Thursday, August 9, 2012

Makin Terasa Dah Ke???


hurmm...makin hari macam makin takde citer nak kepoh...
malas pun ye, makin lemau pun ye...
hari ni dah masuk ramadhan yang ke 20...
alhamdulillah, aku masuk berpuasa penuh...
syukur, tak perlu nak ganti² lagi nanti kan...

sedar tak sedar ahad depan dah nak raya ek...insyaAllah...
kalu diizinkan...
aku ni kadang preparation jek yang beria...
tapi bila raya...hurmm...tah la, cam biasa jek kut...
raya cam biasa la kut...pepagi raya p ziarah kubur mak dan pak MERTUA...
pastu p jejalan umah mak sedara mara...
pastu jejalan ke rumah kengkawan hubby...sampai lah ke petang...
tu jelah raya kami...tak pernah lekat kat rumah...
ate, aku balik sana pun, siapa yang ada...adik ipar sure balik umah somi dia kan...
so kami balik sana, kami jelah yang ada...dan kami jelah yang tuan rumahnya...
owhh itu best sebab tak perlu nak bersusah payah dipagi raya nak bancuh air, hidangkan apa segala yang patut...hahaha...dasar kan...

eh beria aku citer sal raya...
ni nak gerak balik raya bila pun tak tau...
17hb ni kan sekolah dah start cuti...agaknya petang khamis tu dah ramai ke yang gerak balik ek???
aku plak 17hb tu masih kerja kut...maybe half day sebab pihak taska dah kuarkan notis yang mereka beroperasi sampai jam 4 petang jek...
memasing dah tak sabar nak pulang ke kampung halaman kan...hehehe...
takpelah, ada jugak excuse nak half day kan...
tapi aku rasa hari tu ramai dah takde hati nak keje kan...
mood raya dah semakin membara...kan...

ritu ada tanya kat hubby bila nak gerak balik...lepas berbuka pada 17hb tu, or tengah malam time dekat nak sahur...aku bukan apa, kalu malam aku sebagai co-pilot tido jelah jawabnya...
kalu siang leh jugak jadi pilot...tukar² ngan hubby...
tapi kena plan bebetul...sebab takut jem jek haiwei PLUS menuju ke arah utara tu...
masak dibuatnya...
hurmm...kena tanya balik la kat pilot tu bila mau gerak pulang...

ok, tu jek citer yang mampu ditaip...
ni nak siapkan apa yang patut...
kang dah nak cuti tak best plak bila keje tertangguh ka...
hurmm...

daaa....

notadijariku: BONUS pay hari ni...tapi dah tinggal separuh pung...
lunaskan utang piutang kekal awal²...

13 comments

Thursday, August 09, 2012 9:10:00 AM

taska kat kem aku ni lg awal ttp..kul 12.30 tghari 17hb tu..huhuhu..sib baik 17hb tu aku mmg da cuti..hehehehe..

Thursday, August 09, 2012 9:19:00 AM

syok la dpt hari ini bonus. kami dpt lambat

Thursday, August 09, 2012 9:20:00 AM

ok la tu kakak settlekan hutang kekal awai2..nnt kalo gaji 13 ni, tak la rasa sangat kan...mmmm....mak jemah balik johor je tahun ni...mak jemah gerak balik sahur 18hb...ari sabtu..harap2 tak la jammed

Thursday, August 09, 2012 9:20:00 AM

sy blik sbtu kot.. xberani drive memlm.. kak, pas raya tau.. sy beraya umh akak..

Thursday, August 09, 2012 9:21:00 AM

@MizzTina
silalah datang...bawa wit raya sekali...hahaha

Thursday, August 09, 2012 9:29:00 AM

tulaa... harap bos cuti.. nak amik halfday gak jumaat tu... tp cam tanak cuti je bos ni... alaaa...

Thursday, August 09, 2012 9:48:00 AM

mmg dah terasa bahang raya.
selalu begitulah ye ye buat persiapan..dah tiba hari raya biasa je..gitulah aktiviti wajib pun..salam2..jln2 rmh sedara/kawan.

yg syahdunya mlm raya dgn pagi raya je..time tu mmg aura kuat sikit.

Thursday, August 09, 2012 10:04:00 AM

taska anak2 aku lagi awal tutupnye.. hari khamis gitu.. gamaknye tepaksa ikut kami suami isteri ke opis leww.. dlm sejarah nie.. erkkk...

Thursday, August 09, 2012 10:27:00 AM

sy khamis ptg dah gerak blk palong,n9..amik halfday kot sbb angah mintak half day,dia nak gerak blk kelantan..

Thursday, August 09, 2012 11:55:00 AM

rancang perjalanan anda sebaiknya!
raya ke berapa plak balik phg?

Thursday, August 09, 2012 12:25:00 PM

bonus nk simpan byr taska hujung tahun kot ...insyaalllah ...

Thursday, August 09, 2012 2:48:00 PM

sama gak cam akak, lepas semayang raya, pegi beraya umah tok umi, sbelah ptg balik umah mil. mlm pegi umah abg ipar. tiap thn camtu.

Monday, August 13, 2012 12:19:00 PM

sib taska budak2nie tutup ari jumaat..hehe tapi aku kamis cuti dah.kamis pg alik.sesamalah kita doa tak kena jem

Post a Comment