Wednesday, July 18, 2012 2:55:00 PM

sy lum beli papo lg tuk anak2 kak..adehh!!

Post a Comment