Tuesday, July 10, 2012

Siapakah Agaknya BLOGGER GILA itu??? Lelaki Mengamuk Di JPM


sangat menjadi tanda tanya...

hurmm...macam² ek...aku ekseli tak tau sangat citer sebenar...ada pun semalam hubby citer sebab dia nengok kat fb dia...gile it dah hubby aku sorang tu...hehehe....tapi aku buat derk jek...umpama masuk telinga kanan kuar telinga kiri...
citer kat aku masa aku tak leh nak fokus...sibuk di dapur kan...hehehe...sudahnya terus lupa akan hal ni...
pagi ni baru dok sibuk search sana sini nak tau pasal apakah sebenarnya...
aku takmo dikatakan ketinggalan kan...hehehe...
dan nilah citer yang aku dapat...
erkk...BLOGGER kah DIA???

bahagian depan Kosmo Ini hari...
panas...panas...

Seorang pengikut ajaran sesat yang menggelarkan dirinya sebagai Imam Mahdi mati ditembak ketika menceroboh kawasan Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri (JPM) di Presint 1 di sini semalam.

Kejadian menggemparkan selama 20 minit yang bermula pukul 2.30 petang itu mengakibatkan Khalil Afandi Abd. Hamid, 47, mati setengah jam kemudian ketika dirawat di Hospital Putrajaya. Dia terkena dua das tembakan di tangan dan bahagian bawah perut.

Rakannya yang turut menceroboh premis itu, Muhdalina Ahmad, 28, cedera apabila terkena tembakan di paha. Ketika itu mereka membawa bersama senjata tajam seperti pedang samurai, keris dan tiga bilah pisau.

Beberapa saksi memberitahu, Khalil Afandi yang pada mulanya memakai jaket berwarna hijau kemudian membukanya dan dalam keadaan tidak berbaju, dia menjerit mahu menggulingkan kerajaan dan bertakbir beberapa kali.

Ia merupakan kejadian pertama penceroboh ditembak mati sejak pusat pentadbiran negara berpindah dari ibu negara ke sini pada 1998 iaitu 14 tahun lalu.


notadijariku: hurmm, macam² hal yang berlaku skang...nyawa tidak berharga lagi ek....
RISAU plak dengan keadaan skang...

owhh...dia memang blogger kut...
ni kalu korang rajin, nah url blog dia...kasi UV kan...
http://jayanegara1234.blogspot.com/

PEACE NO WAR!!!

10 comments

Tuesday, July 10, 2012 8:02:00 AM

erk?blogger ke?

Tuesday, July 10, 2012 8:19:00 AM

blogger??? tercalar kredibiliti kite sbg blogger.. ciskek..

Tuesday, July 10, 2012 8:27:00 AM

apa lah nak jadi kat Malaysia sekarang... jadi takut plak...

Tuesday, July 10, 2012 8:34:00 AM

dasat2 ... tak pasai mati gitu ...mmg gila la....

Tuesday, July 10, 2012 8:36:00 AM

Takutnya keadaan skrg ni...mcm2 boleh jd...

Tuesday, July 10, 2012 9:28:00 AM

what?
blogger

Tuesday, July 10, 2012 9:35:00 AM

tq cikmot bg info.
dr smlm tertanya2 sapa dia?kenapa?mengapa? hati meronta mahu tahu tp apakan daya siaran berita asyiklah terlepas..

sangat drastik.takut.

td nak tau sapa dia ada jugak bukak blog dia intai2 sikit =P

Tuesday, July 10, 2012 9:39:00 AM

itula bc kt paper blogger katanye..isk2

Tuesday, July 10, 2012 9:43:00 AM

gambar katblog tak pakai baju, smlm pun tak pakai baju huhuhu... identiti dia dah kot

Tuesday, July 10, 2012 12:40:00 PM

dier mmg tak duit mau beli baju erk kakak...adoi....en asbeen kena kurung jaa dlm opis...tak leh kuar..alahai...cian dier...mau kepochi gak tu...mau jemah sama2 kat umah..sebab dier tau bini dier akan bertanya kat dier..kakkaka...tp mmg waktu tu en asbeen kat situ pon cukup cuak...

Post a Comment