Tuesday, August 14, 2012

Sila Berhati-Hati Semua


semalam aku p billion...sebab nak tukar kunci mangga yang dibeli hari ahad lepas...
sebab kena tukar, satu kunci pun tak leh bukak itu mangga...
hurmm...
bukan apa, nak balik kampung ni, ciri² keselamatan harus diUTAMAkan...
risau jugak takut kejadian tak diINGINi akan berlaku....

salah satu nya baca artikel di bawah ni...
hurmm...sana sini kes pecah rumah...
jenayah berada di SEKELILING kita...


hurmm...

notadijariku: ari ni dah 25 ramadhan...mood raya kian terasakah???

14 comments

Tuesday, August 14, 2012 8:15:00 AM

bahaya kak.. dl kes kt umh sy, dia guna asid utk buka mangga umh.. jahat

Tuesday, August 14, 2012 8:19:00 AM

@MizzTina
memang bahaya...tulah kata, jenayah ada dimana mana sahaja...
derang bukan kira apa pung kan...adehh...menakutkan...

Tuesday, August 14, 2012 8:37:00 AM

bahayanya

Tuesday, August 14, 2012 8:49:00 AM

kian terasa jugak la kakka...sebab mula stok malas nak buat keje sudah...nak tolong demo2 ni deco2 raya kat opis...sebab mood raya sudah mari...mmmmm....

kat depan umah jemah pon kakak dolu ado kena masuk sekali..padahal mak saya ada je ada kat umah time tu...mmmm...mmg tak sedar...tapi polis ado cakap yang kalo nak beli mangga...beli mangga kuning yang paling kecik tu sekali..,..muat untuk tempat kunci mangga je....kalo solex pon perampok tu boleh bukak jugak..lagi senang...itu kata polis la kan....mmmm...ape pon mmg kena jaga2 ni

Tuesday, August 14, 2012 8:52:00 AM

betul sgt..time raya mcm nie la...ada yg amik keempatan..curi sana sini..tu yg kena berhati2 tu...minta dijauhkan la perkara2 mcm nie.

Tuesday, August 14, 2012 8:53:00 AM

yup..mood nak raya makin terasa..mood nak keja dah kureng.. :-)

Tuesday, August 14, 2012 9:21:00 AM

amik la insurance utk rumah
so rumah anda sentiasa dilindungi
hahaa iklan plak

tp mmg aku amik household insurance tu
setahun dlm rm240
so apa2 jadi, kite bleh claim kt etiqa..tp dgn polis report la

Tuesday, August 14, 2012 9:43:00 AM

bahye ... harap2 polis meronda la kaw rumah aku...sila la rajin2 sikit

Tuesday, August 14, 2012 10:11:00 AM

huhu..scary!!

Tuesday, August 14, 2012 11:08:00 AM

boleh ..no problem...email alamat kat idayualwi@yahoo.com

Tuesday, August 14, 2012 11:12:00 AM

mmg kene beringat...
sblom balik kg, pastikan umah dikunci dgn slmt k...

Tuesday, August 14, 2012 11:24:00 AM

Ish takut... Moga rumah kita dilindungi la nak balik jauh2 ni :)

Tuesday, August 14, 2012 1:38:00 PM

area umah saya ni kak...org sebuk solat jumaat depa pi pecah masuk umah..giler ke hape!

mmg kene mangga btul2 sume umah..mencegah lagi baik, dr dh terjadik nnt, huhu!

Tuesday, August 14, 2012 3:56:00 PM

jgn tinggal barang berharga kat umah..huhu.skang pakai mangga apapun blehjer dorg buka=(

takkan nak angkut tv,peti buat alik kampung.huhu

Post a Comment