Monday, August 6, 2012

Hello Bro...Tolong Masak!!!


korang layan tak rancangan ni??? aku kadang layan jugak, sesambil dok bersantai menunggu waktu berbuka kan...tu pun puas berebut channel ngan anak bujang nan sorang tu...
tapi akhirnya ibu yang menang...hehehe...

kadang kan, terpikir gak nak menelefon ke diorang bertiga ni...si NIK, FIKRI dan ZAMIR tu...nak suruh masak apa yang kita nak makan bila dah ketandusan idea nak masak apa...kan...
sampai gitu sekali...
seronok nengok mereka bertiga ni masak...sempoi jek...
dan kadang² ada chef jemputan yang terdiri dari bekas peserta Masterchef jugak...
ni kira rancangan amal jugak kut...sebab lepas makan derang adalah buat sumbangan sikit kan...
kalu yang nengok rancangan ni sure tau kan...
bersiaran di saluran 104 setiap jam 6 petang...sepanjang ramadhan ni kut...

ok lupakan sal tu...itu hari aku cam ketandusan idea nak masak apa...
nengok kat rumah ada roti...ada sardin...
so terus ajak hubby wat roti sardin...
aku ni bab menggoreng memang malas sikit...tu suh hubby la yang goreng...
dia lagi pakar dari aku kut...sebab jenis aku ni kalu goreng selalu macam celup² jek...
kadang tak berapa nak masak dah sibuk nak angkat...hehehe...

senang citer suh hubby jek yang goreng...aku buat dan gulung jek...
setelah bertungkus lumus...
siaplah beberapa ketul roti sardin/roti gulung...
isi sardin simple jek pung...
janji kenyang...

lepas dah goreng...sekata jek kaler dia...
tahniah hubby anda berjaya...ekekeke... 

memang gitulah setiap kali...kalu aku buat juadah yang perlukan gorengan, memang hubby la yang akan jadi mangsa menggoreng itu...nak² pepagi time sahur mak suh dia goreng papadom...
terkulat² dia bangun...kadang ngantuk, tapi layankan jugak...
mekasih bang...nak buat camner dapat isteri yang fail bab menggoreng ni kan...
hahaha....

notadijariku: rasa kurang selesa, sebab tangan ada bau ikan, sotong, pari, ikan merah, ayam dan udang...arghh...cepatlah jam 5 weii....

11 comments

Monday, August 06, 2012 2:31:00 PM

haishh..lapar pulak

Monday, August 06, 2012 2:38:00 PM

terliur kak..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/cantiknya-kurma-puasaku-kali-ini.html

Monday, August 06, 2012 2:52:00 PM

nak resipi

Monday, August 06, 2012 3:26:00 PM

dah aidea untuk berbuka petang ni kakak...Tq...kakakkaka...(mood nak mencurik.)akkakakakkaka

Monday, August 06, 2012 3:27:00 PM

ai dah start dah mls .. heheh
asek minta mkn luar je ... sbb tatau nk masak pe la ... esok mood kembali ai masak balik ....

Monday, August 06, 2012 3:48:00 PM

baguih le huby tolg grg ...

zsr layn je cite ni , tp aci je siap cpt psl 3 org sekali masakn kan ..sdp nye x tau le psl kite bau pun x smp petah lg nak rs hehehehehe

kene test try leer

Monday, August 06, 2012 9:24:00 PM

untungnya 'bro' dia masakkan :) kihkih

Monday, August 06, 2012 9:33:00 PM

resepi paling mudah dan senang kan??

Tuesday, August 07, 2012 8:30:00 AM

Uiiiihhhh.. sardin tu.. terbaik... :)

Tuesday, August 07, 2012 9:14:00 AM

untungg laaa suami nak masakkan... ihiih..

Tuesday, August 07, 2012 11:24:00 AM

ibu dia nak cepat siap..sbb tu malas tgu

Post a Comment