Tuesday, August 7, 2012

Sepasang Kurung Petak-Petak


itu hari aku ada ke jalan tar...mencari tudung dan beberapa keperluan yang lain kan...
dan ada juga untuk membeli barang yang dikirim oleh opismate...
antaranya ialah sepasang kurung petak²...
pusing punya pusing, akhirnya terjumpalah satu kedai yang menjual sepasang kurung petak² jenis kain cotton viskose kut...dengan harga RM50 sahaja...

jadinya mulalah mata menjadi rambang...
tak tau nak pilih baju yang mana satu untuk opismate itu...
pilih punya pilih akhirnya aku berkenan dengan baju ni...
mms opismate dia pun suka...so proceed terus...

melihatkan harga yang boleh tahan murahnya, sebab kalu beli kain dan upah jahit sure lebih RM50 kan...
so dengan rela hati aku mengPOW duit poket sendiri untuk beli sepasang lagi...
reward tuk diri sendiri la jugak kiranya ni...
sebab kebetulan sepasang kain pasang yang sepatutnya dijadikan baju aku, telah dijahitkan baju kedua anak dara tu oleh my tailor...arghh...meroyan kejap mak...dah la tu kaler kuning...
sob sob...takpelah mak redha....

terus amik kaler seperti dibawah ni...huhuhu....

ni maybe dipakai untuk raya kedua, ketiga atau untuk naik bekerja selepas raya esok...
hehehe...

notadijariku: boleh jadi giler p jalan tar hari cuti...nak berjalan pun susah...berlaga bontot kanan kiri...
tu sebab aku p hari bekerja...tu pun hampir sesak jugak...

18 comments

Tuesday, August 07, 2012 9:11:00 AM

murah and comel

Tuesday, August 07, 2012 9:25:00 AM

salam.Cantik lak baju kurung kotak2 nih!

Berminat pemanggang ajaib...singgah la...

Tuesday, August 07, 2012 9:25:00 AM

kak....org pun pegi jalan tar sabtu lepas...

perghhh, belaggar bontot, belanggar tubuh badan bagai...hehe

yg penting hepi dapat soping! haha

Tuesday, August 07, 2012 9:36:00 AM

kalau kenakan ngn tudung fareeda canteekkk tu..haha

Tuesday, August 07, 2012 9:44:00 AM

tantek..tantek...

Tuesday, August 07, 2012 9:59:00 AM

murah la kakak....cantik...nak ajak en asbeen carik 1 la...

Tuesday, August 07, 2012 10:15:00 AM

murahnyeee..nak ajak mok mok la gie jalan tar..hahha..

Tuesday, August 07, 2012 10:25:00 AM

Murahnyer.. Cntik n simple :)

Tuesday, August 07, 2012 10:26:00 AM

izan, yer ker rm50 jer..ko tolong belikan aku sepasang...bukan aper..kat sini rm180 sepasang...aku berkenan..tapi tak mampu lah plak mahal sangat..tolong zannnn..nak pakai raya..kesian akuuuu

Tuesday, August 07, 2012 10:47:00 AM

cantik n bebaloi2..

Sy pong g beli kain petak nie utk buat sarung my dotter..:-)

Tuesday, August 07, 2012 11:22:00 AM

aku sekali je beli kain ni
amek saiz m
skali dah basuh dia jadi size s hahaha
langsung tak leh pakai dah
benci aku xmo dah bli kain viscose ni

Tuesday, August 07, 2012 11:38:00 AM

yang saiz S tu Nana..sila pos ke Kuantan yer...aku ni saiz S...kahkahkah...

Tuesday, August 07, 2012 12:23:00 PM

visit dia lg dgn entry baru..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/persoalan-harga-tudung-fareeda.html

Tuesday, August 07, 2012 12:24:00 PM

centek ....
aku tak penah pegi lagi jalan tar dlm masa 3 tahun ni .. hehehe

rasa nk sakit jiwa jap klu pegi ...dah 2 tahun tak pi sogo .... sbb nk meroyan klu pi pastu balik tgn kosong sbb penat mls nk pilih dah

Tuesday, August 07, 2012 1:17:00 PM

xsuke gi jalan tar time bulan pose

semak

Tuesday, August 07, 2012 1:50:00 PM

cantik...
erm, bercinta kalu nak pi jalan tar kan, waktu sekarang ni x kira hari kerja ke hari cuti ke, kat situ sentiasa penuh.. taun ni x jejak lagi jln tar.. haha

Tuesday, August 07, 2012 3:03:00 PM

mmg tema thn ni kan ..

Tuesday, August 07, 2012 4:06:00 PM

lawa jugak kan

Post a Comment