Thursday, August 16, 2012

Iftar Di Luar


hurmm...biar pun mood memasing dah kelaut kan...
aku nak gak amik kesempatan bercerita kat sini...hehehe....

alkisahnya hari selasa lepas, tetiba hubby sajes untuk berbuka di luar...
kebetulan aku ada ke PKNS Bangi hari isnin tu, so teruslah buat tempahan meja di RESTORAN CEMPAKA RIMBA dalam bangunan PKNS tu...senang...
malas nak pikir nak berbuka di luar ke restoran mana kan...
lagi pun dah biasa ngan makanan di restoran tu...so senang citer situ jelah...

sib baik meja 'duduk bersila' masih kosong...
terus lelaju wat tempahan...
dan kasi menu order untuk berbuka hari selasa tu...

petang selasa gerak dari rumah lebih kurang jam 6:30 jugak...
ada sedikit jammed jalan nak keluar dari Putrajaya ni...
sampai ke restoran lebih kurang jam 7 malam...
so tak lama jugaklah menunggu...jalan² kawasan sekitar sesambil tu...

nilah antara menu tuk hari ni...menu cam biasa jek...
sebab ni jelah antara menu feveret kami sekeluarga...

SIAKAP MASAK 3 RASA

DAGING MASAK MERAH

SUP EKOR

TELUR DADAR

KAILAN IKAN MASIN

DAN AIR

salah satu sebab mengapa aku nak sangat meja yang leh duduk bersila tu, sebab senang nak handle anak² semua tu...terutama sekali dak iris tu kan...
kalu ada helper lainlah...sure dapat makan dengan tenang...hehehe...

so, inilah kali pertama dan terakhir kut berbuka diluar...
lepas ni makan jelah apa yang ada dirumah tu...
eh lagi berapa hari jek nak puasa kan...
esok lusa dah raya...

ni no phone restoran tersebut... 03-8922 2007

SELAMAT HARI RAYA semua...hehehe...

15 comments

Thursday, August 16, 2012 10:27:00 AM

SEDAP SEDAPNYE MAKANAN TU..

Thursday, August 16, 2012 10:42:00 AM

Ros xmkn luar lg bbuka nih.. Teringin nak rasa... Byk balik makan umah mak klu xmasak :p hahhaa

Thursday, August 16, 2012 10:49:00 AM

kak, selamat hari raya ye.. =)

Thursday, August 16, 2012 10:53:00 AM

Salam Mot, lame tak makan kat Restoran Cempaka Rimba,still sedap ke?

Selamat Hari Raya maaf Zahir & Batin yea Mot..

Thursday, August 16, 2012 10:56:00 AM

saya pon dah try makan kat situ kakak...tapi blank tak tau mau makan pe...boleh tak gitu..kakakakak

Thursday, August 16, 2012 11:02:00 AM

hehehe..kitorg pon mmg 'terpakse' buke luar smpi raya ;)

Thursday, August 16, 2012 11:03:00 AM

wow nampak sedap ikan tue

Thursday, August 16, 2012 11:22:00 AM

Bilalah nak makan kat sini.

Selamat hari raya CM ☺☺

Thursday, August 16, 2012 12:02:00 PM

akak x pnah bkk kt luar thn nih...
susah la nak buke dgn anak kecik dgn org ramai kan????
baik buke kt umah jelah.... huhu

Thursday, August 16, 2012 12:20:00 PM

aku dah ckp ngan panjang tak mo masak dah tak larat tambah2 demam ni .... lagi la .....

TQ duit raya anak2 ...

Thursday, August 16, 2012 12:20:00 PM

aku dah ckp ngan panjang tak mo masak dah tak larat tambah2 demam ni .... lagi la .....

TQ duit raya anak2 ...

Thursday, August 16, 2012 12:46:00 PM

sedapnyaaa..hehe akak nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin ye

Thursday, August 16, 2012 2:09:00 PM

kami pun semalam hari ni berbuka diluar..sbb lepas berbuka terus nak cabut balik penang..

Thursday, August 16, 2012 3:38:00 PM

td huby call ajak buka kat luar arini... apa taknya.. kat umah brang basah da abis.. malas dah nak p beli.. tp nak p makan je terus.. heheh..

Thursday, August 16, 2012 4:06:00 PM

selamat hari raya kak izan =)

Post a Comment