Friday, July 13, 2012

Semalam Yang...


hurmm...semalam ada jcard kan...gigih mak ngan si somi p sana, semata nak beli baju raya tuk anak²...
nilah masanya, sebab masa tu anak² di taska...susah la nak membeli belah dengan anak² tu kan...nak² dengan keadaan orang yang sangat ramai...ada citer lain plak yang jadi kan...
owhh tidak!!! mak tak sanggup kejadian dulu berulang lagi...
sangat riso terutama pada abam mok tu...

(^__^)

so semalam punya sales, rasa cam hurmm...harga biasa jugaklah...sama cam sale sebelum...
ada jugak baju bajan yang aku rasa erkk...rege tak masuk akal dari harga sebelum yang aku nengok...
pastu buat sale pai 70%...tu kira dapat rege asal jugak kan...mana diskaunnya...
yang aku pelik cap disnep ke apa tah semalam...memang aku tak pandang pun...
beli pun tidak sebab nampak benor trick disitu...huh...

so pada korang seme, pepandailah kan...derang pun nak untung jugak...
jangan pantang ada sales, seme korang ingat murah...eh no no no...
salah tu...kenalah jadi pengguna yang bijak...
jangan mudah tertipu ok...

semalam mak just beli 2 helai baju tuk abam mok, 2 helai seluar pants (abam mok takmo pakai seluar panjang)
2 helai baju untuk kakak
2 helai baju untuk iris
1 helai seluar untuk iris
tu pun total dah hampir RM140+++ kan...oklah tu...so lepas ni tak perlu dah membeli baju anak² kan... (hehehe...boleh percaya ke ni)...
cuma lepas ni misi nak cari sandal tuk MEREKA semua... cukuplah tu...
beria kan, pose pun belum dah kecoh citer sal raya...
eh pe de hal, aku memang suka early preparation...sebab nanti² ada preparation lain plak aku kena uruskan...
nak² balik kampung penang kan...bukan rumah sendiri...sobs...

ni antara baju² MEREKA untuk dipakai raya...
ada antaranya aku dah beli awal time sales dulu²...cuma saje tak kasi mereka pakai sebab nak simpan pakai raya kan...idaklah aku beli semuanya semalam...
ada jugak antara baju iris tu aku beli saiz besar masa mengandungkan dia time sale kat sogo dulu...
hehehe, so raya ni dah leh pakai la kut...bijak kan...bijak bijak...

aku suka baju tshirt yang ni...
sebab sengaja aku beli sama jek adik iris dan kakak hanan...
gian nak ada anak KEMBAR kan...lum ada rezeki...nak jugak tu...huh

ni antara dress si adik iris...kakak skang dah tak berapa minat nak kai dress...nak² kalu dress takde lengan...tak maunya dia...banyak dah dress dia yang aku shortlisted...tunggu giliran si adik lak memakainya... 

dan semalam seronok sangat, sebab dapat jumpa kengkawan lama yang dah agak lama tak ketemu...
tu pun jumpa kejap jek, sebab memasing ada hal kan...
takpelah, janji jumpa...nanti len kali kita jumpa lagi...hehehe...

aneh, aku jumpa gambar ni kat fb hubby...ada paparazzi ke snap gambar kami ni...ishh...

hehehe, rupanya ex jiran sebelah rumah dulu yang snap...hurmm...

notadijariku: yey, minggu depan balik kampung...berpuasa bersama mak...
erkk...dah hampir 7 bulan kut aku tak balik kampung...lama sungguh...

13 comments

Friday, July 13, 2012 9:41:00 AM

leganya tgk persiapan meraka dah cikmot sediakan..hmm sy ni kalau dah beli baju utk ank baru tenang.

bila nampak awk dah shopping terus hati tak keruan...nak shopping jugakkk...

Friday, July 13, 2012 9:43:00 AM

AWALNYA SHOPPING... AIN NEXT WEEK BARU NAK MULAKAN MISI... SEBELUM BULAN POSE.. KALO DAH POSE NANTI PENAT... NANTI CIK MOT NAK BALIK JENGKA KE? OK LAH TU, JALAN KAT PAHANG NI BANYAK YANG BUAT BARU.. ALMAKLUM LAH SUKMA KUANTAN KAN...

Friday, July 13, 2012 9:46:00 AM

mmg pun..sya pun baru shoping baju raya anak kat JJ...kononnya sale 50%...tp punya lah mahall...mmg beza dgn tahun lepas...baju tshirt KIKO dah diskaun Rm35 - 45...ce bayang...tahun lepas beli dlm Rm 20 ke atas je...

Friday, July 13, 2012 9:54:00 AM

aku ni xbleh beli awal
konfem aku pakaikan kt iman
hehee mmg tak tahan napsu

Friday, July 13, 2012 9:59:00 AM

padan demo sunyi sepi je semalam....windu jaaa...kikikikiki...wahhh bukan main lagi shopink erk....tau ada sale kat aeon tu...tp pandang sebelah mata je..mls raso nak sesak2...nak G time siang mmg tak la en asbeen tu...mmmmmm...kalo jemah...anytime

Friday, July 13, 2012 10:02:00 AM

memang kene bijak bile membeli baju² atau keperluan anak ni.. dan jgn mudah sgt terpengaruh kalau ade perkataan SALE 70% sbb belum tentu harga murah ... ;p

Friday, July 13, 2012 10:38:00 AM

seronoknya shopping sakan. aku ni ntah bila cari baju anak2..

sori beb dh lama tak bw.

Friday, July 13, 2012 10:57:00 AM

xpe kak, persediaan awl.. senang..

Friday, July 13, 2012 11:39:00 AM

saya pun suke gak siap awl2 ni
mcm2 lagi kene di settlekan nnt,
tak caya, tgk la... =p

brand miki saya rasa berbaloi sangat2 kot kalu beli time jcard sale ni..nak2 plak jenas die..

Friday, July 13, 2012 11:55:00 AM

Bestnya dah shopping baju anak. aku tak beli lagi. Kena shopping before posa ni...sbb klo dah posa nnt tak larat plak.

Friday, July 13, 2012 12:55:00 PM

tahun nie bersederhana jer..xde shopping2 beria sgt..kene simpan duit..hurrmmm...

Friday, July 13, 2012 3:02:00 PM

Persiapan dah siap. Cuma x sabar menunggu kedatangan bulan ramadan ajer...

Friday, July 13, 2012 4:22:00 PM

waaa siap dah persiapan raya..nurul tak belilagi baju raya..mmg kalau pk kalut beli last minitkan?

Post a Comment