Friday, August 3, 2012

Proving Flight Ke Kota Kinabalu


tadi bos ada tanya aku...sama ada nak ikut tak join proving flight ke KOTA KINABALU pada 9haribulan ni...
kira pergi sana, berbuka puasa, lepas tu gerak balik...
hurmm, memikir jugak aku...rasa dihati memang nak ikut sangat...walaupun ianya hanya proving flight kan...
rugilah kalu tak p...
tapi bila fikir banyak kali aku jadi dalam dilema...
satu, dah la bulan puasa, sian pulak kat suami nak handle anak3 tu semua...
sebab kata bos, kul 11 malam kut baru sampai ke sini semula...
arghh, tak pat aku bayangkan keadaan iris nanti...sian dia...

kedua, iris kan nyusu badan...nanti sure dia tercari² ibu dia ni...
arghh dalam dilema betul...

dulu aku pernah join proving flight ke langkawi...
syarikat AirAsia baru terima aircraft baru A320...so dia jemput kami² join proving flight dia...
tahun 2005 kut masa tu kalu aku tak silap...

aku ekseli teringin sangat nak p KK tu...even just drop by, pergi balik hari, tapi seronok apa...
dapat gak jejak kaki ke sana kan...
dah la p FREE jek...dapat naik aircraft B747 rasanya...
syarikat mana aku lupa...Eagle Express kut...tah la...lupa la mak...
semalam dah kata kat hubby...
dia kata tanyalah kat bos, spesifik tarikh dan masa...
yelah dia nak standby kut...
tapi akulah, cam tak sampai hati...

bos plak beria ajak p...suh ajak kawan² yang lain...
dia ajak berbuka sesama jugak...
alahaiii...takpelah bos, lain kali kut...kali ni tak pat saya join...
keUTAMAan saya masih pada anak3 semua...
walau terpaksa ketepikan keINGINan sendiri...sob sob...

notadijariku: huwaa...nak p kk jugak...

9 comments

Friday, August 03, 2012 3:04:00 PM

cikmot ku sayang daku memahami perasaan mu itu..

sy pun selalu dilema nak tinggalkan ank..selalunya berakhir korbankan keinginan sendiri sbb tak sampai hati nak tinggalkan ank..ni baru sorang..kalau 2 3 tak taulah mesti perasaanya sama mcm awk.

tak mengapalah jgn sedih2 tak dpt p KK nnt sy belikan ole2 khas dr KK ya ;)

Friday, August 03, 2012 3:19:00 PM

kalo aku pegi je
hahaha meh nk meracun ko sket

baik ko pegi..at least free kan
kadang tu kite kena ada my own time jugak
bile lagi ko nk rest sekejap dr sume2 tu
hahaha ok tak aku racun??

xpe, anak2 paham..nnt da "rest" kejap tu, lps tu mesti ko lagi bersemangat nk curah kasih sayang kt dorg
hehe even bkn holiday panjang, tp rasa nye 2-3 jam yg ko ada tu mesti ko rasa lega..

kire refresh balik ko pny energy :-)

Friday, August 03, 2012 3:20:00 PM

tanye boss leh ganti ngan pasha x?..hahahaha..

family comes first kan..like3..;p

Friday, August 03, 2012 3:47:00 PM

sy gntikn tmpt akak xleh eh..ehehe

Friday, August 03, 2012 4:03:00 PM

ala..kesiannya..kalau saya..saya gi kot..tp mmgla pikirkan pasal anak..sampai bila tak habiskan??

cubala discuss ngan husband..camne..mana tahu ada rezeki

Friday, August 03, 2012 4:21:00 PM

wah nk g kat drama deejavu..hiihi
susah gak tu klu dh ada ank..huu

Friday, August 03, 2012 4:27:00 PM

Ye lah ..kty pun faham..anak2 kecikan..

mcm kty ni anak semua dah besar..

leh tak ganti ngn kty ???

Friday, August 03, 2012 5:30:00 PM

pg je kak..
mesti husbnd faham!

Sunday, August 05, 2012 9:54:00 AM

nk ikut..ajak kwn kan?

Post a Comment