Tuesday, August 28, 2012

Ber'Studio' Di Pagi Raya


ok, kita sambung balik citer di pagi hari raya...
gambar agak banyak kut...ni pun aku dah skip² mana yang boleh ditayang...
lelain tak perlu kut...sebab ada yang kurang senonoh sikit...hahaha...

so pepagi raya tu, sesudah hubby sampai ke rumah lebih kurang jam 11 pagi tu kan, 
terus lelaju gerak ke pekan PENANTI sana...
ke kedai gambar FOTO DIGITAL WAWASAN...
semata nak amik gambar studio kami satu famili...
sehari sebelum raya tu, dah datang pun kedai tu...
sebab nak bitau yang kami nak p snap gambar di pagi raya...
dan sib baik la owner kedai cina kan...so no wonder lah, kedainya beroperasi di pagi raya...
hehehe...

aku ingatkan famili aku jek yang beRIA nak berstudio di pagi raya...
rupanya masa sampai tu, ada famili berbaju pink, purple, gold, hijau, biru dan macam² la...
sampai sesak dalam kedai tu kan...

pepun yang penting kami famili YELLOW tahun ni...
hehehe...

gambar sebelum ke kedai gambar...
disnap oleh anak bujang ku itu...
abaikan muka mak yang agak pucat tu...dah tu tak suka bermekap kan...
ingat nak mekap sikit sebelum ke kedai gambar tu...tapi tapi tapi...camner nak mekap kekdahnya...
yang aku ada hanya bedak kompak dan lip ice jek...
alahaii...kesian...huhuhu....

ni disnap oleh anak dara sunti ku itu...
biasalah kan, nama pun adik beradik...sure berebut punya...
sibuk memasing nak amik gambar...

sampai giliran bergambar...terus masuk ke studio yang ada dalam kedai tu...
aku ingatkan dah siap ada background kan...
rupanya...
ok ni gambar asal...
gambar sebelum di letakkan background di belakangnya...
ada macam² background yang boleh kita pilih...

sekali dia snap, ada dalam 5-6 keping gambar...
bila dah sudah tu, ikut kita la nak pilih gambar yang mana satu kan...
yang ok katanya...gambar kat atas ni irfan tak ready...
susah plak nak buat semua anak3 berada di dalam keadaan sedia...
ada pun mesti sorang pandang langit, sorang pandang bumi...
hurm....so amik jelah mana yang rasa agak molek untuk diframe kan...

dah siap snap tu kan...kena tunggu TURN kat luar...
nak pilih background untuk gambar yang disnap tu...

sesambil tu snap gambar famili lagi dalam kedai tu...
hehehe...

gambar anak3 haruslah ada kan...

gambar mereka lagi...persal tah abam mok buat muka gitu...
ni kira lama jugak dia berSONGKOK tu...
kalu idak, jangan haraplah kan...

gambar disnap oleh abam mok...

dah tiba giliran kami...
so inilah gambar SEKELUARGA kami di pagi hari raya...
setelah diedit dan diletakkan background...

yang ni plak gambar anak3 semua...
background lain...
gambar yang ni bukan dalam frame...tapi didapati secara percuma dalam bentuk kanvas...
yang ni tak sempat siap masa kitaorang nak gerak balik sini...
so tuan kedai tu kata dia pos secara kurier...hari nilah kut sampai...

dan tak lupa jugak gambar berDUA bersama suami tersayam...
lama tak amik gambar berdua cam gini...
gambar yang ni kami cuci saiz 8R sahaja dan berserta sekali dengan frame...

owh yang ni minta seorang 'adik' tu tolong editkan...
meriah sungguh background dia kan...
saya suka saya suka...ihikss...

dan kesemua gambar tu selamat telah diFRAMEkan...suka hati mak dan sangat puas hatilah...
tapi frame yang besar sekali gambar seKELUARGA tu belum digantung pun....
just letak jek atas kabinet tv di rumah tu...

