Wednesday, August 15, 2012

Bila Ramadhan Semakin Berpenghujung


hurmm..hari ni dah 26 ramadhan dah kan...
mean lagi 4 hari kita akan berpuasa...
rasa kejap jek ramadhan kali ni..
sedar² dah nak sampai ke penghujungnya...
walhal rasa baru semalam stat berpuasa....

bila ramadhan dah semakin berpenghujung ni...dan mood raya semakin melingkari...
mulalah chef pro dirumah memasing dah gantung kuali....
eh termasuk aku la kut...
semalam berbuka di luar...alkisahnya nak habiskan barang basah dalam peti...
tapi jangan kata nak abiskan, memang dah abis langsung pung...
huhuhu....

rehat tadi, lepas amik kakak, singgah kat pasaraya sana..
ingat nak beli sardin jek untuk berbuka dan sahur hari ni...
yelah, sahur pagi tadi aku just minum milo dan makan 2 keping roti sahaja...
syukur masih bertahan sampai sekarang...dan aktiviti pam mengepam berjalan seperti biasa...

kat pasaraya tadi, tetiba terpandang ikan patin...teringin plak nak makan gulai tempoyak ikan patin...
ok, belilah seekor ikan patin yang bersaiz sederhana...sib baik harganya hanya RM3.17...ok sangat murah...
lepas amik kakak, terus singgah rumah kejap...
bajet mulanya nak anto barang basah jek, tetiba terajin la plak...
dan² tu terus buat ikan patin masak tempoyak...
smart cook katanya...
ada anak lebih dari seorang ni, kena bijak bermain dengan masa...
kalu idak, memang KACAU dibuatnya...hehehe....

dalam 2-3 minit, maka terhasilnya ini...maaf kualiti gambar kurang memuaskan

ok ni dia...aku yang telan air liur sendiri...
jangan ditanya rasa bagaimana...sebab tak leh nak rasa lagi kan...
tunggu waktu berbuka la nanti... 

harap dapat memenuhi piawaian tekak sendiri...
hehehe... 

notadijariku: rindu pulak dekat masakan mak...owhh mak mak mak...

17 comments

Wednesday, August 15, 2012 1:53:00 PM

sedapnya teringat kg

Wednesday, August 15, 2012 1:58:00 PM

amboi, rajinnya..

Wednesday, August 15, 2012 2:04:00 PM

mmg betoi2 rajin ni..jemah baru dok riki2 mau masak pe jee

Wednesday, August 15, 2012 2:12:00 PM

wah, dah siap masak tuk buka nanti... terror la...

erm, tengah berkira2 petang ni nak masak apa...

Wednesday, August 15, 2012 2:19:00 PM

nengok pun dah terliur.. seminggu sebelum pose aritu kakak ipar aku masak ikan patin tempoyak. 1st time rasa.. sedap giler

Wednesday, August 15, 2012 2:19:00 PM

HEBAT SESAMBIL TU PUN JADI

Wednesday, August 15, 2012 2:19:00 PM

tu dia...patih=n tempoyak di lunch hour..bagusla kamu..

Wednesday, August 15, 2012 2:30:00 PM

mmg rajin kakak ni
saya nak menuntut ilmu la
hahaaa

Wednesday, August 15, 2012 2:40:00 PM

wah besh nye menuu ..

emmm tu ler, rs cm kejp je masa berlalu kan .. dh nk abis Ramadhan

Wednesday, August 15, 2012 2:40:00 PM

zan, kalu anak lebih sorang dia kena up lagi.. dia kena brilliant cook, kih kih kih..

Wednesday, August 15, 2012 2:55:00 PM

masak tempoyak ni klu lagi lama lagi sedap kan... sedap ke mot patin beli pasaraya ni? ri tu akak beli rasa lumpur... terus tak beli daah.... klu sedap bitau yek..nak g beli gak..ahaks..

Wednesday, August 15, 2012 3:02:00 PM

my fav patin masak tempoyak!

Wednesday, August 15, 2012 3:20:00 PM

Haa rospun dh gntung kuali.. Hhhaa... Ujung2 ramadhan ni memang rindu masakan mak.. Huhuhu :(

Wednesday, August 15, 2012 3:28:00 PM

suke ikan patin..kate pun org temerloh kan..hehe..nasib baik masak tempoyak..kalau masak asam ikan patin tuh leh wat bergaduh..hahahhaa..

Wednesday, August 15, 2012 3:44:00 PM

kecur lior ena tgk ikan masak tempoyak tu..

a'a dah abis dah barang basah lam petiais.. hrmm.. harap2 huby balk cepat la.. kalo blk lambat mcm semalam.. alamak nye arini buka makan megi jawabnye.. hoho...

Thursday, August 16, 2012 5:09:00 AM

Hi CikMot, I like your blog title, 'I know that I'm getting older'....ha ha ha.
Age is just a number, its how you feel in you that counts.
Growing old is mandatory, growing up is optional.

Wow! You pandai masak, ya! Can see you ada black belt in cooking, sedap best your dishes. I think I makan your cooking, tentu tiga pinggan nasi lichin.

Here's wishing you and family, dari Canada, all best wishes for hari raya.
Selamat hari raya.
Live your life with no excuses, love with no regrets, and keep a song in your heart.
Lee.

Thursday, August 16, 2012 6:34:00 AM

aku mmg ada sebab kukuh gile buke posa kt luar smpi raye,hahahaha

Post a Comment