Monday, August 27, 2012

Kisah Di Malam Raya


adeh, lemau weii pepagi ni...
maklumlah cuti lama, nak p keje hari ni sangat malas...
sangat lemau la...
tapi memandangkan sana sini dah citer sal raya...
aku pun takmo ketinggalan jugaklah...
tapi aku citer sal kisah di malam raya dululah...hehehe...

owh ya, aku gerak ke penang pada malam hari jumaat tu, selepas berbuka puasa...
konon lepas berbuka kan...tunggu kawan hubby, last² lebih kurang jam 11 malam jugaklah officially gerak menuju ke kampung halaman hubby...
perjalanan ok kut, sebab aku tido kat belakang bersama anak²...hehehe...
dah tu saper suh mulakan perjalanan pada waktu malam...kan...

tapi kata hubby jalan agak sesak jugak la...masuk jek plaza tol jalan duta, kereta dah mula banyak kat atas jalan raya...
tapi kat susur mana tah, hubby ikut jalan 'dalam' lalu ikut pekan sungkai kut...
aku tau pun tersedar sebab 'muatan' lebih...ke toilet jom...

sampai ke kampung halaman lebih kurang jam 4 pagi gitu jugak lah...
sib baik sempat sahur untuk hari terakhir kan...
paling best tahun ni aku dapat berpuasa penuh....
insyaAllah kalu takde aral, bolehlah puasa 6 di bulan syawal plak kan...

ok, abis citer sal balik raya...
malas nak karang pepanjang...mood masih ke laut ni...

so kita citer sal malam raya...malam raya tu lepas berbuka, tunggu pengumuman....
dah tau esoknya raya, memasing kemain seronok kan...
mesej ucap selamat hari raya berderu² masuk kan...kat email la, what aps la...macam² kan...
tu orang tu dah bajet cam retis dah kan...kengkawan sibuk dok kol dia...hurm...
aku gak yang tak sibuk...sebab kengkawan sibuk dok ulit anak kecik...hehehe...

dah sudah berbuka, terus hubby bawa anak² main bunga api...
sebab kat luar tu kemain lagi bunyi mercun, bunga api berdentam dentum...
sangat meriah la kut...tapi more kepada sangat bising...huh...
aku nengok jelah hubby melayan anak dia main bunga api...
dah semakin meniti usia emas kut nak join sama... :p

nengok orang tu, kemain dok kepit nset kat telinga...
kan aku dah kata #bajetdiaturetis...ekekeke

aku tak paham ngan anak dara nan sorang ni...
nak main bunga api, tapi penakut...
nengok sampai tutup telinga...sebab takut bunyi bising kut... 




last last hubby main sesorang...
sebab masa ni adik hubby dan anak anak dia balik ke baling...
beraya kat umah mertua dia...
so jadinya kat rumah tu, kami jelah yang ada...
kami balik kampung kamilah tuan rumahnya...
nak buat camner kan...ate hubby anak yatim piatu...
beginilah kan... 

so tu jek citer di malam raya...citer lain kita sambung lepas ni...
aku nengok tak ramai lagi blogger up gambar raya memasing kan...
biarlah mereka mereka dahulu kan...hehehe...

notadijariku: SYAHDU Pulak bila tdengar takbir raya di pagi hari....ramadhan pergi meninggalkan kita...dan syawal pn mjelma...moga btemu lg di thn hadapan...SELAMAT HARI RAYA SEMUA...Dr kejauhan...HNI Family...Harris N Izan...Hanan Nur Insyirah...Hadif Nasr Irfan dan Hayfa' Nur Iris...

11 comments

Monday, August 27, 2012 9:29:00 AM

sm je dgn anak buah sy, minta bunga api kemain, tp penakut. membazir je beli.. haishh..


kak, bila boleh dtg umah?

Monday, August 27, 2012 9:36:00 AM

@MizzTina
lor, jemputlah datang...bebila pun boleh...tapi kuih raya tinggal apa jek yang ada...hehehe

Monday, August 27, 2012 10:16:00 AM

wahhh kitejugak tak retis... geng semua pakat dok kilit anak kecik ...kiki

Monday, August 27, 2012 10:25:00 AM

tak nak ajak jemah ke kakak...kakakkakaka....kalo sy raya penang tahun ni...mesti jemah dah terjah kan...

Monday, August 27, 2012 11:11:00 AM

budak pmpn mmg sllu takut tak mcm laki kan :)

Monday, August 27, 2012 11:16:00 AM

KA pown pagi2 ni rasa lemau juga hehe

Monday, August 27, 2012 11:25:00 AM

jalan mmg jammed merata kan kakak..stresssss..

Monday, August 27, 2012 11:36:00 AM

puas hati sebab puasa penuh kan izan..raya pun kena la tahap sakan...hihii...

Monday, August 27, 2012 11:56:00 AM

budak2 dikk
bab main bunga api seronok
bila suh pegang mule nangis cam fobia .. tutup telinga ekkee

ps : kita doa2 dpt jumpe ramadhan layie tahun depan ye dik .. aminn

Monday, August 27, 2012 11:57:00 AM

Suka raya di kq tu kan.. Rasa suasana raya :) semua lemau abis ari ni sebb cuti lama.. :p

Monday, August 27, 2012 12:34:00 PM

tgk tangga tu..teringat kat arwah nenek aku...teringat kat rumahnye...

Post a Comment