yang ni jek boleh digantung SEMENTARA...sebab gambar ni saiz 8R sahaja... 

gitulah kan...gigih ber'studio' di pagi raya...
ate, nak jadi kenang kenangan kan...
bukan senang nak amik gambar ber5 sefamili ni...
so inilah masanya...

hijau sudah
maroon pun sudah
purple pun sudah jugak
grey sudah jugak jugak
eh pink pun sudah
kuning pun...

so tahun depan warna apa kita...
hehehe...
tungguuuuuuuuuuuuu....

notadijariku: kita sambung citer raya kedua, ketiga, keempat dan seterusnya...
eh banyak plak citer raya aku ek...
adehh...rayalah sangat kan... :p

20 comments

Tuesday, August 28, 2012 10:54:00 AM

wah gmbr studio..cantik

Tuesday, August 28, 2012 10:58:00 AM

cantik2

Tuesday, August 28, 2012 11:02:00 AM

teringin nak ambik gambar studio... tengok gambar kawan2 cam menarikjer...
memang trend kot yerk...
akakpun sama payah nak pakai lispstik... lepaihtu merungut...
suka semua gambar ok....

Tuesday, August 28, 2012 11:03:00 AM

wahhh, cntik!!

Tuesday, August 28, 2012 11:06:00 AM

cun cun..o, cenggitu eh..backgroud kemudian, ngat trus ada backgroudn..nak wat gak..kena riki2 rege bpe..

Tuesday, August 28, 2012 11:07:00 AM

wahh syok nye klu panjang pun nk amik gambar gini kan besh

Tuesday, August 28, 2012 11:07:00 AM

eh kak....jam2 tuh ke siapnya gmbo tuh..hehe

org pun ambek gmba kat studio jugak 1st raya tuh...3 minggu kendian baru siap tau..

hehe~~~

Tuesday, August 28, 2012 11:20:00 AM

ok la tu kakak....mood raya menjelma tu ....bestnyer gambo studio tu..sweet sangat...abam mok mok tu...cumill je pelok2 adik dier

Tuesday, August 28, 2012 11:34:00 AM

CANTIK kak :)

Tuesday, August 28, 2012 12:06:00 PM

kami punya plan ber studio ke laut sb firas demam..

bln raya lg kan..blh lg kot..haihh...

Tuesday, August 28, 2012 12:27:00 PM

wah cantik... cam beraya kat oversea plak gambar tu kan.. hehe

Tuesday, August 28, 2012 12:30:00 PM

tingin jugak nak snap gmbr kt studio..

tp kt bangi ni semua kedai gmbr tutup

Tuesday, August 28, 2012 12:48:00 PM

comel la kakak satu family..suke nengok..

Tuesday, August 28, 2012 1:50:00 PM

wahhh... kemain berstudio bagai....
tp gambo studio mmg cantik kan???
b/ground seme lawo2...

Tuesday, August 28, 2012 1:50:00 PM

wahhh... kemain berstudio bagai....
tp gambo studio mmg cantik kan???
b/ground seme lawo2...

Tuesday, August 28, 2012 1:50:00 PM

Cntikla gmbr studio.. Nmpak bersih kan?? Tahun depan nak buatlah.. :)

Tuesday, August 28, 2012 2:19:00 PM

Bila la dpt gi ambik gambar kat studio nie..

Nampak cantiklaa.. teringin ler plak.. :)

Tuesday, August 28, 2012 2:32:00 PM

wah..dah siap frame dah..lawa betul kuningkan..naik dalam gambar..

Tuesday, August 28, 2012 2:33:00 PM

konon aritu aku pn nk gi studio gak posing2
last lupa
haahaha

nnt la pakai baju raya gi studio posing

Wednesday, August 29, 2012 7:33:00 PM

pic studio tu cantiknya cikmot..terus sy rasa rugi tak pegi studia masa time raya haritu..

Post a Comment