Wednesday, August 29, 2012

2 Syawal Bersamaan 20 Ogos 2012


citer dah tunggang langgang dah kan...
arghh lantak...janji ada kenangan di hari raya tahun 2012 ni...
kan kan...

so raya kedua tu, pepagi kami p rumah kawan hubby kat PADANG IBU...
p sebuah rumah je kut....
sebab time tu dah nak tengahari...time tengahari memang kami tak p beraya ke mana...
balik rumah, rehat...kasi anak² tido dulu...
pastu petangnya baru sambung beraya semula...

aku ni cukup pantang kalu p beraya ke rumah orang time tido anak²...
sebab dah paham dah mereka ni...
kalu tak cukup tido kang, mulalah buat pasal...
sebelum mereka buat pasal, so jangan cari pasal...

sangat suka sebab tahun ni banyak plak gambar kami sefamili...
eh banyak ke...tah la...banyak la kut... :p
tema raya kedua adalah MERAH...tapi hubby sorang jek yang tak kai kaler merah..
putih pun putihlah...huhuhu....

hubby ngan anak anak dara...anak bujang sibuk main game...
eh ada plak anak kawan hubby tu...

hok ni pun takde gambar anak bujang...
gambar dah cantik...tapi ada cahaya plak kat situ...hurmm...

owhhh anak dara kecik ku...

haa, ni pun anak bujang nan sorang tu...sibuk main games...ishhh...amarah ni...

pastu dah bis beraya balik umah...
petangnya plak ke rumah kawan hubby lagi...kat KUBANG MENERONG sana...
aku polo jelah kan...ate raya kat kampung dia...

sampai jek rumah kawan hubby, kasi iris makan dulu...
bekal makan dia cam biasa...diusung ke hulu ke hilir...

dah kenyang baru leh jadi anak abi...

motip gambar ni???
tah aku pun tak tau...

sehari dapat raya dalam 2-3 buah rumah jek...
tu pun dah sendat perut...
hehehe...

notadijariku: sedih, tak jumpa lemang pun kat area sana time raya ritu...huwaa.......
saya nak lemang...nak lemang...

13 comments

Wednesday, August 29, 2012 2:22:00 PM

abam mok tu nk kena cubit ye..haishh..



kak, nt sy dtg sn akak bakar lemang ye.. hahaha

Wednesday, August 29, 2012 2:28:00 PM

bahagianya family sis nie

Wednesday, August 29, 2012 2:36:00 PM

kusyuk betul abg mok dgn tipun tu..anak dara comel berbaju merah menyala..hehe..

Wednesday, August 29, 2012 2:51:00 PM

abam mok tetap ngan gadjet dier kan...

Wednesday, August 29, 2012 3:09:00 PM

kat kampung ko memasak ker?

Wednesday, August 29, 2012 3:28:00 PM

Nk lemang meh ler dtg sini..hehe...

Iris comelnyerrrrrrr

Wednesday, August 29, 2012 3:54:00 PM

KA pown dok pulun beraya sana sini, last2 rumah tu cuma ambik bau jelah hehehe x boleh nak masuk dah

Wednesday, August 29, 2012 4:13:00 PM

seronoknya beraya..:D

Wednesday, August 29, 2012 4:16:00 PM

tak banyak gambar raya pun..uhukk...

Wednesday, August 29, 2012 4:57:00 PM

syok tgk iris mkn ..alisha dah refuse mkn bubur ngan mende lembek2 nk nasi keras yg tak dipenyek ngan mee je..biskut fav die

Thursday, August 30, 2012 7:56:00 AM

hehe..

irfan mcm irfan ena juga la.. pakai baju selalu yg tak berlengan sbb kuat berpeluh.. kalo bagi yg berkoler tu kejap je lah.. pastu lenjun..


kami tak bertema sangat kot tahun.. raya ke- 3 baju adalah warna warni di aidilfitri.. hihi..

Thursday, August 30, 2012 10:47:00 AM

comelnye iris tu :D

Friday, August 31, 2012 8:31:00 AM

kemain byk lg bndera msia kt rumah kwn harris tu...

Post a Comment