Thursday, August 2, 2012

Cukup Cukup Sudah


ok, hari ni dah 2 haribulan kan...so Metrojaya Sales dah bermula ini hari...
korang yang berdekatan macam mana??? tak p serbu ke???
kalu ditanya kata aku plak, hehehe, jap² lagi ingat nak serbu ke pasar jap...
beli bahan basah...lepas tu terus amik kakak...boleh???

ekseli malas nak ke sana...sebab sure jualannya hampir sana jek ngan sales yang lain...
tu yang malas tu...lagipun takde menda dah kut barang yang nak dicari...
nak menambah pun tak tau nak tambah apa...
tapi menambah baju basahan iris memang aku tau...
nilah padahnya kalu ada anak perempuan yang masih kecil kan...
sana sini baju si gegirl nampak cantik...
harga pun berpatutan...jenis aku ni kan, kalu baju anak, memang aku beli harga sehelai or sepasang bawah RM20...tapi kalu dalam RM18 gitu masih mahal...
kira bawah RM15 la murah...nampak sangat aku ni kedekut kan...
arghh dulik la pe orang nak kata...yang aku tau, baik melabur wang ke arah yang lebih baik yang boleh dapat pulangan satu masa nanti...hehehe, sempat lagi tu kan...

itu hari masa ke jalan tar tu, sempat jugaklah aku menyogokkan diri ...
mulanya ingat nak cari tshirt dalam sehelai dua...
ok, aku memang jenis yang simple...suka pakai tshirt jek bila keluar..senang kan...
tapi tetiba kaki ni tersampai ke aras atas sekali yakni CHILDREN WORLD...apa lagi mulalah rambang mata...
tapi sejak kat situ dah banyak berubah, jadi cam pelik nak menuju ke arah mana...
pusing punya pusing, terjumpalah basket yang dok melambak baju pureen pride & joy tu...
ye aku memang suka brand ni..sebab bagi aku yang jenis pembajet dan kedekut ni, cap ni aku rasa memang mampu milik...dan bajunya pun cantik²...memang aku sukalah selain cap CUDDLES, BABY KIKO, PIGEON, WORLD OF DISNEY, DISNEP BABY, ANAKKU dan macam² lagi kut...
brand ni seme takdelah mahal sangat...kena nengok HARGA jugak...
ada yang harga macam mencekik...ada yang memang mampu milik...pepandailah kan...

so ari tu dapatlah beberapa pasang/helai baju basahan untuk iris...nak pakai p taska jek pung...

aku suka baju ni...cam cheongsam gitu...seme baju ni aku amik saiz paling besar kut...saiz 18 (18-24months) punya...leh pakai lama sikit...

yang ni lebih kurang sama cam di atas...cuma ni dress...

kaler peberet mesti ada...kata tema baju raya kaler kuning kan...hehehe...

yang ni aku dah pakaikan kat iris semalam...balik terus basuh jek...
asal anak girl jek, kaler pink jek yang aku nampak bertebeng kat mata aku ni...haihh....

dan tak lupa, sepasang kasut buat basahan jugak...malas nak tunggu raya kan...hehehe..

ada anak perempuan kecil memang cam gini...seme nampak cantik jek...
adeh...cukup cukuplah tu zan...hehehe...

notadijariku: ritu balik kampung, sempat mengumbah baju² lama kakak dia...ada banyak helai/pasang jugak yang masih boleh dipakai...sedar tak sedar, dah penuh satu almari baju dak iris...erkk....

16 comments

Thursday, August 02, 2012 11:33:00 AM

anak dara aku dah mcm org laki suka pakai seluar..tade skirt2 dah..haiyaa..gown pun tak minat doh....

Thursday, August 02, 2012 11:35:00 AM

Berbelanja ikut slip gaji sendiri..ekeke... Yeayyy hari ni dah boleh jalan2...

Thursday, August 02, 2012 11:35:00 AM

Berbelanja ikut slip gaji sendiri..ekeke... Yeayyy hari ni dah boleh jalan2...

Thursday, August 02, 2012 11:37:00 AM

wahh mmg shopping baju gegurl abis ni...sy pon suke gak baju brand pureen ni..save

Thursday, August 02, 2012 11:37:00 AM

Aduhhhh! cantiknya kasut iris! comel sungguh!
bak kan lahh daku xde ank gegel.. klu tak meroyan gak la hihihi

Thursday, August 02, 2012 11:37:00 AM

Aduhhhh! cantiknya kasut iris! comel sungguh!
bak kan lahh daku xde ank gegel.. klu tak meroyan gak la hihihi

Thursday, August 02, 2012 11:40:00 AM

untung iris ade kakak leh gak pinjam bj kakak wat basahan ... alisha tu semua kena beli br..mencik ...
basahan2 pun RM18 ke atas ...hisshhh

Thursday, August 02, 2012 11:46:00 AM

waaaaa...cantek tu bajuuuu
kasut baby tu geram tgk..

Thursday, August 02, 2012 11:49:00 AM

Baju utk gegurl nie xde ker?..hahaahahaha..

Thursday, August 02, 2012 12:00:00 PM

cutenya

Thursday, August 02, 2012 12:21:00 PM

kasut tue mmg cute sgt..dulu ks anak sy bb cam iris suka sgt soppimg..skrg dh mcm less down sket..

Suka gak beli bj yg costly sket tp time sale la..:-)

Thursday, August 02, 2012 12:22:00 PM

shopping baju raya anak mmg seronok.tp thn ni mkn hati sbb baju baby boy ternyata 50 ringgit ke atas sehelai.geram lak tgk gaun baby belas2 ringgit dah lawa.rasa nak beranak baby girl lak thn dpn sbb jeles tgk gaun lawa tu

Thursday, August 02, 2012 12:43:00 PM

aku soping utk anak laki pn best gak
suke stylo2 kan iman tu

dulu b4 xde anak, aku rasa xbest jek baju budak2 boy ni
tp lama2 tgk eh best gak baju dorg

Thursday, August 02, 2012 1:00:00 PM

bestnyer kalu shopping ni kan, release tension... tapi kalu x jumpa yang berkenan, tension gak.. huhu

Thursday, August 02, 2012 1:40:00 PM

memang best kalau sopink baju anak perempuan..macam saya semua gegrirl..so harus dah expert sangat...hehehe.. mcm saya beli online je.. malas betul nak menyopink kat mall..

Thursday, August 02, 2012 4:52:00 PM

oklah2 janji boleh berjimat sikit2 pun dah ok=)akunie baju sofia tak dapat carik lagi kasutpun...ingat nak ajak hubby g the store bangi..jeans ok tapi jenama takdoklah harga belas2 jerk..

Post a Comment