Wednesday, August 8, 2012

No More BABY!!!


hurmm...citer semalam...rehat semalam lepas amik kakak, ajak opismate ke aeon @ jj yang berdekatan...
dengan satu misi dan visi untuk renew kad aeon kepada yang baru...
sebab kad hampir expired sudah...

alhamdulillah, aku renew terus untuk 3 tahun dengan bayaran RM24 sahaja...skang kan ada promotion...
so bulan ogos tahun 2015 la baru p renew balik la...itu pun kalu panjang umur...
insyaAllah...
tapi dah kata dok kat jj tu kan, mana leh pulang dengan tangan kosong...dah dasar mak² ni kan...
jadinya ajak opismate pusing² dulu...
jalan punya jalan ternampak satu longgokan baju budak²...kali ni cap KIKO...nengok rege sehelai dalam RM12...eh itu sudah murah kut...kata aku dalam hati...
so terus meneroka lambakan baju yang ada tu untuk mencari saiz yang sesuai...
untuk KIKO kids ni, saiz paling kecil adalah saiz 4 ok...
owhh saiz itu yang sesuai untuk abam mok...

dulu sebelum ni, abam mok selalu pakai baju BABY KIKO saiz XXL tau...tapi skang dah tak berapa nak fit ngan dia...kalu pakai pun cam...hurmm...barut nangka kut...membesar bagai johan sungguh itu anak....
double XL pun dah tak berapa nak muat...
so NO MORE BABY kiko dah lepas ni...

contoh baju BABY KIKO saiz XXL

dan skang kena amik saiz 4 bagi cap KIKO...
selalunya kan, baju untuk abam mok ni, aku beli baju yang tidak berlengan...
lantak la kalu ada yang nak cakap aku tak reti nak stylo kan anak bujang aku tu...
pe de hal...tak tergamak aku nengok anak bujang aku tu kepanasan, semata nak stylo pakai baju kemeja bagai...owhh tidakk...lagi pun abam mok ni jenis big size...sian kat dia ja...

tapi semalam aku beli baju tshirt biasa...lepas raya leh wat lenjan pakai p taska waktu pagi...
pepagi pakai tshirt biasa...time balik sure tshirt takde lengan...
sebab taska berkipas kan...mana ada ekon...sian kat dia...panas...tido malam pun leh berpeluh...walhal berkipas tu...hurmm... 

so aku amik dua helai...ate sehelai RM12 kan...nampak cam sama...tapi ianya berbeza...
ni pun puas dok gagau dalam lambakan baju tu...adehh... 

pastu ada jugak belikan 2 helai pants untuk abam mok...balik² abam mok kan...
dah tu kakak dan adik dia dah banyak baju kan...
ok , abam mok memang pakai pants...seluar pendek tu...takmonya dia seluar panjang² ni...
rimas kata aku...

sehelai aku amik saiz 3-4 tahun...
balik rumah try, memang fit...ngam²... 
cap SODA kids, ada potongan 70% dari harga asal...
so semalam rege sehelai dalam RM25 berapa sen tah...

dan sehelai lagi aku amik saiz 5-6 tahun...
besar sikit, tapi ok lagi...takut dia akan membesar lagi kan...
owhh, janganlah nak... 

ni contoh seluarnya... 

dah nama mak² ni...asal nampak baju anak² murah jek, mulalah nak membeli...
sampai terlupa keperluan sendiri...hurmm...dasar kan...

notadijariku: puas hati dapat beli pants 2-3 helai kat abam mok dengan harga yang mampu milik...
sebelum ni mak selalu beli yang bundle jek...
ate susah sangat nak cari saiz pants kan...huhuhu...

17 comments

Wednesday, August 08, 2012 10:31:00 AM

heheh
nafsu membeli

Wednesday, August 08, 2012 10:37:00 AM

dah dasar mak2 erk...mmg membeli untuk anak tu...diri sendiri pon di lupakan..samo la diri ini kakak oit....rambang mato tgk anak2 punyer baju...nak2 yang murah...adoi...boleh terjojol bijik mato ni

Wednesday, August 08, 2012 10:38:00 AM

fahim tak leh pakai size 3-4 soda besar ..hehehe

abg mok tu mende tah die mkn sampai leh besar tp bila kat taska slalu nampak die kena paksa mkn ngan zana dulu² la ... hahah terkebil2 abg mok ... mkn nasi tak mo tp besar .... hmmm ni aku jeles ni

Wednesday, August 08, 2012 10:39:00 AM

ada jugak utk abam mok... kak, klu xsmpt puasa ni, kite jmpa raya la.. sy beraya umh akak je

Wednesday, August 08, 2012 10:47:00 AM

Anak2 dh besar.. Senang la nak cari bju.. :) anak didahulukan kan?.. Maknyer kemudian xpe,, :p

Wednesday, August 08, 2012 10:47:00 AM

murahlah tu cikmot..kalau sy jumpa harga berpapatutan cenggitu mmg tak fikir panjang beli je.

iya setuju dgn awk..kita dah mak2 ni keperluan sendiri jatuh no last..asal ank ada kelengkapan itu dah cukup happy buat kita kan.

Wednesday, August 08, 2012 10:48:00 AM

demi anak kan..mak tak pakai bj br pon takpe..hehe..sy pon cmtu gak kak..hurrmm,sy tak penah lg ke aeon @jj..ajk hubby dia taktau jln lak..padahal alasan sume tuh..

Wednesday, August 08, 2012 11:18:00 AM

mauu x rambang matee kalau dah rm12 sehelai kan .. bukan selalu KIKO buat jualan macam tuu
dah kira murah banggat tuuuu !!! ;)

Wednesday, August 08, 2012 12:04:00 PM

huhuh..tetiba rasa nak baby..huhu

Wednesday, August 08, 2012 12:11:00 PM

belum p shopping2 lagi nie..xsempat..sibuk berbisnes..hehehe

mggu dpn baru nk shopping2 di JJ..ade sale lg x? geramnyer tgk rege yg murah2 nie n berkualiti plk tue

Wednesday, August 08, 2012 1:01:00 PM

saya pun pantang je ada sales baju anak2 ni..sure akan beli jgk walaupun dah banyak..

Wednesday, August 08, 2012 1:08:00 PM

syioknye kalu dpt shoppin \g baju bajan nieh, sekarang ni asik shopping barang rumah jerk.. mggu dpn kut bru nak shopping baju raya, tu pon utk anak jek...

Wednesday, August 08, 2012 1:18:00 PM

Murahnyeeeeee kakak...kalau kite ade anak mmg dh borong dh..tpppppp...blum ade anak lagi..terpaksa lah vorong utk diri sendri...wakakakakaka..

Wednesday, August 08, 2012 1:43:00 PM

kita punya kad expired bulan Mei.
belum beli lagi baju raya anak2..

Wednesday, August 08, 2012 3:05:00 PM

budk2 mmg cpt beso nye...

Thursday, August 09, 2012 10:10:00 AM

teruja pulak aku dngr cite bju bebudak memurah gini.. ok la nnt ada free time akan aku gagahkn g jj itu.

abam ipan tu sesaiz la dgn abam nasrul.. hehehehe

Monday, August 13, 2012 12:22:00 PM

emang dasar mak mak..hehe akupun [pantang tgk sales baju baby..dah berjenamakan n murahlak bilalagi.huhu

Post a Comment