Wednesday, August 29, 2012

Raya Bebudak Sekarang...


hurmm...masih citer pasal raya...
kali ni nak citer sal raya bebudak sekarang dengan raya bebudak dahulu...
banyak bezanya kan...

kalu raya dahulu, bebudak awal pagi dah p beraya...
seawal orang nak p sembahyang raya lagi...derang dah sampai ke rumah...
tapi budak sekarang lain...
siap jek lengkap berpakaian raya, apa yang derang capai adalah GADGET...

tak kiralah sebarang bentuk gadget yang dipunyai oleh mak pak memasing kan...
tablet ke, smart phone ke ipad ke, atau apa² jelah kan...
begitu jugak ngan abam mok ni...

masa dok boring menunggu abi dia balik dari masjid...apa yang dia hadap adalah smart phone si abi...
jangan disentuh yang ibu punya...nak kena marah bolehlah...hahaha....
asalnya dia minta tablet pc dia...tapi time tu si tab di charge...
so nak layan mood dia tu, kenalah bagi menda lagi...
nset si abi la...sebab nset abi ada games...hehehe....

aku rasa bukan anak aku sorang cam gini kut...
ritu masa p raya kat rumah kawan hubby kut, ada gak anak anak anak sedara or anak derang sendiri, memasing sibuk ngan gadget memasing...
dok asyik melayan, sampai tak p beraya ke mana pung depa...
hurmm...beza kan...

abam mok...susah la nak snap gambar dia skang...
kalu dia dah mengadap games, panggil pun bo layan...wat syarat jek...huh...

main games motor...bebudak sekarang kan...
\

kakak nak ajak bergambar...tapi abam mok tengah sibuk kut...

pepun kita tetap 1Malaysia...

sambung layan games balik...

kusyuk kan...

kakak dan abam mok...teman gaduh dan teman bermain...

gitulah fiil raya dak irfan ni...
kalu tak kena gaya asyik minta tab...minta nset nak main games...
dulu tak kasi main, kata ketinggalan plak nanti,
bila dah kasi, hurmm lain plak jadinya...ketagih dah kut...
nasiblah kat kampung takde ASTRO...nak layan channel 613, 615 pun tak pat...
huhuhu....
kesiannnnnnnnnnn....

notadijariku: terima kasih pada semua kengkawan yang sudi wish besday mak kat entry NI semalam...setelah undian dibuat dan pengomen yang bertuah untuk terima hadiah dari mak adalah si Falsya ...dik pahsa, sila email alamat ke sini comot81@gmail.com... nanti mak korek lah adiah apa yang sesuai untuk dikasi...hehehe...tunggu....

12 comments

Wednesday, August 29, 2012 9:43:00 AM

zaman dah berubah kan sis

Wednesday, August 29, 2012 9:59:00 AM

sm je la kak, anak² buah sy pun mcm tu..

Wednesday, August 29, 2012 10:01:00 AM

Btul tu kak.. Nk amek gmbr pun susah, asyik berkepit ja dgn gadget..haishhh :p

Wednesday, August 29, 2012 10:02:00 AM

zaman anak2 skarang serba canggih

Wednesday, August 29, 2012 10:06:00 AM

sib baik anak3 aku lum bekecimpung ngn dunia2 gadget ni..kalau tak haru aku..main game kat komputer sudah..hahahaha..

Wednesday, August 29, 2012 10:16:00 AM

zmn dh berubah..
klu kita tgk kt kedai mkn pun gtu
dtg bfamili..tp masing2 ngn gadjet memasing
xde komunikasi.hoho

Wednesday, August 29, 2012 10:46:00 AM

wahhh kelas ko kak...si pasya dapat hadiah....patut mung kakak..kkakakkaka...untuk org adciden tak da nak wat derma kilat ka...kakkakakaka....tapi sweet la muka si kakak N abam mok bergambo...punyer la abam mok tak mo bergamba ngan si kakak

Wednesday, August 29, 2012 10:48:00 AM

Anak buah falsya yg umur 2 thn tuh pun 2 kali 5 je kakak...hehe..

Wednesday, August 29, 2012 11:10:00 AM

tu la.. anak2 skrg kan.. tp bila dorang tingat duit raya.. baru terhegeh2 nak p salam org tu org ni. denga harapan dpat duit raya walaupun dah ulang 10 kali salam org sama.. kui kui kui..

Wednesday, August 29, 2012 1:11:00 PM

seakan2 entry saya kul 2 karang =p

Wednesday, August 29, 2012 3:10:00 PM

betul2 teman gaduh teman bermain..adik beradik kan..tul idak

Wednesday, August 29, 2012 7:32:00 PM

budak zaman skrg mmg camni.ank sy pun ginilah..kalau boleh 24jam mr bean,upin ipin..hmm ngadap tu je tak payah makan minum pun tak pe.sabar jelah.

Post a Comment